Holt, vysoce sofistikovaný podvod, žádně skořápky na ulici.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Ahoj Jaromir - iste nie každy naleti /chvala bohu/ale ak by sme boli všetci opatrný a rozumný tak by podvodnici asi pomreli hladom.Ale vidiš dari sa im.Ten scenar čo som spominal je z uzemia Ćiech a Slovenska o tom podvode v Korutansku neviem .
mamabc1234@gmail.com

Nezapomenu na okamžik, kdy jsme se poprvé setkali a nechal jste mne doma v kuchyni samotného s Vaším exponátem🙂 Ale to je již hodně let zpátky 🙂 I tak nezapomenutelný zážitek.

Zapůsobil jsi svým kouzlem Honzíku!😃 Vždycky dávám k lepšímu, jak jsem chodila k panu Kopřivovi do bytu na čumendu na známky. Tu vytáhl časák filatelie, kde na poslední stránce byla na prodej nějaká vzácnost třeba ve čtyřbloku a on šáhl do skříně a vytáhl arch (a to ne jednou). A když jsem se s tím jako děcko "mazlila" tak říkal tátovi- jsou to jen takové barevné obrázky....😉

Jo, doslova zhmotněná důvěryhodnost 😎

Ještě k té databázi.
Jednotlivé kusy, když se prodávají, by se dohledat nedaly, nebo opravdu jen nějakou náhodou. To už by musela být skutečně velká vzácnost* a hlavně by si toho musel někdo všimnout, což není úplně jednoduché. Může to chtít prodat třeba v USA a není nikdo, kdo by byl schopný sledovat všechny aukce. To zkrátka nelze. A může to prodat třeba i na nějaké burze (Sběratel, Incheba, NSR) a tam už to je opravdu o náhodě.
Větší bloky a nějaké extravuřty, to už je horší, to je totiž zapamatovatelnější a opravdu jich není mnoho. Třeba ty s posunutým přetiskem, nebo jak je na listu 65 přetisk na stržené známce (6-blok merkurů) či na listě 61 desetiblok spěšných s oškubanými dvěma známkami. Ale za, nevím kolik, let už to bude promlčeno, řekl bych a pokud zloděj bude mít výdrž, za 30 let si sice možná někdo vzpomene, ale těžko se bude dokazovat že dotyčný je zloděj či objednatel.
*Taky jsem jednu známku sledoval asi ve třech nebo čtyřech aukcích, až skončila u mně. Ta byla identifikovatelná, ale u většiny to tak není.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.