7 krejcary přeražené ze stažených 12 krejcarů jsou naprosto běžné. Naopak čisté ražby jsou vidět méně, jsou více poptávané a mají i vyšší cenu. Do inflační měny patřily nominály 6, 12 a 24 krejcarů, které byly zrušeny někdy kolem poloviny roku 1801, asi v době kdy se uvažovalo o nějakém zásahu, možná i do konvenční měny. Z tohoto období pochází i 10 krejcar 1793 A přeražený právě ze 12 krejcaru 1795. Zatím jsem zaregistroval pouze tři kusy a všechny jsou v pěkné zachovalosti, tedy mohlo se jednat pouze o zkoušku. Nakonec konvenční měna zůstala ve svých parametrech a stažené 12 krejcary posloužily k přeražbě na nový nominál, 7 krejcar s letopočtem 1802.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Samotné 7 krejcary přeražené z 12 krejcarů nejsou sami o sobě nijak vzácné, ale zajímavá je doba, kdy se uvažovalo o jejich přeražbě, protože nám pokládá několik otázek, o kterých se literatura moc nezmiňuje a bohužel na ně nehledá ani odpovědi.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

tak mě tak napadá, jestlipak víte, co je ta věc uprostřed toho kříže? 😉

neviem co to je , ale viem co mi pripomina to co je medzi tym a ovcou😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.