sigur napsal/a:
Za koľko sa dá táto kniha zohnať u nás? Myslím, nejakú normálnu cenu. U M&CH je za 80 eur, na zahraničnom webe som ju videl za 35 eur. Ďakujem
Někdy, před deseti lety, jsem tuto knihu koupil za 850 Kč. Za pár let jsem ji za tuto cenu prodal. Byla nová. Podle mého názoru by tato cena měla odpovídat i dnešní době. Nejedná se o nic nedostupného. Právě naopak.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Ještě malá poznámka.
Tato kniha je pouhým soupisem XV krejcarů Leopolda I., které byly autorovi známy. Je zřejmé, že spousta dalších variant a především podvariant není v tomto seznamu uvedena. Pamatuji si, že v téměř polovině případů koupě kremnických ročníků, jsem zaznamenal nějakou nesrovnalost.
Podle mého názoru sběratelsky ceněny by měly být především nově objevené typy obrazu, či opisu, maximálně pak některé zásadní varianty, které nejsou součástí tohoto seznamu. Podvariantám bych pak žádnou roli nepřipisoval, bude jich mnoho především v oblasti kremnického mincování.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Ďakujem za info. Leopoldovi sa zatiaľ neplánujem nejak zvlášť venovať, lebo už aj tak mám pomerne široký záber. Ide o to, že sa mi dostal do ruky tento ročník a už druhý deň márne prehľadávam všetky dostupné aukcie + katalógy, čo mám doma. Našiel som iba jeden podobný a aj to len fotku averzu a bez určenia.
Viem, že by bolo pohodlnejšie dať sem fotku mince, ale viac ma baví trošku si zabádať🙂

sigur napsal/a:
Viem, že by bolo pohodlnejšie dať sem fotku mince, ale viac ma baví trošku si zabádať🙂
Veď ťa baví bádať, tak bádaj😉
Pokiaľ by niekto mal záujem, tak viem ponúknuť nového ešte zabaleného Hollhubera za 45€, resp. 1.150 Kč (fidzi_@ post.sk) áno, je to s podčiarovníkom.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Neboj, ja ho raz nájdem...a ak nie, tak o to väčšiu radosť budem mať😉
Btw. ak by sme tu mali všetci takýto prístup, tak toto fórum BY NEMALO ZMYSEL...
Takže ďakujem, už o tie skeny nemám viac záujem🙂

sigur napsal/a:
So smartfónom sa dajú dnes robiť už všelijaké veci...😉
Absolútne s tebou súhlasím. Napríklad sa dá odfotiť minca a poslať na fórum. Namiesto scanovania knihy...😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.