Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dobrý den, najde se tu někdo, kdo by dokázal - byť to je z fotky hloupost, já vím - posoudit alespoň zdánlivou pravost či její pravděpodobnost u následující aukce? http://aukro.cz/sudety-pretisky-zajimave-i4210974230.htmlUvažuji o koupi. Děkuji « Poslední úpravu provedl(a) Joops17 v 8. 5. 2014, 19:58. »
|
|
|
Moderátor
|
joops17 napsal Dobrý den, najde se tu někdo, kdo by dokázal - byť to je z fotky hloupost, já vím - posoudit alespoň zdánlivou pravost či její pravděpodobnost u následující aukce? http://aukro.cz/sudety-pretisky-zajimave-i4210974230.htmlUvažuji o koupi. Děkuji
Ty aršíky jsou podle mne fake. Jeden vůbec není katalogizován a u ostatních moc nesedí barevnost těch přetisků.
|
|
|
Moderátor
|
Taky na to jde psychologicky: "Jeden sběratel, nebo spíše překupník, je - než jsem se rozhodla prodávat přez Aukro - viděl a velmi ho zajímaly, ale ani to nemusí vůbec nic znamenat." Ta věta je pro potenciální kupce jak červený hadřík pro býka. Tím se tě Joopsi nechci samo dotknout. Jen mě zaujal ten popis.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Z tech fotek nelze absolutne nic rict. Osobne bych si pred pripadnou koupi vyzadal kvalitni skeny. Pokud je nebude chtit zaslat, je to jasny...
|
|
|
Moderátor
|
Yrjo napsal Z tech fotek nelze absolutne nic rict. Osobne bych si pred pripadnou koupi vyzadal kvalitni skeny. Pokud je nebude chtit zaslat, je to jasny...
V případě těch aršíků jsou zcela postačující i ty fotky, co tam ta ženská dala. K přetiskům na známkách se nevyjadřuji, páč mě sběratelsky nezajímají, ale pochybuji, že když aršíky jsou jasné fake, tak známky budou najust pravé:-)
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Děkuji za odpovědi - myslel jsem si to. Paní jsem psal a překvapivě obratem odpověděla a poslal scany - je zvláštní, že všechny známky jsou ověřeny ( Dr.Dub ) - aršíky ne - na přímý dotaz odpověděla, že známky a aršíky nebyly u sebe v albu, ale že aršíky byly zvlášť... a také že prý nikomu nic nevnucuje - že prodává jen to co zdědila - prý toho má 300 alb - podle toho co prodávala doteď asi lhát nebude. Ještě jednou díky za osvětlení alespoň k těm aršíkům.
|
|
|
Moderátor
|
inaksie silne pochybujem ze tie Sudety na aukre budu prave, v poslednej dobe ich je v ponuke velmi vela a este ked to zacina od korunky...
|
|
|
Moderátor
|
Dr.Dub = Dr. Emil Dub, což byl německý znalec, člen BPP, činný do začátku 70tých let na obor Německo, obsazená území, Saar, Danzig, etc.
Ovšem jeho značka nemá nejlepší pověst a bývá uváděno, že je často padělaná. Doporučuje se přezkoušení u dalšího znalce...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Wjem napsal Ty aršíky jsou podle mne fake. Jeden vůbec není katalogizován a u ostatních moc nesedí barevnost těch přetisků.
Celkom ma zaujíma, ktorý je ten nekalogizovaný. Mne príde divné, ak niekto dáva hákový kríž na portrét T.G.Masaryka alebo pod nápis "Pravda vítězí" _______________ Processed coin catalogs 4.036 Auctions / 33.594 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Moderátor
|
Fidzi napsal Wjem napsal Ty aršíky jsou podle mne fake. Jeden vůbec není katalogizován a u ostatních moc nesedí barevnost těch přetisků.
Celkom ma zaujíma, ktorý je ten nekalogizovaný. Mne príde divné, ak niekto dáva hákový kríž na portrét T.G.Masaryka alebo pod nápis "Pravda vítězí"
Je to ten s tou "Pravda vítězí", aneb aršík vydaný k 20. výročí Československa. Tenhle aršík vyšel až po obsazení a odtržení Sudet, takže přetisk na něm je padělatelská fantazie neboli nesmysl. No a ty přetisky s hákovým křížem dávali na čs známky sudeťáci, částečně z obchodních a částečně z propagačních důvodů.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Já bych to nekupoval...Radši si připlatit jistotu se zárukou v poctivém obchodu...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Wjem napsal Dr.Dub = Dr. Emil Dub, což byl německý znalec, člen BPP, činný do začátku 70tých let na obor Německo, obsazená území, Saar, Danzig, etc.
Ovšem jeho značka nemá nejlepší pověst a bývá uváděno, že je často padělaná. Doporučuje se přezkoušení u dalšího znalce...
souhlasím, sám jsem reklamoval celu serii karlsbadu s falešným přetiskem i falšnou značkou dr DUba... není problém kontaktovat Brunela, který to nyní tuším jako jediný ověřuje
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nechápu, joops17, proč jste si chtěl koupit něco, co jste sám prodával :-) Už když jste pod stejným nickem martula1971 prodával velké sbírky známek, co jste údajně zdědil po otci a známkám jste vůbec "nerozuměla, údajná Martino", a pak jste náhodně vytáhoval z hromady neroztříděných známek nějaké dražší vždy za několik set eur, tak to bylo hodně podezřelé. I jak byly takové známky nafocené, navrchu evidentně to lepší, třeba čínské rybičky, vespod bylo většinou vidět, že tam nic zajímavého není, až moc náhod najednou. Že se jedná o zkušeného filatelistu mi bylo jasné hned, google mi jen dal konkrétní nick. Holt google a číslo účtu není radno podceňovat. Samozřejmě jako neznalec prodáte s takovýmto popisem za větší obnos, takže motivaci chápu.
|