Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#1 6. 12. 2021, 22:05

Rozměry 185 * 72 cm.
Prosim o oceneni, nasel jsem jen jeji obrazy - oleje v aukci Vltavín.
Predem dekuji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
jaran

Uživatel

Zaregistrován:
7. 5. 2013

#2 7. 12. 2021, 08:49

Art protis se podle návrhů umělců ,,vyráběly" v bývalé Vlněně Brno/tuším dnes srovnáno se zemí/.Kdysi jsem hovořil s Miroslavem Štolfou 1930-2018 brněnským výtvarníkem i o ceně jeho Art protis.Tenkrát mi práci jenž mám na stěně odhadl na 12-15 tisíc.Je ale pravda,že jsem někde viděl mistrovu méně povedenou věc o rozměrech 130x90 prodanou za 4500Kč.No záleží na výtvarníkovi ale celkově si myslím,že ceny jsou dost nízko.Budu taky rád,když se nějaký znalec vyjádří k tématu.😉

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#3 7. 12. 2021, 18:29

Art protis byla ve Vlněně vyráběna především na společenskou objednávku do veřejných prostor a na export. Po roce 1989 poptávka klesala, až jejich výroba zanikla. Dnes nejsou mezi sběrateli moc vyhledávaná a jejich cena je nižší než před 30 lety. Větší cenu mají ta vyrobená v šedesátých letech a od renomovaných textilních výtvarníků (např. Inez Tuschnerové). Myslím si, že obraz Miroslava Štolfy má dnes větší cenu než jeho art protis.

Profilový obrázek
jaran

Uživatel

Zaregistrován:
7. 5. 2013

#4 7. 12. 2021, 19:25
Art protis byla ve Vlněně vyráběna především na společenskou objednávku do veřejných prostor a na export. Po roce 1989 poptávka klesala, až jejich výroba zanikla. Dnes nejsou mezi sběrateli moc vyhledávaná a jejich cena je nižší než před 30 lety. Větší cenu mají ta vyrobená v šedesátých letech a od renomovaných textilních výtvarníků (např. Inez Tuschnerové). Myslím si, že obraz Miroslava Štolfy má dnes větší cenu než jeho art protis.

Přesně olej a spíše akryl je rozhodně ve větších cenách....Jeho,,Nová příroda" je moc koukatelná...mám pár menších..ale jen rozměrem krásných prací.😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.