Autor |
Příspěvek |
|
|
Moderátor
|
Prosím Vás odkedy je potrebné na Livebid.cz čakať na odsúhlasenie, resp. povolenie účasti na aukcii keď už tam mám X rokov registráciu? To kde sme oproti ostatku Európy, v praveku? Môj predpoklad bol, že internetové aukcie slúžia na to, aby som mohol hoci kedy licitovať, a nie čakať na pracovný deň, keď nejaký ten típek mi povolí účasť.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ahoj Smith, je to uplne od zacatku.
|
|
|
Moderátor
|
No s prepáčením riadna kravina. Ani som si to nevšimol. A teraz mám čakať do pondelka, kým mi schvália účasť?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Smith, pre mňa je to rovnako nezmyselné. Na každú aukciu si musíš opätovne požiadať o schválenie účasti. Na druhej strane livebid nemá žiadny systém kreditných limitov, takže môžeš dražiť aj položku za milión a potom ju nezaplatiť. Možno práve tým neustálym schvaľovaním sa bránia pred notorickými dlžníkmi. Schválenie účasti niekedy trvá pár sekúnd a niekedy dlhšie. Možno pre stálych klientov majú nastavený nejaký schvaľovací automat a na nových sa pozerajú osobne, až keď sú v práci. _______________ Processed coin catalogs 4.036 Auctions / 33.594 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Moderátor
|
Fidzi, ja práve že nie som nový klient. Dražím cez nich pravidelne.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Někdy v půli března jsem se musel přihlásit o registraci. V potvrzujícím emailu bylo napsáno, že v dalších aukcích jsem zpravidla přihlášen automaticky. Od té doby jsem se pro aukce různých subjektů na LiveBid nemusel už registrovat.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
co ja vim, tam to zalezi na te spolecnosti, ktera dela tu danou aukci, aby to schvalili, nektere aukcni sine to schvali hned, jinym to chvili trva a nektera maji nastavene v systemu schvalit kazdeho automaticky
|
|
|
Moderátor
|
Největší legrace je, že když si naklikáte bidy a pak změníte doručovací adresu (aby ušetřili sebe a aukční společnost případných problém při změně až po skončení aukce), tak budete odměněni tím, že schválení k aukci je zrušeno a čekáte na nové schválení. Inu, jsme v ČR, proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
stefanos532 napsal Někdy v půli března jsem se musel přihlásit o registraci. V potvrzujícím emailu bylo napsáno, že v dalších aukcích jsem zpravidla přihlášen automaticky. Od té doby jsem se pro aukce různých subjektů na LiveBid nemusel už registrovat.
Nejde o novou registraci, ale o schvaleni moznosti účastnit se konkretni drazby. Livebid je aukcni portal, na kterem si ruzne firmy mohou vytvořit svou vlastní aukci. Kazda z nich si muze urcit, komu daji moznost účastnit se drazby.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Me vzdy to schvaleni prijde behem par sekund.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pro účast v aukci jsou tři podmínky (musí být zeleně zaškrtnuty) : registrace, profil a schválení. U registrace jsem měnil údaje. O profilu nic nevím (bývá zeleně zaškrtnutý). A schválení k jednotlivé aukci mi přijde v řádu několika vteřin.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Treba na biddr.ch je taky schvalovani na kazdou aukci, a schvalovani trva dele, protoze si to schvaluje zrejme primo poradatel. Jinak na Livedbid mne je taky kazda aukce schvalena okamzite. _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
|
|
|
Moderátor
|
Schválení po té změně mi přišlo až další den ráno, těsně před aukcí. Takže i když to bylo předtím schváleno extrémně rychle, stejně to na automat moc nevypadá... nebo aspoň nefunguje na všechny případy.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravím,
chtěl jsem se tam registrovat a jedna z podmínek byla poslat scan občanky. To je normální? Nechci prodávat jen kupovat ... a hlavně nechci posílat scan své občanky jen tak když nevím kdo je za tím ...
|
|
|
Moderátor
|
No neviem čí táto požiadavka je v súlade s novým nariadením o ochrane osobných údajov EU, ktorý je platný od 25.5.2018. Všeobecne známe pod skratkou GDPR.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nelze se také podivovat nad tím, že aukcionář chce být chráněn před podvodníky a chce vědět, jací lidé v jeho aukcích draží. S fotem občanky jsem se setkal pouze u Dorothea Vídeň. Jinak každý větší zahraniční aukční dům s mincemi požaduje odkazy na relevantní aukční domy, kde dražíme. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dnes je ověření totožnosti již téměř nutnost u všeho..
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ad GDPR
a proč by nebyla? Samozřejmě, že s tím musíš souhlasit (jak jinak) a u GDPR jde pak o to, že oni ti musí zaručit určité standardy v rámci toho jak s informacemi od tebe naloží a hlavně jak je budou archivovat...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
na druhou stranu z odesílání občanky "někam na internet" taky nejsem zrovna nadšenej. Pamatuju si, že zrovna u Livebid.cz jsem před pár lety při registraci psal jen číslo občanky a stačilo to - nevím jestli došlo k nějakému prověření.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tato problematika má dvě strany a jde pouze o to, aby byly nastaveny jisté mantinely, které by oboum stranám zaručovaly jistou bezpečnost v jejich počínání. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Moderátor
|
Podľa mňa nemajú spôsob zaslania kópie OP tak zabezpečené aby sa zabránilo zneužitiu. Posielať OP len cez obyčajný mail je mi maximálne proti mojej vôli.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Na druhé straně nechat dražit zájemce pouze podle informací v registraci je také důvěra, která se nemusí vyplatit. Do registrace si mohu napsat co chci a pak mohu s klidným srdcem aukci zásadním způsobem narušit. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A zapomínate na money laundering
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Citovat Podľa mňa nemajú spôsob zaslania kópie OP tak zabezpečené aby sa zabránilo zneužitiu. Posielať OP len cez obyčajný mail je mi maximálne proti mojej vôli.
Tak on i ten "obyčejný mail" má zabezpečení https + certifikát (poznáte podle zámečku). Ale i kdyby bylo zabezpečení sebelepší tak nevíte kdo všechno má do mailové schránky přístup a jak se potom s daty zachází...v tomto směru by vás GDPR mělo spíš uklidnit, ale ono je asi každýmu jasný jak to vlastně chodí v praxi.. Citovat A zapomínate na money laundering
a vy vyzapomínáte na český jazyk - takový krásný výraz na to máme
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Problematiku praní špinavých peněz ale nelze ovlivnit tím, zda budeme požadovat kopii OP, či nikoli. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|