Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Zajímavosti » Lakované mince

Vykupminci.cz
Numisargo

Lakované mince

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Chytrá kniha praví:
Citovat
Starší z metod spočívá v potažení mince ochrannou vrstvičkou transparentního laku. Používáme výhradně lak určený k ochraně kovů, jehož obchodní název je Lak nitrocelulózový zaponovaný na kov C 1005. Tento lak však musíme vydatně naředit ředidlem C 6000.

Citovat
Výhoda této konzervační metody spočívá především v snadném odstranění naneseného laku ponořením do příslušného ředidla, když potřebujeme z jakéhokoliv důvodu minci odkonzervovat.
Registrovaný uživatel
gorila napsal
Chytrá kniha praví:
Citovat
Starší z metod spočívá v potažení mince ochrannou vrstvičkou transparentního laku. Používáme výhradně lak určený k ochraně kovů, jehož obchodní název je Lak nitrocelulózový zaponovaný na kov C 1005. Tento lak však musíme vydatně naředit ředidlem C 6000.

To není kniha chytrá nýbrž blbá :roll:
Registrovaný uživatel
...pánové půl roku ve včelím medu.....nebo měsíc ,sami uvidíte jak to pokračuje a kdy vyndat ;) :D
Registrovaný uživatel
Tak nevím ramiresi jestli si neděláš pr..l... :shock:
Fakt,nebo kecáš?Nerad bych byl za vola který bude půl roku chodit čumět na tolar v medu... :)

Asi nejprve ale zkusím radu turtleho..
Registrovaný uživatel
Inu ramires je bohatý člověk. Letošní med (květový) - 1kg - od včelařky začíná na 180Kč.
Registrovaný uživatel
Lopezi a gorilo vše bez záruky ,to si myji ruce,kdyby vám to nevyšlo....a druhá rada vepřový sádlo rozpustí ůplně vše ,pes od asfaltu čistej v cuku letu a ještě mu to chutná ;) :D
Registrovaný uživatel
Mám dobrou zkušenost s 80% vyskočkou. Stříbrná mincička popaplaná nějakou červenou barvou. Asi týden naložená,každý den lehce štětečkem poškádlená. Spokojenost.
Registrovaný uživatel
No,tak jsem šel do lékárny pro ten šetrný aceton...co doporučil turtle.
Bylo mi řečeno že prodej už EU zatrhla,a pak přes roušku blekotal cosi o výbušninách a teroristech,tak jsem raději vypadl než na mě zavolá zásahovku :)

Vyzkoušel jsem tedy jiný recept (nitroředidlo C 6000) na jiné běžné,také lakované stříbrné minci.
Dokonalý výsledek - za dvě minutky.

Tak jen abyste kdo to bude někdy potřebovat věděl co pomůže.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Zajímavosti » Lakované mince

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1