Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » kryptoznamka

Vykupminci.cz
Numisargo

kryptoznamka

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Moderátor
iPhone ke mně ještě nedorazil ... v podstatě netuším o čem to ošklivé slovo je. ;) Tudíž to zase až takový fičák nebyl! :P

Já nevím, je to něco na způsob investiční filatelie, kdy si člověk koupí (v akciích) jednu milióntinu Modrého Mauritia. Ovšem s tím rozdílem, že ten Mauritius někde (snad) je a lze ho případně fyzicky vidět, kdežto krypto je závislé od toho jestli je technologie funkční, jestli (tohle nechápu už vůbec) si to můžu někde na něčem prohlédnout a když umře HD-server, tak potom co? Problém s vystavováním nejspíš odpadá, to se na výstavy vůbec nedostane (a když, tak bez krypta).

Na poznámku o válce nikdo neregáloval. Celkově to připomíná spíš římského císaře, který byl císařem do té doby, než to pretoriánskou gardu přestalo bavit. A pak už byl virtuálním císařem.

Nehledě k tomu, že asi jen minimum kryptoznámek dojde svého uplatnění a že se tedy spíš jedná o spekulativní vydání. Spíš určitě. Převrácené přetisky VZOREC apod. Ale ty aspoň stále existují. O tom krypto si do budoucna troufám pochybovat.
Moderátor
ferovyobchodnik napsal
Omg. To, že nebude kabel nebo internet neznamená, že nebude záznam... Nic trvalého neexistuje, stejně jak vyhoří knihovna může být zničen disk.

Ale po většině zůstane aspoň něco (s výjimkou úplně prvních známek světa, které se sice možná někde dochovaly, ale zatím zůstaly nepoznány - ne, Černá penny to není).

Příměr s knihovnou není úplně přesný.
Když nebude kabel, nebude internet, k čemu bude někde nějaký záznam, ke kterému se nikdo nedostane? A ten záznam? Ten nevyhoří? Fatal error 404 apod.? Stačí jedna chybka na HD a záznam se stane nečitelný. A nebude nikdo, kdo by se s tím patlal. Proč taky. Zajíc v děravém pytli
Moderátor
Pavle, predpokladam, ze k vam dorazila technologie platebnich karet. co myslite, ze se skryva za platebni kartou, potazmo vasim uctem v bance. pouze jednicky a nuly. doufam, ze neverite pohadkam, ze pokud by si vsichni lide prisli vybrat svoje papirky do banky, tak ze je dostanou.
anebo spadne disk v bance a mate smazany ucet. tomu asi take neverite, ze ne ? :-)

tak to mate stejne s kryptem. je to jen a jen spolecnosti akceptovana "smlouva", presne tak, jako penize. te je jen a jen akceptace nerealna.
takze penize v bance je v podstate take takovy zajic v deravem pytli s tim, ze si s tim zajicem delaji jednotlivy vladci co chteji. s kryptem to nejde, pokud nemluvime o stableconinech, tam je to daleko vetsi pruser, ktery nas vsechny ceka !!! a moooc velky !
Moderátor
S cryptem si dělá kdo chce co chce. To je vidět na těch kursech. Když to někoho baví, jde to nahoru, když ne, jde to dolů. Je to krajně nestabilní, nic za tím nestojí, reálná hodnota je čistá 0 a když má "držitel" Alzheimera, je v prdeli. Nebo když mu shoří počítač. Karta se dá vyměnit (a ano, už se mi stalo, že někdo chtěl na mou kartu, resp. na číslo mé karty koupit hadry za 7000 rublů, nějaké zasrané bolševik - a nejspíš na to došel tak, že jsem platil kartou přes "zabezpečenou bránu" u té debilní Bohemia energy - páč jinde neměl možnost), krypto se "vypaří". "Těžení" (ne, že bych pochopil o čem to je - připomíná to silně pohádku o tom, jak nic nedělal a zbohatl na tom) je v zásadě dražší než "výtěžnost", co jsem pochopil tak je to dost jako sázka ve Sportce.
Jak to mají v bance nevím, kdysi to bylo na i papíře. Jestli je to dnes jenom v počítačích, je to dost nejisté (bolševický hacker má celé dny, měsíce a roky hovno co na prácu a je za to i placený Putinem).

Fajn, ale furt tam nevidím souvislost se známkou a taky nevím, proč by to mělo být 100× jištěno a zajištěno proti hackerům a co s tím jako dál*. A pořád mi uniká to základní - k čemu to je dobré? Co s tím dál? Je to na obdobné úrovni jako vlastnictví jedné akcie z miliónu za Modrého Mauritia? Já su hlópé, já zatím akorát pochopil, že otroci a koně se prodávají jen v celých kusech a když je strčím do trezoru - chcípnou, nestanou se krypto.

