Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Má numismatika smysl????

Vykupminci.cz
Numisargo

Má numismatika smysl????

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
oliver napsal
... btw. pri teto prilezitosti je moji milou povinnosti konstatovat, ze pratele z lonska se nam uz prihlasili tusim vsichni a mini prijet. ...


Dobrá zpráva, budu se těšit :D
Moderátor
A sakra!!! Tak to je bude moje minipředváděčka nudit. Jelikož už ji viděli. :oops: :lol:
Registrovaný uživatel
Ak máš na mysli tie tvoje "mini" databázy, tak to si s radosťou a údivom pozriem znovu ;) Akurát si musím dopredu vyviazať sánku, aby mi neustále nepadala. :D
Registrovaný uživatel
Re. Oliveruv prispevek c. 50. Mel bych prosim dotaz:
Zvani jsou tedy bud pratele pobocky ci vazni zajemci o clenstvi? Psal jsem totiz pred nekolika tydny email s dotazem zda-li je mozna ucast neclena virtualni pobocky ale jine "bezne" pobocky ale neprisla mi odpoved. Jde mi o seznameni se a popovidani si s lidmi se stejnym zajmem ale samozrejme se nechci vnucovat ani jakkoli vtirat je-li to tak chapano. Dik.
Moderátor
email mi nedosel (pokud ano a prehledl jsem ho, coz se mi nestava, tak v tom nebyl umysl ale pomerne dost prace, co ted mam). prosim, poslete mi zpravu zde z fora. jako vtirani to prosim neberme, to urcite ne. byli bysme hloupi, kdyby nas zajem (ovsem ten spravny zajem) o nase aktivity netesil.

tim, co jsem psal vyse (o zvanych a nezvanych) jsem chtel rici asi toto:
existuji-li zde na foru lide, kteri si se cleny (resp. staci s jedinym clenem) z nasi pobocky dobre rozumi, znaji se s nim dobre, nebo se s nim bavi zde ci pres icq napr., tj. proste maji duvod se potkat, staci, kdyz se domluvi (nechaji se doporucit), ohlasi se a jsou zvani.

logicky obracene, pokud zde existuji naznaky nejake averze (coz se bohuzel obcas ukaze) a neshod apod. je zrejme, ze se tito lide nebudou snazit setkavat osobne (resp. pokud uz to chteji zkusit, at se nejdriv potkaji nekde na aukci, na burze apod., kde jejich pripadne nepadnuti si do oka nezkazi naladu ostatnim lidem). pokud zde budete znat cloveka, s nimz mate spis problemy a dokaze vas 3x do mesice vytocit, take si ho asi nebudete zvat do okruhu svych dobrych pratel, ale maximalne, pokud mu budete chtit dat sanci, se s nim setkate nekde, kde se budete moci i rychle rozejit, aniz byste si museli dat pres usta v uzavrenem prostoru :D

take si uvedomte, ze jako hoste nemate sanci ovlivnit, jake jine hosty na schuzce potkate a budete muset tuto vec zkousnout. pripravte se na to. a misto setkani neni kdovijak velky sal a je mozne, ze budete muset sedet dost blizko ;)

navic - nejmene jednou v roce se ted poradaji srazy, ktere nejsou nicim limitovany a vetsina clenu tam je, takze pro nezavazny pokec a dalsi veci jsou tyto akce spise vyhodnejsi - stejne jako pro prvni kontakt a navazani vztahu.

proste bych byl rad (=netrvam na tom, ale k oboustrannemu klidu to doporucuji), aby se zajemce o setkani s ostatnimi predem setkal alepson s jednim clovekem od nas a tento clovek jej k nam uvedl, prizval. prece jenom vsichni dobre vime, jaka individua se tu na foru obcas objevi a vy vsichni normalni byste tento navrh asi mohli dobre chapat. jinak pripominam, ze na clenstvi v pobocce neni pravni narok a tudiz pravni narok nemuze existovat ani na navstevu jeji vyrocni schuzky.

