Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

žiadna cena nie je pre zberateľa vysoká, ak je s ňou spokojný.
Moj osobný názor je, že keby mi tento kordík ponúkal za 600eur, tak si poviem že to neznie zle a uvažoval by som nad ním.
Nie je to tak dávno čo sa predávali po 200e, najvyššiu cenu čo som videl bola 1200e aj so závesníkom a opaskom, na zahraničnom webe.

Cena je otázkou dohody.
Určite sa neriaď podľa Aukro.cz, Bazoš alebo EBay. Kedže sa tam často objavujú fejky, ľudia sú nadmieru obozretný.
Jednoznačne sa nedá vyžiť z vykupovania a "prepredaja"😃
Na druhej strane ale, keď sa za Bodák vz. 24, ktorý bol robený v miliónovej sérii platí +- 50 Eur, 1200 Eur za
KSŠ v solídnom stave určite nie je veľa. Ale určite to nepredáš cez Bazoš alebo Aukro...
Aj keď kordíky SŠ od Lichardusa sú slabšie spracované materiálne aj technicky v porovnaní s napr. nemeckými, jednoznačne sa musí brať do úvahy počet, ktorý bol vyrobený.
Že sa za ne platilo pár rokov 200 Eur je pravda, ale pár rokov dozadu bola kríza. Pár rokov dozadu vôbec nie je relevantný ukazovateľ (podľa mňa) pre stanovovanie aktuálnych cien.
Za ďalšie, sú to tak malé veci, že ich môžeš skladovať "večne" a investícia do starožitností sa vždy oplatí.
Ale zopakujem sa, pokiaľ to nerobíš vo veľkom, nevyžiješ z toho.
Skús priamo osloviť renomovaných zahraničných predajcov, všetci rad radom robia aj výkup.

Dobrý deň.
Od známej som dostala darom tento kordík, chceli ho doma vyhodiť ale vie, že mám rada starožitné veci, tak mi ho poslala. Našli ho doma, nevedia nič o jeho pôvode, kordík vlastnil bývalý manžel kolegyne, s ktorým už neudržuje kontakty takže nevie, odkiaľ ho mal. Keďže sa to všade hemží falzifikátmi, ani nedúfam v to, že sa jedná o originál. I keď Vami zmieňovaný šrób v hornej časti nemá. Črienky sú z oboch strán poškodené. Značenie nemá žiadne, dĺžka zbrane bez pochvy je 370 mm, dĺžka čepele je 231 mm, šírka čepele v najširšej časti je 24 mm. Prikladám fotografie a za každý postreh Vám vopred ďakujem:-)
Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.