*A kdo to bude udržovat v provozuschopném stavu po dalších 200 let... (neb je to závislé na mnoha věcech, jednu známku mám doma a nezáleží na tom, jestli někdo vypne či zapne tlačítko v elektrárně, furt ju budu mít doma i kdyby počítače zanikly jako telefonní budky).
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 14. 10. 2021, 23:26. »
Moderátor
oukej,

takze nechme krypto pryptem, tam je to marne :-D a vratme se ke zminene znamkce.
je to k nicemu, tak jako znamka samotna. ta take nemusi byt zcela jiste vytistena, nalepena a poslana s balikem. staci stroj. ale hle, ona vytistena, nalepena a poslana je. a ted je k tomu jeste moznost ji sberatelsky "vylepsit" tim, ze k ni priradime NTF ( nezamenitelny token ). to je, rekneme, dalsi level, ktery se muze, ale nemusi ujmout. naklady na NTF jsou minimalmi. urcite je to ted jako obchodni model, souhlas, ale take je to test zajmu. jednou bude treba ke kazd znamce netaky typ tokenu prirazen a ponese adresu acelou historii trasy, kterou zasilka prochazi. tak jako dnes, jen to bude vyrazne jednodussi, rychlejsi a levnejsi.
ale je treba nekde zacit.
treba to vyjde, treba ne.

p.s. treba s ropou si take dela kdo chce a co chce, take je znacne nestabilni, ale vsichni to akceptuji. samozrejme, ze ne v takovych vykyvech, ale je potrebne si uvedomit, ze tato "krypta" si teprve hledaji sve misto na slunci.
Registrovaný uživatel
Jen poznámku k tomu kryptu. V současné době podle mě ani nejde o to, jaký to bude mít v budoucnu platební potenciál. IMO zásadní vliv na jeho popularitu má snaha rychle a bezpracně zbohatnout, predikce o ohromném budoucím růstu, stoupající grafy z minulosti, celosvětová panika ohledně inflace (podle mě nesmyslná domněnka, že omezený počet bitcoinů otázku inflace nějak vyřeší) Už je v tom zainteresovaná spousta velkých fondů, má to velkou reklamu, takže to jen tak nepadne a klidně to může růst dál. Lidi zřejmě ani moc neprodávaj, protože čekaj další růst. Myslím, že většina investorů principu kryptoměn nerozumí, menší část rozumí, ale spoléhá na ty, co ne :-) Trochu mi to připomíná podnikání Ondřeje Janaty, kdy zisky jedněch investorů museli zaplatit noví investoři, akorát u krypt je to více transparentní a všichni ví, do čeho jdou :-)
Moderátor
otavel: vase poznamky jsou klasicke reci, ktere se opakuji uz nekonecne dlouho na vsech diskuzich. takze nic prevratneho.
muzete mit pravdu, to je samozrejme, nikdo neni prorokem co bude. ale sam nastinujete kopec zajimavych otazek. .... kupuji to fondy, lide chteji bezpracne zbohatnout ( coz je blbost, protoze prvotni kapital asi jen tak do kesene nepristalů ).
mimochodem, jeden muj znamy nakoupil ropu kdyz byla na zacatku covidu skoro nula, nebo dokonce zaporna. a letos prodal se ziskem. to je take letadlo ??? asi ne. dovetek. koupil samozrejme jen jednicky a nuly.... tedy produkci ropy, ktera teprve bude. joooo a nemel ji doma ne sklepe. byla jen na nejakych serverch a burzach zaznamenana v pocitaci :-D
nevim, kdo je nejaky pan Ondrej Janata, ale letadlo to neni. cena je generovana trhem, noikoli slibem zhodnoceni.
"lidi zrejme moc neprodavaj...", kdyz pominu cestinu, tak je to jen veta, ktera nic nerika, lidi prodavaji a nakupuji, jen jich chce vic nakoupit nez prodat. tim roste cena ( v tomto pripade nevysloveneho BTC ). muzete se podivat na online grafy, kde vidite, jak to roste, klesa, kdy je panika a vyprodej, kdy je naopak extremni poptavka.
ano jsou to jednicky a nuly, ale maji nejaky rad a neco predstavuji.
penize jsou dnes take jen jednicky a nuly + nejake papirky, a take maji nejaky rad, jen s nimi muze nekdo manipulovat jak se mu zachce.
a prave to mnoho lidi nechce. inflace je natolik vysoka, ze v tom vidi alespon malou nadeji, ze se jodnota jejich maleho bohatstvi zachova.
jen upozornuje, ze i kryptomeny podlehaji inflaci, ktero se snazi eliminovat, ale to je na dalsi delsi vysvetlovani.
p.s. nevim, co je to IMO
Registrovaný uživatel
Je mi jasný, že jsem nenapsal nic převratného :-) Už jsem četl dost diskuzí, každá strana má na to holt svůj názor. Kryptoměny jsou podle mě klasické letadlo, ale propracované, akorát místo slibu zhodnocení je prognóza nadsazeného růstu, nic proti tomu ale nemám, má to i pozitiva např. na poli technologie. Ten příměr s ropou mně osobně nesedí. Prostě za tím kontraktem na budoucí ropu vidím zboží, i když známý ropu neměl doma ve sklepě. Známému teda gratuluji, ani jsem nevěděl, že ty roční a delší kontrakty se prodávaly tak nízko, myslel jsem, že jen ty kratší kvůli akutnímu nedostatku skladovacího místa. IMO mělo znamenat "in my opionion".
Registrovaný uživatel
Nedivte se pánové, změny přichádzejí, aneb svět se v pr.el obrací

