Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » MORGAN 1 DOLLAR

Vykupminci.cz
Numisargo

MORGAN 1 DOLLAR

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
zdravim potreboval bych poradit do münze nedelam ale mam doma 2 ks minci Margan dollar troch jsem hledal na internetu a zjistil ze jsou ruzne serie napr , San Francisco a jine prohlednul jsem moje dva kousky a zjistil ze jedna mince je v podstate posledni rok nakladu z r.1921 s oznacenim S tedy / san francisco ale mne zajima vic ta druha mince z roku 1887 kde je v oblasti vlasu dole vytisteno M ? Co to znamena ? Zadny zaznam jsem o tom nevidel ,diky za info popripade info jakou maji mince hodnotu ?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
1887 / M?

Obrázky:

Registrovaný uživatel
ta 1921 asi za tisícovku, 1887 asi za třináct stovek.

"M" je iniciála designéra mince. pravda, není to vždycky dobře vidět (nebo vůbec vidět) :)
Dekuji za info prosim vas je mozne ze poznate z foto jestli se zde u teto mince muze jednat o falesnou nebo orig minci z roku 1804 ? Pokud bude potreba muzu dodatecne zvazit+ zmnerit

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Lepsi foto

Obrázky:

Registrovaný uživatel
dneska je tolik čínských kopií, i nemagnetických, i s patinou, že člověk nikdy neví. rozhodně zkontrolovat hmotnost i materiál a porovnat s fotkama 100% pravých kusů. na googlu jsou i srovnání kopií vs. pravých dolarů.
https://www.businessinsider.com/r-prized-1804-us-dollar-sells-for-33-million-at-auction-2017-4
Registrovaný uživatel
Ja vim 🤩proto jsem to poslal zde a nedavam tomu velkou sanci ze bude prava 👍😊as budu doma zjistim vice zatim zdar a diky
Registrovaný uživatel
Zdravim tak pro info mam tak trochu aj stesti ze jsem tu minci koupil za 20 franku tak si asi dam o 4 piva mene😁🍺ale to Mne muselo byt jasne za ty Prachy co😁👍 vaha je 33 g jinak mira sedi 38.1 + 2,2 odpovida podle orig jen ta vaha nesedi Original Ma 26,7 tak je to nejspis jasne co ?
Registrovaný uživatel
Sorry vaha jsem chtel napsat 23g Moje mince😁
Moderátor
Ten odkaz jsem posilal kvuli obrazku. Viz treba hvězdičky.
Neni co řešit. Jen pro zajimavost - je mince magneticka?

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Zdravim diky no popravde us jsem to dal neresil takze nevim proc ?
Moderátor
Protoze my zde ochotne radime, tak bychom radi meli zpetnou vazbu a rozsirili si znalosti o padelcich.
Snad nechci moc.
Registrovaný uživatel
Ne to vubec jen jsem nepochopil muzu dnes vecer zjistit a poslu to 😀
Registrovaný uživatel
Zdravim tak jsem otestoval minci na Magnet 🧲 reakce negativ. Co to znamena neni v ni zelezo a je z cinske kuchine ??😂😂👍
Registrovaný uživatel
Zde jeste 2 ks minci Morgan 1888 ktere byli dohromady s minci 1804 prekontroloval jsem miru vahu
Mince c.1 / 38,5 / 2.5 / vaha 23 g nemagneticke
Mincec,2 / 38,2 / 2,2 / vaha 22 g nemagneticke
Takze jsou asi vsechny 3 mince falesne tedy aspon podle vahy co ? Bohuzel nevim jestli ta vaha je uplne presna ? Ale to asi nevadi pochybuji ze by tam mohl byt 3.5 gramu rozdil aby byli prave mince 👍

Obrázky:

Moderátor
Dekuji za info, 1888 CC je neexistujici mincovna, dle vahy a vzhledu 1888 i 1804 padelky, puvod urcit neumim.
Registrovaný uživatel
Taky diky myslim ze to neni pro mne samotneho us tak dulezite 😀 tak hezky vecer a dekuji za info

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » MORGAN 1 DOLLAR

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1