Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
je original z roku 1934, potom je dorazba z roku 1971 . obe zlate a replika dorazby urcite nebude zlata - to ti ukaze vaha
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak ještě jednou a naposledy: Originál byl ražen v roce 1934 z tzv.dukátového zlata 987/1000 což je značeno na straně mince s horníkem a sv.Kateřinou puncem 987. V roce 1971 a 1973 byly vyraženy repliky (jinak kopie, doražby, novoražby) ze zlata o ryzosti 900/1000 (údaj z katalogu) a budou také označeny odpovídajícím puncem. Dále jsou tyto repliky označeny písmenem R a pod ním ještě letopočtem 1971 nebo 1973. Ty máš podle uvedeného popisu a průměru repliku dvoudukátu.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
aha ved neviem uvidim a mam jednu prosbicku prosim ta nemohol by si mi posalt original fotku zlatej dorazby z roku 1971 lebo teraz som z toho tak trocha spleteni prosim rychlo dakujem
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
mam podla popisu repliku dvojdukatu ale nevidim na tejto minci ten punc
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Fotku už tady máš na str.7, příspěvek č.151. Punc bude asi pod obrázkem horníka (není to dobře vidět).
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
gendar - teba je zabit malo , vies o tom ?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
aha to je to v tom kkruzku ze MK? ak ano tak to mam aj ja tak to je teda potom asi ten punc ale nechapem preco ked som dosiel do predajne numicmatickej tak v oboch mi povedali ze to je replika co je teda pravda ale neumienili sa o tom ze to je zo zlata jednoducho mi povedali ze to je replika a ja som sa spytal ze preco si mysli a on mi nato lebo je to replika :) cena tejto repliky je len cena zlata alebo je tam aj vyssia hodnota?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
a jano dobre len zacianm potrebujem vediet vela info o tom na zaciatku aby si vedel ved aj ty si raz zacinal kezdy raz zacinal
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pokud tam máš MK (já to z té fotky nepřečtu) tak to bude značka mincovny Kremnica, punc bude jinde.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
no ja tam mam MK teda ta kremnica a puc som hladal inde ale zatial nenasiel
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ja tam potom uz iny punc nemam a ani na tej fotke na PC moc iny nevidim vidim tam este nieco na pravo od toho pismena R nieake slovo mozno alebo co to je ale to ja uz neviem co to je
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
nehladaj a chod zajtra este raz do kramku a opytaj sa co by ti za to dali kolko penazi a ked povedia sumu ale 100 - 150 euro tak im povedz ze nemas zaujem.a budes vedet ze mas zlatak a nezabudni si to odvazit
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
posledna otazka pls rychlo odpoved kolko by to malo vazit diki
|
|
|
Moderátor
|
Tady máš pro porovnání : http://www.zlate-mince.cz/MedKat.htmTy tam máš značku MK v kroužku. Originál z roku 1934 má pod levým horníkem pořadové číslo. Snad jsem to nesplet.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
no dosli sme k zaveru ze to tvoje bude ''dvojdukat'' takze = 6.98 gramu
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
OK DIKI JANO A PAVEL JA HO MAM Z ROKU 1971 CIZE POD DOLNIKEM JE TROK 1971 NA ROKOM V STREDE JE R PISMENO A POD HORNIKOM JE V KRUZKU MK
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
pavelgregor napsal Ty tam máš značku MK v kroužku. Originál z roku 1934 má pod levým horníkem pořadové číslo. Snad jsem to nesplet.
to nie je poradové číslo, ale punc
|
|
|
Moderátor
|
Dík roland22 za opravu
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Teď jsem zjistil že byly vyraženy i stejně vypadající medaile z Ag a to i o průměru 25mm, tak doufám že gendar poznal Au od Ag.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ja to mam au to viem
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
tak fajn, ale přesto si to nech zvážit.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ražby ze 70.let existují i jako pozlacená mosaz...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tu sa dejú veci.... _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
kolko stoji taka ta zakldana váha?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
koukni na aukro, tuším i pod 500Kč...