Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » nákup známek z US - clo, DPH?

Vykupminci.cz
Numisargo

nákup známek z US - clo, DPH?

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat někoho kdo má praktickou zkušenost s nákupem známek v US. Jestli při nákupu nad 150 EUR (cca 200 USD) budu muset zaplatit DPH a clo? Děkuji za odpověď.
Registrovaný uživatel
pravdepodobne ano.

zalezi ale na tom, ci odosielatel prilozi k zasielke ''invoice'' .

ak ano, dodatocnym platbam sa asi nevyhnes.
ak nie, a posle to ako normalny doporuceny list bez udania ceny,
nic platit nebudes.

je treba si to s predajcom dohodnut vopred.
Takže jsem prověřil přímo u zdroje a situace je následující. Ze známek se clo neplatí. Při ceně nad 22 EUR je však třeba doplatit DPH +21% z celkové ceny zásilky včetně dopravy. Do limitu 22 EUR se započítává i doprava, takže ze zámoří prakticky všechny zásilky tento limit překročí a bude třeba doplatit DPH. Při ceně do 22 EUR včetně dopravy se DPH neplatí.
Zdroj: Generální ředitelství cel ČR.

Třeba se tato informace bude někomu hodit.
Registrovaný uživatel
Je to tak možem potvrdit .Len doplnim že to iste plati aj pre literaturu.Bez DPH to je len v tom pripade že to colnici neotvoria a pustia to ,ale nestava sa to často.A ak tam nemaš fakturu tak ta vyzvu na predloženie faktury a často si davaju načas.Posledna zasielka prišla z USA za tri dni a u colnikov bola 10 dni.
Zalezi, v jakem mnozstvi nakupujete, pokud se jedna o jednotlive znamky, byt drahe, ktere se vejdou do bezne obalky, vzdycky to proslo jako bezna posta bez jakekoliv interference celnich organu, plati i pro doporucene dopisy. I pokud jde o vetsi obalky (male sbirky, partie) nemel jsem nikdy problem. Z doslechu vim o jedinem pripadu, kdy zasilku zadrzeli k procleni - byla to odborna publikace v cene cca 200 USD a vyrvat to ze sparu celniku z posty Praha 120 byla nocni mura.
Registrovaný uživatel
Pokud je to neco pripominajici hodne tlustou obalku nebo nedej boze balicek je opravdu nejlepe se dohodnout s prodejcem na vyplneni zelene celni nalepky. Problem je, ze nekteri americane maji prehnany respekt k "organum" a boji se veci ve vetsi hodnote deklarovat jako darek bez ceny.
Registrovaný uživatel
Kdysi mě přišla obálka s USA cena 45 dolarů já musel platit clo :lol:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
« Poslední úpravu provedl(a) braun viktor v 17. 11. 2015, 17:32. »
Registrovaný uživatel
Clo-zlo...kolik ouřadové za těch 45 USD zinkasovali?
Moderátor
Nejlépe je mít adresu v USA a nechat si to poslat na ni, mnohdy je to i bez poštovného (naposledy jsem za poslání katalogu ušetřil na poštovném 60 USD).
Registrovaný uživatel
Frantig to již nevím kolik jsem platil ale trvalo to měsíc než mě to přišlo s toho1 týden to leželo na poště v Praze 120
Registrovaný uživatel
Pánové všem díky za komentáře a osobní zkušenosti. Uvažoval jsem o nákupu sbírky známek (případně i na albových listech) a to by se do obálky nevešlo. Takže raději kromě poštovného počítám i s 22% DPH.
Pro dejvy s tou adresou v US jsem to úplně nepochopil :-) Já jsem resident v ČR. Jak získám adresu v US? a jak to z US dostanu do čech?
Moderátor
Když si najdeš takovou práci jako já, tak jsi v USA častěji než v ČR :).
Registrovaný uživatel
prk napsal
Pro dejvy s tou adresou v US jsem to úplně nepochopil :-) Já jsem resident v ČR. Jak získám adresu v US? a jak to z US dostanu do čech?

nemusíš tam bydlet, můžeš si tam nechat zařídit schránku, např.

www.zasilkovasluzba.com

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Filatelie aukce » nákup známek z US - clo, DPH?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1