Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Mince Habsburků » Mince a doba Františka II.

Vykupminci.cz
Numisargo

Mince a doba Františka II.

Moderátoři: jan322, Kucera, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
je mi jedno kdo ho nyní má, ale tuším ho tenkrát dražil, jen si už nepamatuji, zda ho koupil, protože toho nakoupil více, ale ješte více jsem "slintal" nad jeho prosincovým(2010) nákupem více vzácných kousků...
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
To Evropa1 - měl jste na mysli tento ?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
určitě tento, vzácný ročník v bezvadném stavu...
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
To numismatik-fji.

Ano, děkuji za ochotu.

Tento typ je katalogově velice směšně ohodnocen, ale mimo ročníku 1796 B, jsou všechny ročníky v pěkné zachovalosti poměrně vzácné.
Tento ročník byl ražen v nákladu 14 000 kusů, tedy na drobný nominál, to je malý počet. Občas se vidí, ale téměř vždy ve špatném stavu. Většina mincí tohoto typu má vady materiálu, stopy koroze, protože jsou raženy z nekvalitního kovu, nebo mají stopy justýrování, nebo mají i podstatně prasklý střížek.
Tento exemplář je v nádherném stavu. Má miniaturní vadu, zrcadlové plochy, krásně matované plastiky a má nádhernou žlutavou patinu. Ve většině sbírek není zastoupen a lepší sbírky které ho mají a viděl jsem je, pak vždy v horší zachovalosti. Škoda, že fotografie nemůže vystihnout vše, protože ve skutečnosti je mnohem hezčí a pochybuji, že se v této zachovalosti zachoval podstatně větší počet exemplářů na této úrovni.
Registrovaný uživatel
To mi připomíná, že před nedávnem proběhl na Ebay jeden zajímavější 3 krejcar ....
http://cgi.ebay.com/Austria-Emperor-Franz-II-1796-E-3-Kreuzer-Silver-Coin-/370528209487?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564533ca4f#ht_500wt_1287
Registrovaný uživatel
To Draček.
Jestli se mohu zeptat, které vzácné ražby jsi měl na mysli v prosincové aukci?
Registrovaný uživatel
Evropa1: starší půltolary...

vassilij: konečná cena je také pěkná
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
Draček: U toho desetikrejcaru záleží jaká byla skutečná zachovalost a od ní se vše odehrává dál, protože tento ročník je v horší zachovalosti vcelku občas vidět, ale každým zlepšováním kvality a tedy nižším výskytem se bude i cena zvedat odpovídajícím způsobem.
Registrovaný uživatel
Omlouvám se za chybu. Až nyní jsem si uvědomil, že jsem v posledním příspěvku místo tříkrejcaru, špatně uvedl desetikrejcar.
Pokud by byl tento tříkrejcar 1796 E ve slušném stavu, jak vypadá na fotografii, pak by se nejednalo o žádnou vysokou cenu, i kdybychom si k tomu připočetli další nezbytné náklady. I když zde draží zájemci z celého světa, cena asi odráží americký trh a myslím si, že v zemi původu bychom za tuto minci museli zaplatit s určitostí více, protože se na e-Bay cenově vydražila na úrovni kolegy z kremnické mincovny stejného letopočtu, který je ale jednoznačně běžnější.
« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 2. 8. 2011, 18:43. »
Registrovaný uživatel
Taky si myslím, že ta cena nebyla tak strašná - mince vypadá, že by mohla být cca ve stavu 1/1, takže na takto drobnou ražbu i slušně zachovalá.
Registrovaný uživatel
Když se vrátím zpět k tématu poptávky mincí v závislosti na kvalitě, pak na níže uvedené adrese máme velmi vzácný desetikrejcar, který dokonce patří do Bohemiky. Byl ražen v minimálním nákladu a snad je známo pouze pár kusů, které bychom spočítali na prstech jedné ruky a není znám exemplář v pěkné zachovalosti. Jsem zde znám svým odmítavým postojem ke sbírání mincí v horší kvalitě, i kdyby se jednalo o rarity. Zde mám jeden důkaz, že dnešní doba je prostě zavedená tímto směrem. Zachovalost tohoto kusu je opravdu velice špatná, ale šanci na lepší, v případě pár známých exemplářů, asi nebudeme mít. Když se podíváme na směšnou cenu, tak si tuto minci mohl dovolit snad každý, ale kde byl zájem, když každý ví, že pěknou minci nesežene?
Zde je odkaz, který dal na jiné místo denary.

