Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat někoho kdo má praktickou zkušenost s nákupem známek v US. Jestli při nákupu nad 150 EUR (cca 200 USD) budu muset zaplatit DPH a clo? Děkuji za odpověď.
nákup známek z US - clo, DPH?
Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 1. 11. 2015, 21:01
|
|
Registrovaný uživatel | |
#2 1. 11. 2015, 22:12
|
|
Registrovaný uživatel |
pravdepodobne ano.
zalezi ale na tom, ci odosielatel prilozi k zasielke ''invoice'' . ak ano, dodatocnym platbam sa asi nevyhnes. ak nie, a posle to ako normalny doporuceny list bez udania ceny, nic platit nebudes. je treba si to s predajcom dohodnut vopred. _______________ |
#3 2. 11. 2015, 18:43
|
|
Registrovaný uživatel |
Takže jsem prověřil přímo u zdroje a situace je následující. Ze známek se clo neplatí. Při ceně nad 22 EUR je však třeba doplatit DPH +21% z celkové ceny zásilky včetně dopravy. Do limitu 22 EUR se započítává i doprava, takže ze zámoří prakticky všechny zásilky tento limit překročí a bude třeba doplatit DPH. Při ceně do 22 EUR včetně dopravy se DPH neplatí.
Zdroj: Generální ředitelství cel ČR. Třeba se tato informace bude někomu hodit. |
#4 2. 11. 2015, 21:18
|
|
Registrovaný uživatel |
Je to tak možem potvrdit .Len doplnim že to iste plati aj pre literaturu.Bez DPH to je len v tom pripade že to colnici neotvoria a pustia to ,ale nestava sa to často.A ak tam nemaš fakturu tak ta vyzvu na predloženie faktury a často si davaju načas.Posledna zasielka prišla z USA za tri dni a u colnikov bola 10 dni.
_______________ |
#5 2. 11. 2015, 21:25
|
|
Registrovaný uživatel |
treba si dohodnut s predajcom nech nepriklada fakturu,
a na zelenej nalepke CN22 nech to oznaci ako ''gift'' , s minimalnou udanou cenou. _______________ |
#6 17. 11. 2015, 15:35
|
|
Registrovaný uživatel |
Zalezi, v jakem mnozstvi nakupujete, pokud se jedna o jednotlive znamky, byt drahe, ktere se vejdou do bezne obalky, vzdycky to proslo jako bezna posta bez jakekoliv interference celnich organu, plati i pro doporucene dopisy. I pokud jde o vetsi obalky (male sbirky, partie) nemel jsem nikdy problem. Z doslechu vim o jedinem pripadu, kdy zasilku zadrzeli k procleni - byla to odborna publikace v cene cca 200 USD a vyrvat to ze sparu celniku z posty Praha 120 byla nocni mura.
|
#7 17. 11. 2015, 15:38
|
|
Registrovaný uživatel |
Pokud je to neco pripominajici hodne tlustou obalku nebo nedej boze balicek je opravdu nejlepe se dohodnout s prodejcem na vyplneni zelene celni nalepky. Problem je, ze nekteri americane maji prehnany respekt k "organum" a boji se veci ve vetsi hodnote deklarovat jako darek bez ceny.
|
#8 17. 11. 2015, 17:31
|
|
Registrovaný uživatel |
Kdysi mě přišla obálka s USA cena 45 dolarů já musel platit clo
Obrázky: « Poslední úpravu provedl(a) braun viktor v 17. 11. 2015, 17:32. » |
#9 17. 11. 2015, 19:03
|
|
Registrovaný uživatel |
Clo-zlo...kolik ouřadové za těch 45 USD zinkasovali?
|
#10 17. 11. 2015, 19:09
|
|
Moderátor |
Nejlépe je mít adresu v USA a nechat si to poslat na ni, mnohdy je to i bez poštovného (naposledy jsem za poslání katalogu ušetřil na poštovném 60 USD).
|
#11 17. 11. 2015, 19:31
|
|
Registrovaný uživatel |
Frantig to již nevím kolik jsem platil ale trvalo to měsíc než mě to přišlo s toho1 týden to leželo na poště v Praze 120
|
#12 17. 11. 2015, 22:20
|
|
Registrovaný uživatel |
Pánové všem díky za komentáře a osobní zkušenosti. Uvažoval jsem o nákupu sbírky známek (případně i na albových listech) a to by se do obálky nevešlo. Takže raději kromě poštovného počítám i s 22% DPH.
Pro dejvy s tou adresou v US jsem to úplně nepochopil :-) Já jsem resident v ČR. Jak získám adresu v US? a jak to z US dostanu do čech? |
#13 18. 11. 2015, 2:21
|
|
Moderátor |
Když si najdeš takovou práci jako já, tak jsi v USA častěji než v ČR .
|
#14 18. 11. 2015, 9:10
|
|
Registrovaný uživatel |
nemusíš tam bydlet, můžeš si tam nechat zařídit schránku, např. www.zasilkovasluzba.com |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1