Legionářské známky na dopisech
Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 27. 1. 2008, 16:02
|
|
Registrovaný uživatel |
Podle Pofis 2007 je cena Legionářské známky na dopise společně s jinými známkami třeba 200 kč, když je na té obálce třeba všech šest druhů Legionářských známek, cena všech známek se tam sčítá? Díky za odpověď. Luděk.
|
#2 27. 1. 2008, 22:58
|
|
Moderátor |
V katalogu POFIS ČSR I z roku 2005 je způsob výpočtu ceny celistvostí uveden na straně 222. K tomuto konkrétnímu případu lze uvést následující:
- pokud frankatura na dopise neodpovídá tarifu, je cena celistvosti rovna součtu ceny razítkovaných známek +20% - pokud je frankatura v pořádku, skládá se cena celistvosti zpravidla ze dvou částí - jedna část závisí na druhu zásilky, druhá část na použitých známkách; u známek pak platí, že se počítá cena nejvzácnější známky na celistvosti, ostatní známky se připočítávají jako razítkované |
#3 31. 1. 2008, 11:32
|
|
Registrovaný uživatel |
Legionářské známky na dopisech se mohly egálně používat pouhých 7 dnů.
Patří do 2 tarifního období.Je nutné znát celkovou frankaturu,povolená odchylka frankatury pro uznání pravosti dopisu je pohých 10%.Pak záleží zda se jedná o frankaturu násobnou a nebo smíšenou.Velmi moc záleží na rozměru zoubkování,barvě známky,tloušce papíru známky,barvě papíru známky na typu známky.Důležitý je i domicil razítka t.j. kde byla známka použita. Pokud by se jednalo o domicil Praha 1 s rozlišovacím písmenem odpovídající filatelistické přepážce,pak by se ve většině případů jednalo o tzv. maché, t.j. filatelistický dopis.Jinak minimální cenu dopisu v závislosti na výši frankatury oceňuje na konci katalogu Katalog Merkur 2002 od autorů Klim,Schodelbauer. Nechci dělat reklamu tomuto katalogu,ale zatím nic lepšího mezi sběrately profesionály se na ČSR I nepoužívá. Skrblik |
#4 31. 1. 2008, 11:38
|
|
Administrátor |
No uznavam, ze CSR I. od Merkur-Revue se povedl, ale bohuzel je uz stary 6 let. Chtelo by to aktualizaci. Jinak vychazeji i jine katalogy. Napriklad nase CD se snazi jit podobnou cestou, ale jak asi kazdy uzna je to hodne narocne obdobi takze to trva. Vitame spolupraci...
|
#5 31. 1. 2008, 15:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Jsem ochotný pomoci.Osobně pracuji na statistice ,prohledávám i věci,které jsou relativně běžné,přesto ale již skoro nedostupné.Poslední novinka z 29.9.2007 je například 50 H TGM I typ bez průsvitky .Nemám momentálně u sebe katalog na ČSR I,ale je to hned po TGM VII typ.Mimo jiné se mi povedl objevit TGM VII typ s průsvitkou 8 v razítkovaném stavu.Bohužel 30.9.2007 mi ale vykradli.Naštěstí jsem ale tyto 2 věci měl u sebe.Zmizel ale například 50 H červená OR v Řz 13 3/4.Též i doposud nepublikované youbkování 50 H modrá Legionářská,kde horní strana byla zoubkována rozměrem 9 1/2,boky 13 3/4 ,dolní strana 101/2.
A to se nebavím o svisle a vodorovně pruhovaném papíru,barevných odstínech Legionáských známek a dalších chuťovkách. |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1