Jeden né úplně všední kámen ze Suků.
Krystaly záhnědy a okolo (na český poměry dost velký) krystaly Albitu
Hrana toho největšího albitu měří na šířku 75mm.
http://www.mindat.org/photo-624428.html

Zdravím všechny,
jsem tady nový, i když přiznám, že si delší dobu zdejší fórum moc rád prohlížím a to hlavně acháty. Když se tu někteří zmínili, že kromě minerálů sbírají hmyz, říkal jsem si, že se už musím ozvat. Motýly sbírám intenzivně téměř dvacet let, ale za minerály jsem se dříve vydával vzácně a náhodně, když jsem měl příležitost se k někomu přidat. Začátkem roku jsem však kamenům propadl. Hlavně různým křemenným formám, možná to zní triviálně, ale líbí se mi achát, chalcedon, jaspis apod. Fascinuje mě u nich hlavně variabilita a místní specifičnost, resp. že lze často odhadnout lokalitu dle toho, jak kámen vypadá.
Jak jsem naznačil, jsem nováček a amatér, který se spíše potlouká po burzách a občas neúspěšně vyrazí na lokalitu, kterou buď nenajde nebo nemá čas hledat intenzivně nebo dolovat do hloubky. Přispěji alespoň chalcedonem z Ahníkova, který jsem pořídil na burze. Můžu se tedy pochlubit spíše cizím peřím.
S pozdravem Ondřej
Obrázky:

Zaujímavé kúsky Ondřeji, časom podobné nájdeš aj sám, ale musíš byť trpezlivejší. Ja som od 12 rokov zbieral chrobáky a motýle, kameňom som sa začal venovať tiež len začiatkom tohto roku, obehol pár lokalít a nič moc som nenašiel. Na jednej som prvý ani druhý krát nenašiel takmer nič, no stále som sa tam vracal a postupne nachádzal lepšie a lepšie veci. Zakaždým som tam strávil 6-8 hodín takmer nepretržite v predklone, takže večer som sa doma nemohol ani vystrieť, ale stálo to za tú námahu a zopár pekných kameňov do zbierky mám.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.