Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » Kordík Slovenský štát - falzum

Vykupminci.cz
Numisargo

Kordík Slovenský štát - falzum

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 4 5 6 7 8 9 10 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Tak ked už tento pacient-Avial, nie je na vymazanie a zablokovanie tak už potom neviem...
Registrovaný uživatel
Takže mam tu rozuzlenie prípadu "kordík s perletovými rúčkami".
Najskor sa musím ospravedlnit Avialovi že tom zle odhadol jeho kordík...ale hadam uzna že tie jeho fotky su teda nič moc...
A zaver je teda taký že nie len rúčky su nové ale celý kordík je nanovo vyrobený,presne pre takých arogantných pablbov ako je on...Stačilo by pritom keby pozorne čítal toto vlakno a na strane 4 je presne popisovana aj s fotkami zatial nejnebezpečnejšia replika aka sa objavila...tie polske šmejdy sa s nou nedaju porovnat...nižšie uvediem odkaz na stranku kde stale ta replika je...na priloženej fotke je vidiet škvrnu ktora je na replike z tehj strnaky na oboch stranach rúčky kordíka,taka ista je vidiet aj na velmi zlých fotkach od Aviala....či ta nekvalita fotiek je úmysel,alebo neschopnost aviala,necham na posudení čitatela...Myslím že ak avial okrem toho že je blbý,nie je aj slepý,mu už musí bit jasne že naletel...
a tu je ten odkaz...pozorne oko si všimne rozdiely medzi touto replikou a originalom...nebudem ich tu presne opisovat a davat falšovatelom možnost ich odstranait...

https://www.ima-usa.com/products/original-wwii-slovakian-army-officer-model-1939-dagger?variant=19308852936773

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Niektore kordiky maju cisla.
Registrovaný uživatel
Armadne kordiky neboli cislovane. Naopak, ak je na čepeli vyrazene WLASZLOVITS STOS, alebo je tam vyleptany dvojkriž je to dost dobra indicia na to ze kordik vznikol v polskej garazi. Kordiky sa nerobili u Wlaszlovitsa, ale u Lichardusa.
Registrovaný uživatel
Ano,videl som aj s číslom ale to je velmi zriedkave...a boli originaly...dovod neviem,kedže kordíky boli vlastníctvom majitelov...

Petrhlavatko napsal
Niektore kordiky maju cisla.
Registrovaný uživatel
Co poviete nz toto?

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Chlapi omlouvám se, že se do toho pletu i když slovenským kordíkům absolutně nerozumím. Asi se hádáte o ty perleťové ručky na něm a jestli jde o falzum či ne. Je mi skoro 60 let a před 30 ti lety jsem od jedné staré paní, která byla v té době stará, jak já teď takovýto kordík koupil i s pochvou za 1000 Kč. Bylo to po jejím otci, který osidloval okolí tehdejšího Javorníku v okrese Jeseník po válce a přišel ze Slovenska. Tento kordík měl takovéto bílé střenky... a nemyslím si, že to byla kopie, tehdy frčely jen německé věci a slovenské nebyly v té době v až tak v kurzu. Nic víc k tomu nedokáži říct. Snad jen to, že jsem to s kamarádem tehdy vyměnil za trojzávažové , starožitné hodiny bez jeho mrknutí oka. Troufám si říct, že ten můj kamarád má největší soukromé muzeum všech armád 2 války v okr. Sumperk.
« Poslední úpravu provedl(a) lachtan v 4. 10. 2021, 17:24. »
Registrovaný uživatel
Dobre si to vystihnul. "akoze odbornici "rozhoduju o pravosti kordikov a v podstate nemaju ani predstavu o com hovoria...
« Poslední úpravu provedl(a) Petrhlavatko v 4. 10. 2021, 17:36. »
Registrovaný uživatel
Ked tymto "pseudo odbornikom ukazes (nieco) tak su strateni. Zablokuju ta. Nazvaju ta slepym, debilom a podobne. Odkaz pre pseudo odbornikov: V RITI STE BOLI A HOVNO STE VIDELI...
Registrovaný uživatel
Já netvrdím, že to byl originál, ale dle mých tehdejších zkušeností a také toho, že jsem se už od dětství setkával BĚŽNĚ s věcmi z války, tak mi ta věc připadala, jako z té doby. Prostě jsem nepochyboval, že mám v rukách dobovou věc a stejně tak i můj kamarád, který se v tom oboru v té době pohyboval cca 20 let. Nechci tím svým příspěvkem nikoho naštvat, ale ten materiál na rukojetích mi připadal stejný, nebo podobný těm co mívaly německé chladné zbraně. A s těmi jsem si hrával, jako kluk, protože strýc toho měl mraky na půdě a to i uniforem. Jeho otec byl důstojníkem elektrikářů a padl v Polsku.
Registrovaný uživatel
Nechci se v názorech na tuto věc zastávat té, či oné strany. Jen jsem pravdivě popsal mé první a do této doby poslední setkání s tímto kordíkem, který měl bílé střenky. Nemám zájem si vymýšlet. Vzpoměl jsem si, že ta paní mi říkala, že byl důstojníkem slovenské armády. Já věděl, že to je z války a že v té době bylo Slovensko s Hitlerem. Myslím, že ta paní ani nevěděla, že otec byl členem a teď nevím Hlinkovy gardy ? / nevím, jaké složce ty kordíky patřily/. Možná věděla a styděla se za to, ale tvrdila, že táta byl jen slovenský voják. Mějte se hezky a odpusťte, že se, jako naprostý laik pletu do hovoru.
Registrovaný uživatel
-s-

