Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Moje pojednání o sbírání ?

Vykupminci.cz
Numisargo

Moje pojednání o sbírání ?

Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím!

Kdysi jsem zkusil stát se členem klubu filatelistů a to z důvodu, že se Mi to líbilo od dětství. Dělal to můj děda a já vlastně chtěl jeho sbírky utřídit (protože už bohužel není). Tak jsem myslel, že pochytím nějaká moudra a postupně proniknu do tajů filatelie. Jenomže z nedostatku času a jiných koníčků,Sport,sportovní karty,muzika atd,,, jsem to nějak nestíhal,ale dodnes jsem vlastně nepochopil co děda dělal. Ve sbírce měl 150 zásobníků guláše. Ražené a čisté serie. Různé zeme,náměty.Některé popsané vady.Mezitím celiny,celistvosti,pohlednice. Vím jen z povídání babičky, že vždycky s klubem koupil celou pozůstalost .Já osobně se nedokážu taky rozhodnout co vlastně sbírat,protože se Mi na tom líbí spousta věcí. Lákal by mě,ale způsob sbírání. Něco jako je postcrossing. Kdyby byl třeba adresář filatelistů,kterým můžete zasílat ročníky našich čistých známek za jejch. Nebo vaše chyběnky za jejich atd... Či krásně ofrankovat a udělat obálku a čekat na tu jeho... (jestli Mi rozumíte).Vím,že to má asi pramálo společno s filatelií, ale kdyby jste někdo o něčem takovém věděl. Dejte sem vědět. Díky ONDRA

PS: Jinak se snažím udělat z toho co děda měl nějaký systém. Řadím podle zemí serie, čisté ražené a hledám podle katalogu serie známek jen nevim jak se to přepočítává, ale vetšinou jsou asi korunové položky i když některé serie jsou čisté,ale běžně dostupné.
Registrovaný uživatel
K orientační hodnotě je třeba mít i katalogy, alespoň na ty oblasti ze kterých máte nejvíce známek, dá se sehnat např. na aukro, sám jsem tam nakupoval a mám v podstatě celý svět. Nejrozšířenější je Michel a potom je dobrý (hlavně na UK a jejich "bývalé" kolonie) Stanley Gibbons. Drtivá většina známek jsou korunové položky, ale může se objevit i dražší...Počítejte, že to zabere čas....moře času :-)
Registrovaný uživatel
Díky za odpověd. S časwm se počítá i když je ho málo,ale začínám zjištovat, že Me začíná hrabat se ve známkách,obálkách a knížkách o tom bavit asi budu nejak pokračovat po dědovi. Rád bych se tedy v oblasti Filatelie začal vzdelavat a učit....
_______________
Zdědil jsem neskutečnej guláš po dědovi proto vlastně sbírám "třídím" celý svět
Registrovaný uživatel
Možná byste mohl zkusit stránky colnect.com. Jsou tam registrovaní sběratelé z celého světa, tak jim zkusit napsat, že byste měl zájem o výměnu známek.
_______________

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Moje pojednání o sbírání ?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1