Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Nepouzite znamky bez lepu

Vykupminci.cz
Numisargo

Nepouzite znamky bez lepu

Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobry den,

chcel by som sa opytat ci maju nepouzite znamky bez lepu (cela zbierka z dovodu vysokej vlhkosti sa prilepila na albumy) vyssiu cenu ako pouzite a ci ich mozem pouzivat v zbierke pouzitych znamok.

Na jednej burze mi odporucali aby som im dal opeciatkovat rohy. Nie je to este vacsie znehodnocovanie?

Dakujem za odpoved
Moderátor
Nepoužité známky bez lepu mají zpravidla nižší hodnotu než známky použité. Výjimkou jsou některé známky, které se nepoužité vyskytují velmi vzácně (ale takových moc není).
Pokud se jedná o platné známky, dají se nalepit na dopis (pomocí lepidla) a použít. Pokud jde o známky již neplatné, pak je jakýkoliv pokus o jejich orazítkování v podstatě paděláním.
Registrovaný uživatel
Souhlasím s dejvym, jakékoliv dodatečné razítkování hodnotu známek snižuje téměř na nulu. Zkušený sběratel to samozřejmě ihned pozná a neváhal bych tuto neblahou činnost nazvat paděláním
Registrovaný uživatel
Dakujem za odpoved. to je potom ozaj skoda, ked takto "zanikla" cela zbierka prakticky len vplyvom vlhkosti. Som vo filatelii iba zaciatocnik ale nejak nechapem ako krasna cista znamka moze mat mensiu hodnotu ako nejaka opeciatkovana, kde je peciatkov chyteny iba roh, alebo je strasne slaba alebo sa atrament rozpije pomaly po celej a obraz znamky nie je ani vidno. Vzdy som si myslel ze znamky sa zbieraju kvoli ich grafickej casti a cim menej peciatky na nej je tym lepsie.
Registrovaný uživatel
Záleží, co kdo sbírá. Ale v zásadě buď někdo sbírá známky "v co nejlepším původním stavu"- tj. neražené a s původním lepem (kde jakákoli vada lepu je zásadní problém), nebo naopak někdo raději známky ražené - potom jsou nejlepší ty, kde je razítko hezky oražené, čitelné - především domicil a datum. Všechno mezi již má podstatně méně příznivců a tedy i nižší hodnotu. Tedy známka čistá se zničeným lepem, nebo naopak ražená jen nějakým fousem v rohu, jsou nejhorší alternativy.
Jinak k té vaší sbírce - ano , je to škoda, ale takových sbírek jsou bohužel stovky, špatné skladování - vlkho, naležato ve vrstvách, dlouhou dobu nelistováno a zásobníky pravěké provenience... nedávno jsem takto u dobrého kamaráda doma prohlížel jeho zásobníky s Reichem z mládí, některé bloky hezké, ale....
Registrovaný uživatel
No skoda. Inak je to zbierka z CSR II. Je tam vela takych kde je este vela znamok v kope - neodtrhnutych od seba. Skusim to dostat z tych albumov a bude taka zbierka. Do kosa to nehodim :)

Ale dakujem za vycerpavajuce odpovede.
Registrovaný uživatel
Snad vás může těšit, že známky ČSR II jsou (až na nějaké specialitky) běžné, snadno k dostání a ceny nejsou nijak vysoké.
Registrovaný uživatel
Jak to tak čtu, musím se smát, vy v podstatě nesbíráte známky ale hlavně to lepidlo :D
Registrovaný uživatel
No jistě, sbíráme lepidla, která se dají rozlišit tím, že mají na rubu nějaké barevné obrázky:)
Moderátor
I lepidla bývají výtvarně ztvárněná!! :mrgreen:
Registrovaný uživatel
A nejoblíbenější jsou lepidla, která mají v rozích malinkaté podpisy (zřejmě mistrů klihařů) :)
« Poslední úpravu provedl(a) Jaa-chym v 16. 10. 2014, 18:43. »
Registrovaný uživatel
Kua, este dobre ze to tu citam. Aj ja som zaciatocnik , a je to vidno) Chcel som a zbavit peciatkovanych 2000ks csr I a 4000csr II aby som potom kupil ciste s lepom. Tiez mi pride ze peciatkovane bez lepu je len zdrap papiera.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Nepouzite znamky bez lepu

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1