Obrázky:

Registrovaný uživatel
stani@ suhlas, je späť. Myslel som že po tom ako ho tu pár ľudí strápnilo sa Mariano/Avial/Petrhlavatko už neobjaví, ale nie, on si zas založí nový username. Naučíme sa s ním fungovať. Aj v bežnom živote je fayn vedieť vychádzať s blbom.

Mariano/Avial/Petrhlavatko@ s tebou nekomunikujem ako som už napísal v minulosti. Argumenty na teba neplatia, si drzý, si hlúpy,a nik ťa nikdy nezablokoval neviem koho tu obviňuješ.

lachtan@ dík že si sa zapojil, mne sa páči čo si napísal a aj s tým súhlasím. Nik tu nespochybnil že by slovenské kordíky boli aj s perleťovými črienkami. Boli. Problém je s tými črienkami u Marianovho kordíka. Tie črienky boli proste iné. Navyše je to extrémne jemný materiál a stačí neopatrné zaobchádzanie nedajbože pád a sú prvé čo praskne. A ten jeho kordík je obitý a črienky držia, plus nesedí farba, výsledok je taký že im neverím. A je mi jedno či si to dal opraviť ešte pôvodný majiteľ, alebo nedávno špekulant ktorý to neznalému zberateľovi draho predal spolu s ďalšími skvostnými artefaktami. Len krátko na vysvetlenie, kordík bol určený pre dostojníkov ozbrojených síl (svetlé črienky) okrem letectva (tí mali vlastný typ). Uvažovalo sa že sa zavedie aj pre políciu ale k tomu nedošlo
Registrovaný uživatel
filuta8 napsal
stani@ suhlas, je späť. Myslel som že po tom ako ho tu pár ľudí strápnilo sa Mariano/Avial/Petrhlavatko už neobjaví, ale nie, on si zas založí nový username. Naučíme sa s ním fungovať. Aj v bežnom živote je fayn vedieť vychádzať s blbom.

Mariano/Avial/Petrhlavatko@ s tebou nekomunikujem ako som už napísal v minulosti. Argumenty na teba neplatia, si drzý, si hlúpy,a nik ťa nikdy nezablokoval neviem koho tu obviňuješ.

