Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Mint

Uživatel

Zaregistrován:
3. 9. 2013

#11 8. 10. 2016, 11:48

Plně souhlasím s obulusem, turtle má asi své zkušenosti....

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#12 8. 10. 2016, 13:47

Ja som poznámku od turtle pochopil úplne ináč.Obolus teba predsa nikto z ničoho nepodozrieva.
A čo to má spoločné z IQ,tak tomu už vôbec nerozumiem...
-s-

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#13 8. 10. 2016, 13:58
Turtle,Tvá poznámka je nemístná.Je to jako bych zde napsal,že část Tvé sbírky pochází z trestné činnosti. Ostatním děkuji za názor a nasměrování.

V žádném případě jsem nechtěl naznačit že jsi ji ukradl, pokud to tak vyznělo tak se omlouvám.
Ale koukněme na to realisticky, valná většina takovýchto artefaktů pochází z nějakého kostela.
Co se mé sbírky týká, je velmi pravděpodobné že některé mince skutečně pocházejí z trestné činnosti i když jsem je všechny řádně koupil. Za tisíc let své existence zažil takový peníz ledacos. Když nic jiného, některé denáry budou zcela jistě z neohlášených nálezů.🙄
PS
Ostatně už byly případy kdy šťastný majitel tázající se na svůj nový přírůstek ve sbírce dozvěděl se že tento byl v padesátých letech ukraden z toho a toho kostela.

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#14 8. 10. 2016, 14:02

Stani:
Spíše rozumnět nechcete. Vždyť kolikrát se zde ptá úplný laik a čeká nějakou odpověď. Těch případu, že se mu odepíše dosti stroze, předmět se označí za zcela bezcenný ( i když mnohdy je) Prostě já to tak cítím, ale také cítím, že jsem jediný. Ono v pokynech jak se zde pohybovat je vše napsané, jen to respektovat. Jisté je to jen můj názor, nelze vztahovat jen zde, souhlasím, že jsem trouba, který by měl držet ústa. Já jsem se ozval neb tak jako to vypadá u nás to vypadá v celé společnosti, ale nikdy nikdo za nic nemůže. Tak jo, budu se držet pouze oblasti "Faleristika".🙄

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#15 8. 10. 2016, 15:28

Ja by som tiež vo vlákne o drevenej soške nemal čo robiť,ale nie je to predsa zakázané pozerať si čo len človek chce..Viem,že to nemyslíte zle,ja som v tých šiestich slovách od turtle videl presne to,čo teraz pred chvíľou vysvetlil.Tam nebolo napísané nič zlé.
Kamarátovi takto skonfiškovali mitsubishi,ktoré kúpil a videl som možno aj 200 ročný (sakrálny?) predmet, sochu či bustu,ktorá určite nebola predávaná v nejakej "Slovakii"ako suvenír.Takéto veci sa dejú,či sa to niekomu páči,alebo nie.
Nič také netvrdím o obolusovej soške,o tej netvrdím vôbec nič,reagoval som len na ten pucung turtleho.To je všetko.
-s-

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#16 8. 10. 2016, 17:00
Ja som poznámku od turtle pochopil úplne ináč.Obolus teba predsa nikto z ničoho nepodozrieva. A čo to má spoločné z IQ,tak tomu už vôbec nerozumiem... -s-

stani - ja som to pochopil tiež ako poznámku, že tá tá "drevorezba" mohla byť "ukradnutá" (nikto netvrdí, že bola) pred xy rokmi, keď možno ešte ani prastarý rodičia súčastného majiteľa neboli na svete ... Niekto, ale možno moc vzťahovačný, ako by bolo vhodné, alebo niekto je moc domýšľavý a zbytočne číta "medzi riadkami" ...

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#17 8. 10. 2016, 17:21

;)
-s-

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#18 20. 10. 2016, 10:28

V komunistickym Ceskoslovensku bylo v 50-80 letech mnoho vsemoznych kostelu, kaplicek atd. zbourano.. nikdo se o ne desitky let nestaral a kdyz se z nich staly ruiny, tak se proste zbouraly.. to samy spousta hrbitovu napr. v Sudetech atd., takze pod. artefakty nemusely byt nikde ukradeny..

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#19 20. 10. 2016, 11:23

Aj tak to chodilo a chodí,ako píše elle.
Koľko vecí sa potratilo napr. zo zhoreného Kunerádu,keď zabezpečenie objektu bolo minimálne,skoro žiadne,nikoho to netrápilo a netrápi,do zámku prší,padá sneh,niečo "pošlo" po zásahu hasičov.Nie,nebol som tam,poznám takých,ktorí boli.Bez problémov sa tam dostali.Koľko vecí zmizlo do "nenávratna"? Paradox-aspoň sa zachovajú...Rekonštrukcie kúpeľných domov,ktoré tu u nás neďaleko prebiehajú.Hotová burza.Nikoho to neštve,tak nech si ľudia poberú.😉
A chodilo to aj ináč.Môžete,nemusíte veriť.Za čias ČSSR došlo k lúpeži kostola (na objednávku....),dokonca aj s nejakým násilím,keď sa farár snažil kostol chrániť.Bol to závažný prípad,organizovaná lúpež,informovala o tom aj TV-vtedy to nebolo bežné,páchatelia boli dolapení,tresty exemplárne.Hovoril som o tom s priamym účastníkom tejto lúpeže.😲
Do tretice môže predmet vzniknúť v dielni nejakého umelca a je teda absolútne čistý.
-s-

Profilový obrázek
pasarana

Uživatel

Zaregistrován:
17. 11. 2012

#20 20. 10. 2016, 12:27

Elle na to kápnul (konečne niekto), presne tak to bolo aj u nás hoci na opačnom konci Československa, takéto sakrálne predmety sa 50.rokoch húfne pálili priamo na dvore stredovekého kláštora.. Ešte horšie to bolo na Ukrajine či v Rusku, zachovalo sa iba to čo milicianti strážiaci ruiny zbúraných kostolov "ukradli". Smutná je história boľševickej hystérie.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.