ocitli sme sa vo zvláštnej dobe. Silná ekonomika potrebuje a aj sama vytvára silnú menu. Ale realita je iná. Dolár je tak znehodnotený, že presáva byť svetovou menou. Už sa stáva otázne, do kedy a za splnenia akých podmienok môže ešte vydržať. Ani EU nedokáže presadiť, aby sa euro stalo výsostnou menou jej krajín. A tak prichádzajú údajne neutrálne kryptomeny. Nevydávajú ich krajiny, ale súkromné spoločnosti a súkromné osoby, kryté spoločnosťami. Poviete si, no a čo ? No tak si skúste vy osobne vytvoriť a zaviesť do praxe nejakú neštátnu súkromnú menu. Skončíte v lochu. Ešte stále vám nesvieti červená kontrolka ? ?

Menová politika je výsadou a právom štátu. Na tejto zásade je postavené aj medzinárodné právo. USA to zmenili a zverili túto výsadu súkromnej spoločnosti. Viete si predstaviť, že by každý štát zveril túto svoju výsadu nejakej súkromnej spoločnosti ?

Čím viac krypto-vecí bude existovať, tým viac budeme žiť v krypto-svete. Rovnováha ľudských vzťahov bude stále krehkejšia a nebudeme sa už na nič môcť spoľahnúť. A to, že aj naša filatelia k tomu prispieva si asi málokto z vás všimol. Viete v čom ? No predsa v oceňovaní. Väčšina obchodov v EU sa riadi podľa katalógu Michel. Ten oceňuje známky v Me, teda Michel eurách, ktoré sú reálne iba niečo menej ako tretina eura. Ale to e v názve evokuje euro a mnohí si to neuvedomujú. Ako dlho to ešte vydrží ? Čo potom bude aj s našimi zbierkami ? Čiastkové ekonomické krízy, ktorých sme svedkami, evokujú príchod celosvetovej krízy. Ste si iste vedomí, čo by to urobilo s cenami známok a s ich obchodovaním. Obávam sa, že nástroje, ktoré majú slúžiť na stabilitu ekonomiky ju naopak ešte viac oslabujú. Niečo veľké nie je v poriadku ...
Registrovaný uživatel
IMO = IMHO
Registrovaný uživatel
Žijeme v moderní době. Kryptoznámky, počítače, jedničky, nuly, blockchainy mají svoje použití.
Ale mají i svoje limity. Majitel Bohemia Energy má skutečné Ferrari a jezdí s ním skutečné závody. Nemá v počítači 2 kódy - jeden pro auto a jeden pro vzrušení ze závodu.
Moderátor
Příspěvky nesouvisející s tématem jsem smazal.
Moderátor
vadi - nevadi. je to diametralne jina situace. v tomto vlakne se jedna o JEDEN jediny pripad, ke kteremu se resi variace a mozne efekty.
ve vami zminovanem vlaknu slo o velkou mnozinu potencialni raitek. asi byl byroblem v popisu nadpisu vlakna, ktere ASI evokovalo moznost se bavit o razitky vzacnem a zajimavem.... potom se, dle meho nazoru, velmi degradovalo.
ale to je jen a jen muj nazor, a nikomu jej nevnucuji. a myslim, ze na nazor mam pravo. trosku jste reagoval, podl me nestastne, protoze vase prispevky meli hlavu a patu a byly prinosem. ale s tim aj opravdu nic neudelam.

ale zpet k tomuto vlaknu... je fakt, ze tema opustilo, a je nekde u BE, a pritom krypto je ted velmi zajimave sledovat.
a treba kraptoznamka ze Svajcu je fakt velmi zajimava, velmi. a do budoucna MOZNA hodne progresivni cin. nevim. proto jsem to sem dal.
toto vlakno ma jen 3 strany, takze reagovat neni na miste po takove kratke dobe. kdezto u vlakna o razitka se to zvrtlo jen na jedno tema. a ostatni pokusy byly velmi rychle udusene jednotvarnym tematem. a proto jsem se ozval. jednotematicke vlakno ma sve opodstatneni, ale nemelo by udusit jine.
jak rikam, mozna je problem v popisu/nadpisu tematu

howk

dvoji metr?? podle mne urcite ne, nicmene srovnani jsem se snazil popsat .... staci ???

doufam, ze vase prispevky, MikyM, si prectu i nadale.....
Moderátor
ikanek: mohlo to chvilku vydrzet, ... ale co... .... skoda, odpoved byla namiste.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Pokec o známkách » kryptoznamka

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1