Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Košický aršík

Vykupminci.cz
Numisargo

Košický aršík

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím, koukal jsem tady na foru a není tu moc informací ohledně Košického aršíku. Proto jsem se rozhodl dát sem alespoň pár výraznějších tiskových vad z mé sbírky. Konkrétně by mně zajímalo co říkáte na výrobní vadu čtyři velké kruhy, pak zlomenou tlapu se skvrnou ve velkém státním znaku a skvrnou na zn.5K, dále na dopis vyplacený Košickým aršíkem se skvrnou na zn.5K nad K nápisu ČESKOSLOVENSKO a na aršík se skvrnou tzv. hodiny na věži.

Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
...a ještě jednu výraznější vadu skvrna nad KO názvu Československo.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
..a ještě ukázku jak pošta tolerovala vyplacení zásilek z aršíku. Všimněte si u druhého dopisu známky 2K z aršíku. Má docela výrazný posun tisku.

Obrázky:

Administrátor
Košícký aršík si zaslouží naší pozornost. Pěkné a díky.
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
Registrovaný uživatel
Vol70 - k tým konkrétnym chybám sa vyjadrovať nebudem, ale ak to mám zhrnúť, tak je to móóóc pekná zbierka a špecializácia?
A čo sa týka tých celistvostí ... :roll:
Moderátor
Já jsem aršíkář sice jiného zaměření (Španělská občanská válka; První aršíky jednotlivých států světa), ale dovedu ocenit i jiné zajímavé aršíky. Takže pochvala...
Registrovaný uživatel
Děkuji Vám za pochvalu. Brett - co se týče Košického aršíku tak se specializuji na kombinace tiskových desek, tiskové vady, soutiskové značky, rozměřovací značky a pod. V podstatě se orientuji podle studie Košického aršíku od ing. Čtvrtečky. Prozatím se mi podařilo sesbírat 46 kombinací tiskových desek ale boj nekončí :D . Teď mně čeká tvorba albových listů na Košický aršík. :mrgreen: :mrgreen:
Registrovaný uživatel
Vol70 napsal
Prozatím se mi podařilo sesbírat 46 kombinací tiskových desek ale boj nekončí :D . Teď mně čeká tvorba albových listů na Košický aršík. :mrgreen: :mrgreen:

Držím palce a prajem veľa úspechov v tom boji ;)
Keď budú tie alb. listy hotové tak sa veľmi rád pozriem a pokochám. A myslím, že nie len ja. Gratulujem!
Registrovaný uživatel
Ještě jednou děkuji. Až budu mít albové listy hotové určitě je sem dám.
Registrovaný uživatel
Tak se mi podařilo získat aršík s DV zlomená tlapa a s výraznou vadou skvrna ve spojnici ocasů ve Velkém státním znaku!!! AP 10 - TD 111

Obrázky:

Registrovaný uživatel
a pro porovnání další aršík s DV zlomená tlapa tentokrát se dvěmi výraznýmí vadami a to ve Velkém státním znaku - skvrna mezi zadními tlapami a na zn.5 K - výrazná skvrna vpravo od přezky!!! AP 10 - TD 112

Obrázky:

Moderátor
Neskutočné... :-) To musí byť paráda, dať to všetko na listy, to by si zaslúžilo aj exponát.
Registrovaný uživatel
doddie napsal
Neskutočné... :-) To musí byť paráda, dať to všetko na listy, to by si zaslúžilo aj exponát.

doddie moc ti děkuji za pochvalu ale takové ambice nemám. Albové listy už tvořím ale při takovém množství materiálu to bude chvilku trvat. :) :) :) :)
Registrovaný uživatel
Také se přidám s hezkou vadou ...

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Přeji krásný den, rád bych vás požádal o radu. Přemýšlím, že bych se začal zabývat Košickými známkami a aršíkem. Podařilo se mně najít, že tuto problematiku řeší publikace Kassay, Pásztor: Košické známky, dále jsem našel, že jako příloha některé z Filatelii vyšla 60-ti stránková studie ing.Čtvrtečky : Košický aršík a taky jsem našel zmínku o článku P.Pažouta : Rozlišení Košických aršíků. Knihu se mně zatím nepodařilo najít po antikvariátech ani jinde. Nepomohli by jste mně prosím se zprostředkováním alespoň elektronické verze potřebných materiálů případně nedoporučili něco dalšího užitečného? Předem děkuji :-)
« Poslední úpravu provedl(a) g85p v 7. 3. 2018, 13:38. »
Registrovaný uživatel
http://www.exponet.info/index.php?lng=CZ
Je tam zkrácená verze studie Košického aršíku od Jaroslava Čtvrtečky (vyhledat podle jména). Na konci je seznam literatury. Starší časopisy Filatelie jsou k dispozici v Knihovně na filaso.cz
Registrovaný uživatel
Děkuji za informaci. Na Exponet.info se mně již povedlo dopátrat přes web pražského klub filatelistů. Krom toho se mně povedlo najít názvy několika zajímavých publikací, které budu muset pohledat. Moc něduji za tu radu sdigitální knihovnou filatelií. To je velká pomoc.
Registrovaný uživatel
Našel jsem v souvislosti s Košickými aršíky zmínku o práci otce a syna Vychronových, kterou prý nikdo nezná, protože prý existuje pouze v elektrokonické podobě. Marně jsem zatím hledal toto jméno. Neznáte někdo toto jméno z filatelistického světa, případně netušíte něco o té jejich zmiňované práci?
Registrovaný uživatel
Tomáš Vychron je členem komise znalců SČF, kontakt:

Vychron Tomáš (petr.vychron@iol.cz), znalec – ČSR II a ČR
Registrovaný uživatel
Košickým aršíkem se zabývám studijně již mnoho let. Rád bych se touto cestou podělil o poznatky s pokročilými sběrateli a také s těmi, kteří začínají. na druhou stranu věřím, že získám další poznatky k obohacení Studie o Košickém aršíku.
Registrovaný uživatel
Chcete-li se věnovat Košickému aršíku, pak podle nejnovějších poznatků. Kniha Košické známky - Kassay 1972 popisuje aršíky z pohledu osmdesátých let, nahodilé určení polohy aršíkových polí na tiskovém archu, nesprávný popis terciárních vad pro barvu červenou pro tři tiskové desky - to jsou největší nedostatky. Objektivní popis aršíku jako celku podává moje studie, nejnovější verze bude jako exponát na výstavě Praha 2018 ve filatelistické literatuře. Potřebné informace můžu dodat.
Registrovaný uživatel
Vím, že od doby vydání knihy Košické známky panem Kassayem a jeho kolegy jíž uplynula dluhá doba a řada věcí se vyvinula a "dopřesnila", což může znamenat třeba i dopřesnění v podobě kompletního přečíslování AP. Ať již půjde o poznatky p. Pažouta nebo p. Čtvrtečky a dalších, kteří se touto sérií a aršíkem zabývají. Přijde mně, že většinou se prezentují studie aršíku, ale nenarazil jsem na novou studii známek. Občas si říkám, jestli nenazrál již správný čas vydat novou tištěnou verzi (i když jsem si vědom veliké náročnosti přípravy knihy), která by Košické známky a aršík řešila. Děkuji Vám za "podanou ruku", rád bych ji využil, pokud se opravdu chcete podělit o nejnovější informace z vaší studie a třeba nejen z ní. Můj mail je mare2(zavinac)seznam.cz

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Košický aršík

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1