Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

@filuta8 Na aukru je pěkný kordík : https://aukro.cz/slovensky-diplomaticky-kordik-dyka-ww2-7001329043

Netuším ako predajca prišiel na to že je to diplomaticky kordík,samozrejme že je to blbost,kordík je v prevedení pre rotmajstrov...Zaujmave že všetky fotky su fotene tak aby ani nahodou nebolo vidiet vrch,či je klepnutý-stlačený alebo nie...strenky,no niečo mi na nich nesedí...chcelo by to lepšie fotky aby mal človek istotu či su povodne...

LARISA: hm, tak to je prapodivna zostava. Kordik ako taky je original, aj ked stav nic moc, hlavne prasknuta a opravena črienka, obita rukoväť. Problem je v tom ze sa urcite najde clovek co povazuje za originaly aj tie zvysne casti a teda cenu vyženie do absurdna. A doma zisti že sa nachytal. Zavesnik je na dyku HG a je novy, velmi nekvalitna replika. Opasok som sa musel poradit, ale nezdal sa mi od zaciatku. Je to pravdepodobne opasok CSR na ktory navliekli repliku pracky HG. Cena uz teraz je nad realnu hodnotu celej zostavy

Pekný deň,
predpokladám, že keď mne to viselo na stene 30 rokov, tak to asi nebude z Poľska ...
Máme to po dedkovi, zaujímavé je, že slúžil u väzenskej stráže za Slovenského štátu a tam to mali vo výbave.
Prišla mi najvyššia ponuka na 400,- ečok (meč + kordík), ale som pátral po nete a vyzerá že zberateľská hodnota bude vyššia. I keď kordík je bez remienka a toho babmulca.
Ak by mal niekto seriózny záujem dajte vedieť.
Roman
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.