Autor |
Příspěvek |
|
#3551 10. 10. 2021, 13:17
|
Registrovaný uživatel
|
Ja na aukre veľa vody nenamútim. Tak pre lepšiu orientáciu - predajca ilonak37 a jeho nevšedná ponuka: https://aukro.cz/uzivatel/ilonak37/nabidkyVšetky ponúkané mince vyzerajú úplne rovnako a boli vyrobené úplne rovnako v úplne rovnakom kovošrote. https://www.youtube.com/watch?v=vzBgFgCJSoM_______________ Processed coin catalogs 2.753 Auctions / 22.426 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
#3552 10. 10. 2021, 14:15
|
Registrovaný uživatel
|
je možné dát odkaz na ty aukce kde se přidává faltum? jsem začátečník a určitě se kouknu na co dát pozor. děkuji
|
|
#3553 10. 10. 2021, 16:44
|
Registrovaný uživatel
|
Fidzi, tak to je hnus velebnosti. Do čoho všetkého sa už montujú.
|
|
#3554 10. 10. 2021, 17:57
|
Moderátor
|
Fidzi klobouk dolů, toliko much a jednou ranou za tak krátký čas.. Koukám Lopezovi pomalu šlapeš na paty. Fidzi to už je na poctivý řád myšiho kožišku.. https://youtu.be/pIHtVBmXt0Y
|
|
#3555 10. 10. 2021, 18:00
|
Registrovaný uživatel
|
Fidzi napsal Ja na aukre veľa vody nenamútim. Tak pre lepšiu orientáciu - predajca ilonak37 a jeho nevšedná ponuka: https://aukro.cz/uzivatel/ilonak37/nabidkyVšetky ponúkané mince vyzerajú úplne rovnako a boli vyrobené úplne rovnako v úplne rovnakom kovošrote. https://www.youtube.com/watch?v=vzBgFgCJSoM
Nechtel jsem tohle napsat protoze preci jen nejsem zadny odbornik a z fotek se ne vzdy dobre cte ale mam z toho stejny pocit. 
|
|
#3556 10. 10. 2021, 18:55
|
Moderátor
|
Jo, jo Komáre Fidzi ma recht... Všechny jsou na houno... Podrobně jsem je zkoumal, dal jsem si práci posoudit specialně Fidziho posudky.. Nejen od onoho prvotního pohledu, kdy se jeví všechny vizuálně podezřelé, což by mohla vyvrátit i kvalita fotek, všechny vystavené mince mají nějaké docela patrné rozdily v detailech od originálu.. Také Metrologie, konkrétně přesný rozměr (fota) průměru a tloušťky chybí, čož by mohlo oduvodnit deklarujici hmotnost minci, či se jedná o záměrné nastavení hmotnosti na váze... Obrázky:  
|
|
#3557 10. 10. 2021, 19:00
|
Moderátor
|
Další Chyby v detailech Lotrinsky tolar, detaily květ, hlava, opis, okraj perlovce 1/2 leopold Opis, erbovy znak a Madona... Obrázky:  
|
|
#3558 10. 10. 2021, 22:50
|
Registrovaný uživatel
|
Mě na tom smrdí hlavně přechody ploch/reliéfu u všech mincí stejně rozplizlý, pórovitý povrch a detaily. A to má v historii stejně podivný tolar za 40k. Myslím že jestli to jsou vše opravdu falza, jsou docela nebezpečné a vcelku povedené. Evidentně to moc lidí nevidi.
|
|
#3559 10. 10. 2021, 22:51
|
Registrovaný uživatel
|
Jinak mám tušení že už se o tomhle profilu někde diskutovalo s podezřením na falzum
|
|
#3560 10. 10. 2021, 22:53
|
Registrovaný uživatel
|
To je byznys...
|
|
|
Moderátor
|
Otravnykomar napsal Mě na tom smrdí hlavně přechody ploch/reliéfu u všech mincí stejně rozplizlý, pórovitý povrch a detaily. A to má v historii stejně podivný tolar za 40k. Myslím že jestli to jsou vše opravdu falza, jsou docela nebezpečné a vcelku povedené. Evidentně to moc lidí nevidi.
Ano jsou to docela povedená falza, zejména u těch tolarových bych odlitky vyloučil...
|
|
#3562 11. 10. 2021, 14:38
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
#3563 14. 10. 2021, 19:41
|
Registrovaný uživatel
|
Ahoj, nemáte prosím někdo odkaz na prodeje Leopolda I. 3 krejcar 1686 KB?
|
|
#3564 14. 10. 2021, 19:48
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
#3565 14. 10. 2021, 20:01
|
Registrovaný uživatel
|
Díky, nemohl jsem nic najít.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Stav MS62 podľa NGC - vylomená hrana - vykorodovaná plocha - madona a ježiško bez detailov - inak lesk ako blesk (čistené) Obrázky:  _______________ Processed coin catalogs 2.753 Auctions / 22.426 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
klasika. Nějakej trouba to koupí. Vždyť když je to psáno, tak je to pravda :-) _______________ Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku. mince01@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ferovyobchodnik napsal krabičky jedou https://www.livebid.cz/auction/aurea_35eA/detail/4025#
Áno, videl som, je to jedna z tých lepších mincí v tejto aukcii. Volačka 500 Kč bola smiešne nízka. Na druhej strane kvalita MS63 - to asi posudzovali hmatom v chránenej dielni zrakovo postihmutí... _______________ Processed coin catalogs 2.753 Auctions / 22.426 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
jednak a druhak pak právě ta cena... no můj limit byl úplně jinde
|
|
#3571 16. 12. 2021, 15:23
|
Registrovaný uživatel
|
Obol 1675 KB pôvodne prasknutý s dierou. Nedávno zlepený a diera prekrytá "patinou". Predaný v maďarskej aukcii ako aUNC... Určite už čaká na svoju plastovú rakvičku, aby sa jeho stav zlegalizoval. To je hnus velebnosti!Obrázky:  _______________ Processed coin catalogs 2.753 Auctions / 22.426 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
#3572 16. 12. 2021, 16:24
|
Registrovaný uživatel
|
Tak to je tedy prasárna 
|
|
#3573 16. 12. 2021, 17:05
|
Registrovaný uživatel
|
Myslím, že Panonia je v tom nevinne ale ten kto ju tam dával vedel čo robí.  _______________ vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
|
|
#3574 16. 12. 2021, 19:46
|
Registrovaný uživatel
|
Stredo napsal Myslím, že Panonia je v tom nevinne ale ten kto ju tam dával vedel čo robí. 
Stredo a už si niekedy videl na aukcii Pannonia Terra v popise napríklad opravená minca, minca mala záves, stopy po očku, dierka a podobne? Prečo pri kúpe platím 20% aukčnému domu? Za to, že mincu ani nepozrú pod lupou? Za to, že nepoznajú mincu, ktorá už bola viackrát v Maďarsku dražená? Nebola to prvá a určite ani posledná opravovaná minca v ich aukcii. A to nekomentujem ich zavádzajúce popisky, opakovanie dražby mincí v niekoľkých za sebou idúcich aukciách...  _______________ Processed coin catalogs 2.753 Auctions / 22.426 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
#3575 16. 12. 2021, 20:11
|
Registrovaný uživatel
|
Asi mas pravdu Fidzi, mam Pannoniu rad lebo zohnat dneska niekde uhorske drobaky je fuska a zacinal som tym ze som hltal ich aukcie a pozeral tam drobaky volenych kralov. Ohladom toho ze v prirazke by malo byt zahrnute profesionalne posudenie materialu som uz davno stratil vsetky iluzie. Ty nie? _______________ vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
|