jen pro uplnost, aby bylo vsem jasno o co jde a nejde, dodavam, ze u nas neprobiha zadna aukce ci burza, to ze si par lidi vymeni par knizek, jsou veci predem domluvene (vime, jaky je spoleh a kolik stoji CP). na pokec je cas spis pred a po, hoste samozrejme nejsou pritomni (aby nerusili a nenudili se - s tim pls pocitejte) pri hlasovani apod., pak nasleduji prednasky (to znamena, ze se sedi, posloucha, nezvani a nerusi se)

vim, ze slusnym lidem tohle rikat je zbytecne, protoze to vedi a bezohlednym je to take zbytecne rikat, protoze se tim netrapi, ale pisi to proto, aby mi nekdo nerek, ze jsem to nerekl :)
Registrovaný uživatel
Oliver:
Co se setkani tyce, vidim to jednoduse. Rad bych se seznamil a popovidal s lidmi se stejnym zajmem. Pripadne neco vymenil a hlavne se dozvedel nove veci. Vzhledem k tomu, ze se v Cr vyskytuji jen obcasne, nemam chut ztracet cas nedorozumenimi natoz se nekde s nekym hadat nebo nekomu kazit posezeni a rozhovor. To se radeji seberu a pujdu. Vysledne bych ocekaval, ze se tu vesmes pohybuji kultivovani a vzdelani lide s alespon trochou rozumu, takze asi tak k pristupu a chovani.

Opatrnost chapu, na druhou stranu se priznam, ze jsem taky dlouho mel pocit, se jde o "bratrstvo kocici pracky" i.e. jen pro zvane. Nic ve zlem, zda se ze jsem se mylil a to budu jedine rad. :-)

Dobre, napisu zpravu jeste primo z fora.
Moderátor
ok, budu cekat na zpravu.

ta hysterie ohledne "bratrstva kocici pracky" tu vznikla celkem jednoduse - zrejme diky zhrzeni nekoho v tom, ze se nemohou dostat vsude zadarmo (slo zrejme o tu databazi grosu) a aniz by necim neprispeli (nikoliv jen financne). pripadne nekdo nedomyslel pocty nasich schuzek a nedoslo mu, ze se na schuzky nedostane proto, ze zadne nejsou (s vyjimkou jedine za rok). ale dost uz o tom. kdo nic nedela nic nezkazi a at uz veci delate dobre nebo ne, vzdy sklidite od nekoho kritiku. my veci chceme delat co nejlip, ale patent na rozum nemame. co ale nepotrebujeme, je poutove kecaly a notoricke kritiky, co neprilozi ruku k dilu. jejich vykriky se opravdu zabyvat nebudeme.

mimochodem, ta databaze je stale v reseni, ale cele to reseni trosku narazi na laxnost nekterych clenu a na zbytecnou opatrnost clenu jinych. nektere veci jsou pochopitelne, jine uz mene. zcela na miste je primer o "procesu vymesovani dlouhodobe hladovejiciho"

k seznameni a popovidani se asi cas najde (idelni by bylo prijet i s nejakou malou prednaskou, at to za neco stoji), s tou vymenou bych si asi nedelal moc iluze (spis vubec), nove veci se clovek dozvi predevsim z prednasek, coz se odviji od toho, kolik lidi bude ochotno prispet.

opatrnost: doporucuji se podivat do sekce "clenove zrali na blokovani" a clovek si hned rozmysli, do ceho pujde a do ceho ne.

jinak jen predesilam, ze zvani budou lide, kteri se mimo prezdivky predstavi i svym jmenem a prijmenim - at vime, s kym sedime u stolu ;)
Registrovaný uživatel
K tématu přeplácení:
Včera jsem čistě srdcem zase koupil pár penízků, jako asi nepoučitelný laik. Kdo by chtěl pomoci s odhadnutím toho, kolik jsem přeplatil, případně určením kvality mincí a jejich pravosti, děkuji předem, je to zde:

https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?post=356891&topic=15729#post356891

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Má numismatika smysl????

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1