Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Koroze/patina stříbra jen ze vzduchu

Vykupminci.cz
Numisargo

Koroze/patina stříbra jen ze vzduchu

Moderátoři: numismat.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Ahoj všem, rád bych se dostal k nějakým více přesným informacím a nebo i zkušenostem týkajících se koroze stříbrných mincí způsobené vzduchem. Mincí se samzřejmě rukou/kůží vůbec nedotýkám a z plastového pouzdra vyndávám jen ty méně vzácné, s vodou nepřijdou do styku, v hodně vlhkém sklepě je neskladuji. Na druhou stranu nemám speciální klimatizaci, barák co spaluje uhlí je 100m ode mě atd.

Jde o novodobé stříbrné mince (1980+) 900/1000, 925/1000 nebo klasických 999/1000. Opravdu stačí jen běžný obsah síry/vlhkosti ve vzduchu a mince uložené v plastových kapslích budou za desítky let skladování vypadat takto? Zatím jsem u sebe našel jen hodně slabý odvar toho „nahnědlého" z fotky a jakoby miniaturní prachová zrníčka černého prachu co by na kvalitní fotce skoro nebyl vidět.

Díky za odpovědi.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
« Poslední úpravu provedl(a) Mirous v 7. 11. 2021, 14:00. »
Registrovaný uživatel
Taková patina vzniká během pár let.

A ano, je to normální.
Registrovaný uživatel
gorila napsal
Taková patina vzniká během pár let.

A ano, je to normální.

Moje mince co mají za sebou víc jak pár let nic takového nemají - ta jedna je vyjímkou, ale jak jsem uvedl, je to jen slabý odvar těch vyfocených. Píšeš o těch fotkách nebo o tom téměř neviditelném černém prachu?
Registrovaný uživatel
Já ždný černý prach nevidiím, já vidím patinu.
Registrovaný uživatel
No ona je takova kabinetni patina i zadana. Mrkni se do diskuzi myslim v sekci cisteni. Tam se tomu neco radku venuje

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Koroze/patina stříbra jen ze vzduchu

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1