Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » nástěnné hodiny

Vykupminci.cz
Numisargo

nástěnné hodiny

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, rád bych získal nějaké info k nástěnným hodinám (viz foto), zatím jsem pouze zjistil, že strojek je kotvový a používal se do hodin v letech 1860 - 1890, jsou v původním stavu, natažení vydrží týden, přesnost je obdivuhodná - na 4 natažení zpoždění asi 1 min. Zajímalo by mě cokoliv o historii pražského hodinářství, kde byly vyrobeny a zároveň jaká je asi jejich hodnota - prodávat je ale nechci, mám je po prarodičích a mám je rád. Díky všem za odpovědi

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
hodinárov v Prahe v 18 - 19 storočí bolo veľa. Museli by sme vidieť zadnú stranu stroja,tam zvykne bývať logo,alebo znak hodinárskej firmy. Bolo veľa hodinárov,ktorý kupovali hotové stroje na ciferník dali svoje meno a vložili do skrinky.Vyzerá to na tzv. viedenský typ stroja,/môžem sa mýliť vzhľadom k nedostatku informácií/.Cenu určovať nebudem vzhľadom k tomu že je na trhu podobných hodín dosť.Môžem len poradiť že nepredávať. Ceny starých hodín každý rok idú o cca. 10% nahor,takže to je dvakrát toľko ako úroky v banke. Ale musím pochváliť,hodiny sú pekné.
Registrovaný uživatel
Tak tak,bez zadní stěny s tím nehnem. Krásné houslovky,na tuto bednu jsem "ujetý". Při správné údržbě vás ty hodiny přežijí ještě o hodně dlouho,závažovky to jsou věčné strojky.
Registrovaný uživatel
Děkuji za odpověď, jsem sice docela zručný automechanik, ale na hodiny si netroufám, vzhledem k jejich perfektní funkčnosti bych se nerad dopracoval k nějakému poškození. V několika antikách jsem viděl ceny podobných v celkem velkém rozmezí (od 18 do 35 tis.) což není až tak důležité, protože je opravdu prodávat nechci, ale přiznám se, že mě to překvapilo. Ď.
Registrovaný uživatel
Hodiny jsou v klidu,je to jen převodovečka ;) Obvzlášt tyhle,to je nejjednodušší strojek jaký snad je :). Pokud je máte v chodu často,aspon je promažte,at si nevydíráte ložiska.
Registrovaný uživatel
A co se cen týče..víte jak to je když děláte do aut. Koupíte Fabku za třicet ale v bazaru by ji prodaly za šedesát ;). S hodinama je to to samé.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Starožitnosti » nástěnné hodiny

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1