Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Len fakticku poznamku...nikdy som nevidel fotku dostojníka s kordíkom na ktorom by bola perletova ručka na kordíku...to ale neznamena že nemohly bit trpene...Natíska sa tu ale dalšia vec a to že dost často bývaju tieto ručky prasknute alebo z nich čast chýba...No a kedže predajca chce zarobit čo najviac a s prasknutou alebo cybajucou častou strenky je to problem,nahradí ju nejakým materialom-perletou,alebo "slonovinou" a hned je z toho rarita alebo zvlaštnost...Takže za mna všetky vylepšene perletovými alebo slonovinovými ručkami su nepovodne uprave kusy...Ale možem sa mýlit...

Vedel by si najst takuto "zlatu perlet" na rucku akoze prasknuteho kordika?

Zjavne taký material existuje....a stačilo mi 5 minut aby som nejaký našiel...

To co napisal Milos ma hlavu a patu. Poskodenie tej casti rukovate by znamenalo polamanie črienok, pretoze boli najslabsim clankom kordiku. Ak je tam poskodenie ako na fotke, priklanam sa k tomu ze to bude nove.
Milos, len otazka, bolo by vobec mozne na ciernobielej fotke.. rozoznat perlet od bielej farby?

Vybral si si tu najhorsiu fotku. Fakt je jeden. Existoval kordik, ktory mal zlatu perletovu rukovat. Mam ho v ruke. Nezmysly o vymene crienky vas prejdu, ked si to dohladate v literature.

Arial: v klude, pomaly a este raz si precitaj co som napisal. Uviedol som ti citat z literaturi kde sa to uvadza aj s autormi. To co napisal milos ma logiku, skutocne to vyzera otlcene a prve by praskli črienky. Daj fotku kde je detail toho kritickeho miesta a bude pohoda. Ak je tam krdik poskodeny, nie je sanca aby boli črienky vcelku a teda su nove.

Nie nevybral som najhoršiu fotku ale najlepšiu z tých zlých...Už tu bol jeden mudrlant teda v sekcii o dýke HG čo nas presviedčal o tom že ma neskutočne rarity a su to asi jedine kusy na svete a verím mu,kedže ma repliky...Čo sa týka nezmyslov okolo Tukovho a Machovho kordíku,nie je to nahodou Tisov kordík? Z jedne strany mal s ručkou zo slonoviny a z druhej z perletou...Teraz važne,Tuka aj Mach mal štandardný kordík ale s inicialkami...mam celkom dobre fotky...ale nedam ich sem,aby sa& zajtra neobjavili zase take kordíky ....

Ukaz nam skvost, ktory schovavas. Este stale si nepovedal, preco sa domnievas, ze moj kordik je "falzifikat"....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.