Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#31 18. 12. 2016, 10:24
m1234. Díky za upozornění, protože tuto metodu podvodu zatím neznám. Ale, jelikož jsem již od přírody nedůvěřivý, tak bych svůj exponát vydal pouze lidem, které osobně znám. Např. Ikanek, nebo pánové Vaníček či Sedlák (ale na oficiální světové výstavy, potvrzené oficiálními zdroji).

Holt, vysoce sofistikovaný podvod, žádně skořápky na ulici.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

#32 18. 12. 2016, 10:58
nekde na fb jsem cetl, ze v Korutanech byl okraden nejaky sberatel, to je ono nebo se jedna o neco jineho ?

Nevim, zeptam se kde se to stalo (predbezne bych ale rekl, ze spis Praha)

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Profilový obrázek
m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

#33 18. 12. 2016, 13:31
m1234. Díky za upozornění, protože tuto metodu podvodu zatím neznám. Ale, jelikož jsem již od přírody nedůvěřivý, tak bych svůj exponát vydal pouze lidem, které osobně znám. Např. Ikanek, nebo pánové Vaníček či Sedlák (ale na oficiální světové výstavy, potvrzené oficiálními zdroji).

Ahoj Jaromir - iste nie každy naleti /chvala bohu/ale ak by sme boli všetci opatrný a rozumný tak by podvodnici asi pomreli hladom.Ale vidiš dari sa im.Ten scenar čo som spominal je z uzemia Ćiech a Slovenska o tom podvode v Korutansku neviem .

mamabc1234@gmail.com

Profilový obrázek
regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

#34 20. 12. 2016, 10:12

Nezapomenu na okamžik, kdy jsme se poprvé setkali a nechal jste mne doma v kuchyni samotného s Vaším exponátem🙂 Ale to je již hodně let zpátky 🙂 I tak nezapomenutelný zážitek.

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#35 20. 12. 2016, 11:35

Zapůsobil jsi svým kouzlem Honzíku!😃 Vždycky dávám k lepšímu, jak jsem chodila k panu Kopřivovi do bytu na čumendu na známky. Tu vytáhl časák filatelie, kde na poslední stránce byla na prodej nějaká vzácnost třeba ve čtyřbloku a on šáhl do skříně a vytáhl arch (a to ne jednou). A když jsem se s tím jako děcko "mazlila" tak říkal tátovi- jsou to jen takové barevné obrázky....😉

Profilový obrázek
regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

#36 20. 12. 2016, 16:17
Zapůsobil jsi svým kouzlem Honzíku!😃 Vždycky dávám k lepšímu, jak jsem chodila k panu Kopřivovi do bytu na čumendu na známky. Tu vytáhl časák filatelie, kde na poslední stránce byla na prodej nějaká vzácnost třeba ve čtyřbloku a on šáhl do skříně a vytáhl arch (a to ne jednou). A když jsem se s tím jako děcko "mazlila" tak říkal tátovi- jsou to jen takové barevné obrázky....😉

Jo, doslova zhmotněná důvěryhodnost 😎

Profilový obrázek
braun viktor

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2007

#37 20. 12. 2016, 19:05
Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#38 27. 12. 2016, 01:17

Ještě k té databázi.
Jednotlivé kusy, když se prodávají, by se dohledat nedaly, nebo opravdu jen nějakou náhodou. To už by musela být skutečně velká vzácnost* a hlavně by si toho musel někdo všimnout, což není úplně jednoduché. Může to chtít prodat třeba v USA a není nikdo, kdo by byl schopný sledovat všechny aukce. To zkrátka nelze. A může to prodat třeba i na nějaké burze (Sběratel, Incheba, NSR) a tam už to je opravdu o náhodě.
Větší bloky a nějaké extravuřty, to už je horší, to je totiž zapamatovatelnější a opravdu jich není mnoho. Třeba ty s posunutým přetiskem, nebo jak je na listu 65 přetisk na stržené známce (6-blok merkurů) či na listě 61 desetiblok spěšných s oškubanými dvěma známkami. Ale za, nevím kolik, let už to bude promlčeno, řekl bych a pokud zloděj bude mít výdrž, za 30 let si sice možná někdo vzpomene, ale těžko se bude dokazovat že dotyčný je zloděj či objednatel.

*Taky jsem jednu známku sledoval asi ve třech nebo čtyřech aukcích, až skončila u mně. Ta byla identifikovatelná, ale u většiny to tak není.

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#39 27. 12. 2016, 10:56

Pavel_III napsal/a:

... za 30 let si sice možná někdo vzpomene, ale těžko se bude dokazovat že dotyčný je zloděj či objednatel.

Za 30 rokov to nikoho nebude trápiť. Bude to mať hodnotu, ako krabička cigariet ...

Profilový obrázek
jira

Uživatel

Zaregistrován:
28. 12. 2011

#40 27. 12. 2016, 12:01
Pavel_III napsal/a: ... za 30 let si sice možná někdo vzpomene, ale těžko se bude dokazovat že dotyčný je zloděj či objednatel. ...

Ono možná za 30 let bude krabička cigaret k dostání jen na černém trhu a za pěkný obnos😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.