Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Denárové období » Nejstarsi ceske mince

Vykupminci.cz
Numisargo

Nejstarsi ceske mince

Moderátoři: jv64.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Já bych se toho nákladu knihy nebál, ostatně pokud by byl větší zájem, tak se např. 100kusů jistě dotiskne, u tiskáren to dnes již nebývá problém domluvit...
Moderátor
kacuro napsal
denárkům se věnuji jen pár let, takže jsem toho neviděl ještě hodně a na ostro ještě méně :( v podstatě se ani nemám moc čím pochlubit, vzácného nic nemám, jen samou "klasiku" ... jediné co stojí za řeč je C426 ve stavu 0/0

Tak ten jsem videl snad jenom jednou a urcite v horsim stavu, blahopreji. Ja mam stejnou radost z kazdeho noveho kousku a je celkem jedno je-li bezny nebo vzacnejsi.
Registrovaný uživatel
také mám radost z každého kusu, ale když vy sem dáváte samé lepší kousky, tak mi přijde hloupé dávat sem to, co máte všichni :D
Registrovaný uživatel
tady je černobílý sken

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Urcite sem neco hodte, kazdy nema vsechno a radi se podivame.
Registrovaný uživatel
krásný kousek.....
Moderátor
ze by velka knizni loupez,urcite auto co to bude prevazet nebu mit ochranku....

kekule napsal
.... kniha bude přivežena z tiskárny v pondělí 16.11...
Registrovaný uživatel
kekule napsal
krásný kousek.....

nejlepší na něm je, že znám jeho původ :D
Registrovaný uživatel
a když už je tu řeč o nových neznámých denárech, tak vážným zájemcům pošlu jednu fotku do mailu, veřejně jí sem dávat nebudu ;)
Registrovaný uživatel
to kacuro: ... mail na mě máš.. tak se hlásím... :mrgreen:
Moderátor
Kacuro - Svatopluk je nadherny kousek, i s komplet vyrazenymi opisy
Registrovaný uživatel
kekule napsal
to kacuro: ... mail na mě máš.. tak se hlásím... :mrgreen:

máš to na hornetu ;)
Registrovaný uživatel
To kacuro: taky bych poprosil ;-)
Registrovaný uživatel
To kacuro: taky bych poprosil: turtle3@tpg.com.au
Co se týká Šmerdy, doposud jsem měl dojem že ho nikdo nebere vážně.
Mimochodem u svého Václava /C664/také znám původ.
Registrovaný uživatel
Hoši, kde ty zachovalosti berete?
C645 nádhera a vzácný
C644 nádhera, jedna z nejhezčích co jsem viděl
C426 paráda na 100% a vzácný
Všem gratuluju a rád bych něco takovýho taky :-)

to kacuro : můj mail letr.olomouc@seznam.cz, jestli můžu taky poprosit o tu fotku
Registrovaný uživatel
denar: každý správný sběratel si razí nové přírůstky doma na koleni :D
Moderátor
Presny postup jak si vyrazit brakteat byl popsany v Numism.casopise 1950 v clanku o provedene rekonstrukci jejich razby. Takze navod tu je, jeste to chce to razidlo :D
Registrovaný uživatel
kacuro napsal
denar: každý správný sběratel si razí nové přírůstky doma na koleni :D

To je pravda ale ne každý je tak šikovný.
Takoví chudáci si musejí mince nechávat dělat v Číně. ;)
Moderátor
V prosincove aukci CNS Praha je pod polozkou c.947 prirazen Boleslavovi III. denar C.137 ktery je u Cacha uveden u Boleslava II. Pokud mate nekdo Smerdu, muzete se prosim podivat komu z nich typ C.137 prirazuje?
Registrovaný uživatel
to kucera: to je samozřejmě překlep. Má to být Boleslav II. Jen pro zajímavost, pokud o tom uvažuješ dražit, tak tento kus žřejmě pochází z nálezu HK 1971. Tam se totiž objevili tyhle varianty s obráceným opisem Boleslava (proti směru hodin ručiček).
Moderátor
Diky za info. Tento typ s obracenym opisem jiz ve sbirce mam, jen me zajimalo zda nedoslo pripadne na zaklade novych poznatku ke zmene prirazeni.
Registrovaný uživatel
jo Boleslav, toho si asi nikdy nedopřeji, to by mě musel zaměstnavatel jinak platit ... jsou sice i běžnější kousky, ale ty jsou i tak mimo můj limit :( pochlapte se nějakým Boleslavcem, ať jsem nas*atý :D
Registrovaný uživatel
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=811179572 kurňa, zase jsem si neudělal radost :D
Moderátor
Kdyz si to kacuro preje tak tady je ten zminovany C.137, frizsky typ, doba razby cca 987-992, mincmistr Mizleta.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
díky, to je moc krásný pěkně vyražený kousek! v literatuře je na perovce tečka mezi PRAGA a MIZLETA, ale ani na tomto kuse, ani na jiných, které mám uložené na PC, tečka není. zajímalo by mě, jestli je to na té perovce chyba, nebo existují kusy s tečkou a bez tečky?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 ... > »

Sběratel.com » Denárové období » Nejstarsi ceske mince

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1