Hledal jsem informace o malíři Ludvíku Vacátkovi (1873 - 1956) a zjistil jsem, že měl stejnojmenného syna narozeného roku 1923, který byl rovněž malířem.
V této souvislosti jsem se chtěl zeptat, zda-li někdo z vás již viděl obraz od Vacátka mladšího a pokud je ta možnost, můžete ho dát sem a pro srovnání i signaturu anebo případně odkaz. Díky

Dobrý den,
o malíři Vacátkovi ml. píšou , že byl malíř krajinář, jen se domnívám, že by krajina, kterou posílám, byla od něj.
Je i s podpisem Vacátko L.J.
V jeho podpisu je normálně, běžně psané A
Vacátko otec ve svém jménu psal písmeno A bez té prostřední, spojovací čárky uprostřed.
Pro srovnání jen signatura Vacátka staršího, bez obrazu jeho koní. Ty myslím dělal nejlíp z malířů.
fm
Obrázky:

Díky za reakci.
Ptal jsem se na to hlavně proto, že mně napadla varianta, jestli náhodou některé z obrazů připisované L. Vacátkovi staršímu nemůžou být ve skutečnosti jeho syna. Občas to tak bývá, že tvorba syna i jeho signatura se velmi podobá otci, takže je pak obtížné jejich práce odlišit (zvláště pak, pokud mají totožné jméno i příjemní, anebo se podepisují jen příjmením). Jenže jsem na internetu nemohl od syna nic najít. Tak snad budete mít pravdu, že tvorba Vacátka mladšího je dostatečně odlišná (viz Vámi vložený obraz). Díky
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.