Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
numismat napsal krejcar Obrázky: 
Toto je krejcar 1800 A vytvořený pro filmové účely. Tato ražba je zcela v souladu s ostatními krejcarovými hodnotami. Lze podotknout, že způsob ražby z pohledu "ražební zachovalosti" je odlišný oproti 3 krejcaru 1800 S. Tato krejcarová hodnota se ale zcela odlišuje od originálních mincí. Jak jsem podotkl výše, zde uvedený 3 krejcar 1800 S byl dražen v pobočkové aukci ČNS Havířov, kde byla tato položka nabízena jako pravá. Aukcionáře jsem na skutečnost podezření na padělek upozornil, bohužel jsem odpověď nedostal a mince nebyla z aukce stažena. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Moderátor
|
Evropa1 napsal numismat napsal krejcar Obrázky: 
Toto je krejcar 1800 A vytvořený pro filmové účely. Tato ražba je zcela v souladu s ostatními krejcarovými hodnotami. Lze podotknout, že způsob ražby z pohledu "ražební zachovalosti" je odlišný oproti 3 krejcaru 1800 S. Tato krejcarová hodnota se ale zcela odlišuje od originálních mincí. Jak jsem podotkl výše, zde uvedený 3 krejcar 1800 S byl dražen v pobočkové aukci ČNS Havířov, kde byla tato položka nabízena jako pravá. Aukcionáře jsem na skutečnost podezření na padělek upozornil, bohužel jsem odpověď nedostal a mince nebyla z aukce stažena.
Souhlasím,že je mince velmi podezřelá a že jse jedná o kopii,či padělek chcete-li.Take jak jsem již dříve psal,bych se jí rozhodně vyhnul. Jen by mě zajímalo,jak jste rozeznal a určil,že jse jedná o filmovou kopii.... Děkuji
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
5 centesimi 1834 V. Obrázky:  _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tyto měděné mince jsou zde již zveřejněny, ale jedná se o moje nové letošní přírůstky. Jistě se nejedná o žádné vzácnosti, ale na druhé straně jde o zajímavé mince, proto jsem si dovolil je zde uvést v celku. Obrázky:     _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Moderátor
|
Opravdu krásné kusy.....5 centesimi luxusní jemná rovnoměrna patina....
|
|
#1631 25. 10. 2018, 22:15
|
Moderátor
|
chcel by som poprosil kolegu Evropa1, ci by sa na to nepozrel, a nenapsal svoj nazor na tento dobovy dokument: https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?post=505945&topic=34298#post505945dakujem.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Evropa1 napsal numismat napsal krejcar Obrázky: 
Toto je krejcar 1800 A vytvořený pro filmové účely. Tato ražba je zcela v souladu s ostatními krejcarovými hodnotami. Lze podotknout, že způsob ražby z pohledu "ražební zachovalosti" je odlišný oproti 3 krejcaru 1800 S. Tato krejcarová hodnota se ale zcela odlišuje od originálních mincí. Jak jsem podotkl výše, zde uvedený 3 krejcar 1800 S byl dražen v pobočkové aukci ČNS Havířov, kde byla tato položka nabízena jako pravá. Aukcionáře jsem na skutečnost podezření na padělek upozornil, bohužel jsem odpověď nedostal a mince nebyla z aukce stažena.
Měl bych prosbu na kolegu Evropa 1. Zde jsem vyvěsil dotaz na zmiňovaný krejcar: https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/frantisek-ii-i-12-2-1768-2-3-1835-_post_-518266#post518266Kolegové mě již upozornili, na Váš příspěvek ,,kopie pro filmové účely. Chtěl bych Vás poprosit, kde jste čerpal informace o určení tohoto ,,kolečka,,? Je nějaká literatura, článek, kde bych se mohl něco přiučit, nebo čerpáte ze svých , jistě nemalých, zkušeností? Předem děkuji za reakci.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tolar 1818 B. Obrázky:  _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
10 krejcar 1834 A Obrázky:  _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Moderátor
|
Pěkný stavy ...i fotky.
|
|
|
Moderátor
|
Kochat se sbírkou takových mincí,co zde prezentuje uživatel Evropa1, musí být zážitek..
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tolar 1819 C ze sbírky p. Jaroslava Kokoluse, vydražený v Aukci Macha & Chlapoviče. Zárukou stavu je minulá dražba v roce 2007 v aukci Künkera. Obrázky:  _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tolar 1810 A ve škatulce s označením MS-65. Obrázky:  _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
20 krejcar A. Hofera ve škatulce s označením MS-64. Víte v čem je tato ražba zajímavá? Samozřejmě v kombinaci zachovalosti a ... Obrázky:  _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Inu,zkusím si tipnout.. Víceméně nezvyklá rozevřenost věnce kolem hlavy tyrolské orlice?
|
|
|
Moderátor
|
Jetelový lístek na křídlech orla ražen do hloubky......
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
barbar napsal Jetelový lístek na křídlech orla ražen do hloubky......
Právě naopak. U této mince se jedná o plastický jetelový lístek. Varianta s negativním jetelovým lístkem je běžnější. Toto provedení bylo raženo více razidly a ty lze poznat především podle různého počtu lístků ve vavřínovém věnci na lícní straně mince. Varianta s plastickým jetelovým lístkem je dostupná v méně kusech-i když se také vyskytuje, ale u této konkrétní ražby se jedná o dokonale zachovaný kus. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Moderátor
|
Ano věděl jsem o výskytu těchto variant, ale upřimně nedokázal jsem s fotky rozlišit o kterou se konkrétně jedná... Byl to muj nepřesný tip... Koukal jsem do katalogu Novotného, kde se zmiňuje o další variantě v opisu GEFURSTETE ,bez přehlasovaného Ü, měl o by jsem jednat o nejvzácnější známou variantu teto mince. ..
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nejrozšířenějším nominálem konvenční měny byl 20 krejcar. Mezi zajímavé ražby patří také mince z milánské mincovny, především ročník 1819 M. Obrázky:  _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zajímavá řada kremnických 20 krejcarů. Obrázky:   _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
20 krejcar 1822 B. Obrázky:   _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
20 krejcar 1823 B. Obrázky:   _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
20 krejcar 1820 A. Obrázky:   _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Za zajímavé mince lze označit ražby z mincovny Karlovský Bělehrad. Obrázky:    _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ročník 1815 G. Obrázky:  _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
|