lachtan@ dík že si sa zapojil, mne sa páči čo si napísal a aj s tým súhlasím. Nik tu nespochybnil že by slovenské kordíky boli aj s perleťovými črienkami. Boli. Problém je s tými črienkami u Marianovho kordíka. Tie črienky boli proste iné. Navyše je to extrémne jemný materiál a stačí neopatrné zaobchádzanie nedajbože pád a sú prvé čo praskne. A ten jeho kordík je obitý a črienky držia, plus nesedí farba, výsledok je taký že im neverím. A je mi jedno či si to dal opraviť ešte pôvodný majiteľ, alebo nedávno špekulant ktorý to neznalému zberateľovi draho predal spolu s ďalšími skvostnými artefaktami. Len krátko na vysvetlenie, kordík bol určený pre dostojníkov ozbrojených síl (svetlé črienky) okrem letectva (tí mali vlastný typ). Uvažovalo sa že sa zavedie aj pre políciu ale k tomu nedošlo
Děkuji za vysvětlení a zdravím vás všechny.
Registrovaný uživatel
Experti stale motate nexzmysly o crienkach, co tak to cislo "25". Aj tto je vam fake? Binarny kod 1: dostojnicky 2: rotmajstrov. Nic ine neeksistovalo. A ajhla zrazu priznas , ze originaly boli ocislovane. Musite si uznat, ze nemate tusenia. Ja mam original, len ste sa s niecim takym ester nestretli. Zdravim!
Registrovaný uživatel
Lachtan,spravne podotýkate že ten dávny kordík mal biele rúčky...Tak to ma bit-dostojníci mali biele a poddostojníci čierne...
Registrovaný uživatel
Ukazte mi foto ineho kordika s cislom. Take je to vzacne. Este ste to nevideli ale citali ste o tom, mozno. Tak teraz mudrci - tento kordik prisiel z USA - zacnite mudrovat o tom ako slovenska vlada kapitulovala americkej armade v 1945. Chitraci..
Registrovaný uživatel
Pán Petrhlavatko...alias Mariano,alias Avial,alebo x dalších mien ktore ešte použiješ ...Darmo oblečieš vlka do barančej kože alebo kozej stale to bude vlk...A tak isto si darmo debil mení stale svoj nick,ale stale to bude len debil...
Čo sa týka čísla...viedel som ich par ale boli na čepeli a bolo ich fakt len par...to čo maš tam ty to číslo na tej replike to 25,je asi poradoove číslo kordíku aby vedel ten čo ich vyraba,že kolko už debilov oklamal-ku každemu si napíše jeho meno...tolko k tomu číslu...Mne už prešlo cez ruky tolko slovenských kordíkov že toko si ich ty neviedel ani na fotkach...
« Poslední úpravu provedl(a) milosj v 5. 10. 2021, 16:44. »
Registrovaný uživatel
Tak mi debilko posli nejaku inu fotku! Len trepes.
Registrovaný uživatel
Tak mi debilko posli nejaku inu fotku! Len trepes.
Registrovaný uživatel
Posli mi foto fake s cslom, mudrlant. cital si jednu knihu a si mudry ako debilko...
Registrovaný uživatel
Kamo tebe ak keby som dal gulu do ruky tak ma budeš presviedčat že je to kocka...ty si stratený prípad ...ešte sem daj tu raritu dýku HM s dvojkrížom v rukovatai a začni nas tu všetkých presviedčat že je to original...alebo ti na to máme spravit zvlaštny priečinok?
Registrovaný uživatel
Este jedna podstatna poznamka: ja to nepredavam, snazil som sa vas vzdelat - debili, ale vas pristup je idiotsky : 1 dostojnik, 2: rotmajster - podobne pakoviny. uzite si to - blbeckovia
Registrovaný uživatel
Pocuvaj mudrlant, este si nepredstavil ani jednu fotku z tvojeho arzenalu! O com sijes - cital si len 2 knihy, to je vsetko?

Petrhlavatko napsal
Este jedna podstatna poznamka: ja to nepredavam, snazil som sa vas vzdelat - debili, ale vas pristup je idiotsky : 1 dostojnik, 2: rotmajster - podobne pakoviny. uzite si to - blbeckovia
Registrovaný uživatel
Vies co urob mi zvlastny priecinok, lebo ked zistite , ze mam pravdu, budete sas ohybat ako uhory. POME JA SOM UKAZAL FOTKY, AJ TY SA POCHVAL - odbornik.

milosj napsal
Kamo tebe ak keby som dal gulu do ruky tak ma budeš presviedčat že je to kocka...ty si stratený prípad ...ešte sem daj tu raritu dýku HM s dvojkrížom v rukovatai a začni nas tu všetkých presviedčat že je to original...alebo ti na to máme spravit zvlaštny priečinok?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 4 5 6 7 8 9 10 > »

Sběratel.com » Starožitnosti » Kordík Slovenský štát - falzum

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1