Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » Nějaký věštec :-)

Vykupminci.cz
Numisargo

Nějaký věštec :-)

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den,
najde se tu někdo, kdo by dokázal - byť to je z fotky hloupost, já vím - posoudit alespoň zdánlivou pravost či její pravděpodobnost u následující aukce?
http://aukro.cz/sudety-pretisky-zajimave-i4210974230.html
Uvažuji o koupi.

Děkuji
« Poslední úpravu provedl(a) Joops17 v 8. 5. 2014, 19:58. »
Moderátor
joops17 napsal
Dobrý den,
najde se tu někdo, kdo by dokázal - byť to je z fotky hloupost, já vím - posoudit alespoň zdánlivou pravost či její pravděpodobnost u následující aukce?
http://aukro.cz/sudety-pretisky-zajimave-i4210974230.html
Uvažuji o koupi.

Děkuji

Ty aršíky jsou podle mne fake. Jeden vůbec není katalogizován a u ostatních moc nesedí barevnost těch přetisků.
Moderátor
Taky na to jde psychologicky: "Jeden sběratel, nebo spíše překupník, je - než jsem se rozhodla prodávat přez Aukro - viděl a velmi ho zajímaly, ale ani to nemusí vůbec nic znamenat." ;) Ta věta je pro potenciální kupce jak červený hadřík pro býka. Tím se tě Joopsi nechci samo dotknout. Jen mě zaujal ten popis.
Registrovaný uživatel
Z tech fotek nelze absolutne nic rict. Osobne bych si pred pripadnou koupi vyzadal kvalitni skeny. Pokud je nebude chtit zaslat, je to jasny...
Moderátor
Yrjo napsal
Z tech fotek nelze absolutne nic rict. Osobne bych si pred pripadnou koupi vyzadal kvalitni skeny. Pokud je nebude chtit zaslat, je to jasny...

V případě těch aršíků jsou zcela postačující i ty fotky, co tam ta ženská dala. K přetiskům na známkách se nevyjadřuji, páč mě sběratelsky nezajímají, ale pochybuji, že když aršíky jsou jasné fake, tak známky budou najust pravé:-)
Registrovaný uživatel
Děkuji za odpovědi - myslel jsem si to.
Paní jsem psal a překvapivě obratem odpověděla a poslal scany - je zvláštní, že všechny známky jsou ověřeny ( Dr.Dub ) - aršíky ne - na přímý dotaz odpověděla, že známky a aršíky nebyly u sebe v albu, ale že aršíky byly zvlášť... a také že prý nikomu nic nevnucuje - že prodává jen to co zdědila - prý toho má 300 alb - podle toho co prodávala doteď asi lhát nebude.
Ještě jednou díky za osvětlení alespoň k těm aršíkům.
Moderátor
inaksie silne pochybujem ze tie Sudety na aukre budu prave, v poslednej dobe ich je v ponuke velmi vela a este ked to zacina od korunky...

Ovšem jeho značka nemá nejlepší pověst a bývá uváděno, že je často padělaná. Doporučuje se přezkoušení u dalšího znalce...
Registrovaný uživatel
Wjem napsal
Ty aršíky jsou podle mne fake. Jeden vůbec není katalogizován a u ostatních moc nesedí barevnost těch přetisků.

Celkom ma zaujíma, ktorý je ten nekalogizovaný. Mne príde divné, ak niekto dáva hákový kríž na portrét T.G.Masaryka alebo pod nápis "Pravda vítězí" :D
Moderátor
Fidzi napsal
Wjem napsal

Celkom ma zaujíma, ktorý je ten nekalogizovaný. Mne príde divné, ak niekto dáva hákový kríž na portrét T.G.Masaryka alebo pod nápis "Pravda vítězí" :D

Je to ten s tou "Pravda vítězí", aneb aršík vydaný k 20. výročí Československa. Tenhle aršík vyšel až po obsazení a odtržení Sudet, takže přetisk na něm je padělatelská fantazie neboli nesmysl.

No a ty přetisky s hákovým křížem dávali na čs známky sudeťáci, částečně z obchodních a částečně z propagačních důvodů.
Registrovaný uživatel
Já bych to nekupoval...Radši si připlatit jistotu se zárukou v poctivém obchodu...
Registrovaný uživatel
Wjem napsal
Dr.Dub = Dr. Emil Dub, což byl německý znalec, člen BPP, činný do začátku 70tých let na obor Německo, obsazená území, Saar, Danzig, etc.

Ovšem jeho značka nemá nejlepší pověst a bývá uváděno, že je často padělaná. Doporučuje se přezkoušení u dalšího znalce...

souhlasím, sám jsem reklamoval celu serii karlsbadu s falešným přetiskem i falšnou značkou dr DUba... není problém kontaktovat Brunela, který to nyní tuším jako jediný ověřuje
Registrovaný uživatel
Nechápu, joops17, proč jste si chtěl koupit něco, co jste sám prodával :-) Už když jste pod stejným nickem martula1971 prodával velké sbírky známek, co jste údajně zdědil po otci a známkám jste vůbec "nerozuměla, údajná Martino", a pak jste náhodně vytáhoval z hromady neroztříděných známek nějaké dražší vždy za několik set eur, tak to bylo hodně podezřelé. I jak byly takové známky nafocené, navrchu evidentně to lepší, třeba čínské rybičky, vespod bylo většinou vidět, že tam nic zajímavého není, až moc náhod najednou. Že se jedná o zkušeného filatelistu mi bylo jasné hned, google mi jen dal konkrétní nick. Holt google a číslo účtu není radno podceňovat. Samozřejmě jako neznalec prodáte s takovýmto popisem za větší obnos, takže motivaci chápu.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Filatelie aukce » Nějaký věštec :-)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1