http://cgi.ebay.de/G4484-RDR-Bohmen-Prag-10-Kreuzer-1795-SEHR-RAR-/200629611912?pt=M%C3%BCnzen_Medaillen&hash=item2eb674ed88
Registrovaný uživatel
cena v pěkném stavu by byla pekelná!!!Já si neumím představit,že bych ho pustil.Tím myslím,že by se objevil na aukci,já ho bohužel nemám.Kdyby ho někdo měl,tak ho potávám,ale domnívám se,že to asi nevyjde,jelikož ho potávám na několika místech v Rakousku,v Německu a v ČR už léta a nic
« Poslední úpravu provedl(a) denary v 3. 8. 2011, 13:10. »
Moderátor
Evropa1 - no ja bych si take tento desetikrejcar v prezentovane zachovalosti do sbirky nedal. Zajimam se o vsechny nominaly razene v prubehu existence v prazske mincovne i s pripadnym clenenim na jednotlive mincmistry a tento Kendleruv desetnik nemam. Snad jen kdyby to byl jediny typ a jediny rocnik desetniku z prazske mincovny od Frantiska II. tak i vzhledem k jeho vysoke vzacnosti a alespon nejakem zastoupeni tohoto nominalu ve sbirce bych o nem mohl uvazovat.
Registrovaný uživatel
To denary.
To je právě ten problém. Bavíme se o velice vzácné minci, kterou můžeme ohodnotit možná RRR, nebo určitě RR a všichni víme, že na pěknou nemáme šanci, protože asi s největší pravděpodobností neexistuje, ale pokud se objeví v horší zachovalosti za směšnou cenu, která je i tak velice vzácná, pak to s nikým ani nehne. Samozřejmě na druhé straně je pravda, že pokud by byl tento ročník v ucházející pěkné kvalitě, pak si Vaší myšlenku, že si jí v aukci nenechá ujít, bere za svou určitě pár movitějších sběratelů a v tom je ten průšvih, že by vyhrát mohl jenom jeden zájemce, i když všichni budou doufat přes napěchovanou peněženku, narozdíl, že nikdo nedá cenu jednoho lepšího objedu pro dva za tento špatně zachovalý exemplář z aukce ebay.
« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 3. 8. 2011, 13:38. »
Registrovaný uživatel
Tato mince má tu výhodu,že není až tak známo,že tato mince je až tak vzácná a díky tomu se domnívám,že by to byla záležitost jen pár zasvědcených a přesvdčených sběratelů.Jinak do vzácnosti bych započítal i stav a tedy,jelikož se asi nikdy tato mince nevyskytla v lepším stavu jak -2/-2.Tak bych ji ve stavu 1/1 a lepší bral jako unikát.Oproti tomu tento kus,který je asi nejhorší co jsem viděl tak bych ho hodnotil jako RR
Registrovaný uživatel
To denary.
Vím, že se evidencí tohoto ročníku dost zabýváte. Jestli máte náladu a čas, dejte sem seznam mincí toho ročníku a kvalit, které jste zaregistroval. Bylo by to zajímavé.
Registrovaný uživatel
Takhle skřípu zubama u 20 krejcaru 1813G, který patří k těm vůbec nejzácnějším z Fr.II., ale někdo si tam udělal dírku... :evil:
Pokud by ho někdo dokumentačně chtěl, stál by 300Kč včetně poštovného.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
To Draček.
Jestli Tě to uklidní, tato ražba se dá sehnat časem určitě v lepší zachovalosti. Jak tento, tak i následující ročník z mincovny Velká Baňa jsou katalogově vysoce ceněny, ale podle mého názoru jsou nadhodnoceny a to hlavně v případě ročníku 1814 G. Tento je lepší a je i méně vidět, ale zaregistroval jsem například v Rakousku i případy prodeje obou dvou v konvolutech.
Naposled byl dražen ročník 1814 G v Maďarsku ve stavu téměř 1 za 110 Eur, tedy hluboce pod katalogem.
Ve stejném katalogém záznamu mám časem možnost získat ročník 1823 C v pěkné jedničce a to už je jiná liga. Sice stejný katalog, ale s mnohem střídmějším výskytem.
Registrovaný uživatel
1814G jsem mohl koupit relativně často, ale 13G výrazně méně(a dnes již to moc nesleduji)
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
to evropa1 tak má statistika k 10 krejcaru 1795 C je následující
okolo roku 1995 se dva kusy vyskytli relativně v krátké době za sebou a to na aukci ČNS Šumperk mám ze spolehlivého zdroje,že oba kusy byli tak ve stavu 3/3 plus mínus a jednalo se o různé kusy.První z nich koupil p.Halačka z dokumentačních důvodů a tento kus byl poté prodán.Stáli asi okolo 200 kč.Další kus byl na MA shops asi vroce 2009 a ten si myslím,že byl z nich asi nejlepší foto mám někde v počítači až ho najdu dám ho sem.A pak tento kus,který se na ebay točí již nějakou dobu.Jednou byl někde v Praze,ale to nemám potvrzené,že se nejednalo o chybu.Jinak první výskyt této mince byl zjištěn v MA 1918-1920ze sbírky Hollschek,která byla prodávaná v dorotheu v 60. letech.O vzácnosti svědčí i to,že 4ermák,Skrbek píše o Františkovích 10 krejcarech,že jsou vzácné a často otřelé.
Registrovaný uživatel
Malé doplnění: 10 krejcar 1795 C byl dražen 26.09.1998 na aukci ČNS Praha pod číslem položky 957, zachovalost 2/2-, vyvolávací cena 3.000,. Kč, docílená cena 3.000.- Kč, poznámka u akce - patrně známý druhý kus.
Registrovaný uživatel
tak to je ten kus z Prahy,ale není zde fotka a ani nevím nic bližšího.Stav?
Registrovaný uživatel
To denary, numismatik-fji.

Děkuji za zdokumentování tohoto vzácného ročníku pražského desetikrejcaru 1795 C. Bylo by dobré pokud by se nám podařilo zjistit jejich historii, jestli se objevuji nové mince, nebo se opakují výskytem stále stejné kusy, aby nás to nesvádělo k přesvědčení, že jich je více, než jich opravdu je.
Registrovaný uživatel
Ještě malá poznámka. Asi to vypadá, že by se mělo jednat určitě minimálně o čtyři kusy, u kterých je šance, že se budou točit. Proto prosím všechny sběratele, kteří mají možnost přijít k fotografiím mincí tohoto ročníku, aby je zde poskytli ke zdokumentování.
Registrovaný uživatel
cca před 4 roky byl jeden kus také v internetové nabídce od jednoho obchodníka v Německu za 70€, ale když jsem mu tehdy psal, byl již prodaný(bohužel fotku nemám)
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »

Sběratel.com » Mince Habsburků » Mince a doba Františka II.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1