Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » Nero sesterccie RIC 439

Vykupminci.cz
Numisargo

Nero sesterccie RIC 439

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den přátelé,čistím dosti zničeného Nera a při odkrývání vrstev mi přijde že císař má na krku přívěsek buď s číslem 5 nebo písmenem S a nad tím něco jako palmovy stromek,do toho vidím na krku aj dekor látky kabátu...pan co mi určuje téměř neomylně Římany tvrdí že jde jen o mou představivost,ale já jsem si jistý že ten dekor látky na krku tam je plus aj to číslo bo písmeno...dokážete prosím někdo určit o co jde případně zda to opravdu není má fantazie...pokusím se až budu doma přiložit lepší fotky,dekuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Je to jen představivost na zbytcích kovů po hluboké korozi. Jen nějak nevím, co na této minci čistíte...
Registrovaný uživatel
Tak ona na tom byla dost krusta na většině,toto už je vyčištěné,ale vy opravdu nevidíte to S a nad tím palmu na krku?to si myslí že představivost není...
Registrovaný uživatel
Tak ona na tom byla dost krusta na většině,toto už je vyčištěné,ale vy opravdu nevidíte to S a nad tím palmu na krku?to si myslí že představivost není...
Registrovaný uživatel
Jestli mohu poradit . lépe je nechat mince , zvláště antické-nečištěné ....
Registrovaný uživatel
Jj ale tato byla opravdu ošklivá,a jedu jen olej olivový a bambusové paratko
Registrovaný uživatel
Dá se s velkou jistotou říci, že ošklivější než nynější stav plný děr být už asi opravdu nemohla. Jak se říká: "Často je méně více...", nyní už asi minci více zničit skoro nejde :- // (tedy ano jde, kladivo zvládne vše)
Registrovaný uživatel
No pokud si hodláte nahánět ego že jsem mincí zničil klidně můžete,ale kdybyste viděl jak vypadala předtím asi by jste mluvil jinak,to že tam je dulkova koroze to nezměním a nepoužíval jsem na ni žádná abraziva atd...považuji za úspěch že je vidět aspoň hlava a některé detailů,či opis...mincí jsem už zničenou koupil ale nechápu pořád řešení stavu...jen jsem se ptal na ty detailů co tam vidím...potažmo ničit minci kladivem když mám nabídku na ni a ne úplně málo,mi přijde blbost...ono to RIC 439 je v dobrém stavu v řádech tisíců eur a když ji někdo nemá rád ji veme i v takto bídném stavu..čištění řeším s panem archeologem který má univerzitu Karlovu a i když všichni víme že je mince v bídném stavu sám uznal že čištěním aspoň prokoukla...
Registrovaný uživatel
Obrázek vložený uživatelem
Nepsal jsem o ničení mince kladivem, ale o tom, že po Vašem čistění už o moc víc nelze zničit, to je rozdíl. Co se týká detailů, stačí si v dnešní době vytáhnout fotografie z mnoha aukcí je je hned jasné, že žádné S ani cokoliv jiného na krku není(psal jem už v první odpovědi), pouze holý svalnatý krk člověka. viz foto, stačí když tomu věnujete trochu svého času nebo věříte tomu, co Vám tvrdí znalejší kolega kterého znáte. V řádu tisíců eur je tato mince jen ve velmi krásném stavu, v takto hrůzném stavu je to velmi malý zlomek uvedené ceny a pokud někoho kdo by ji jak píšete "za ne úplně málo peněz koupil", tak za nim rychle utíkejte, něž zjistí tento svůj hluboký omyl. I ta mince z obrázku(nebo odkazu) co je v řádově lepším stavu, stála v zahraniční aukci pouhých 310 USD. Co má Váš známý archeolog za školu není až tak podstatné, ale to co umí, jak této problematice rozumí a v neposlední žadě na osobní praxi s čištěním(a reálně úspěšnými výsledky toho čištění ze své praxe). Ono jsou archeologové, kterým by se někdy mělo zakázat v praxi na cokoliv ohledně čištění, renovací apod. sahat, jistě vzácně jsou i někteří šikovní, ale to je relativně málo. Nehledě na to, že rozumní archeologové razí většinou pravidlo, kde to není nutné, tak po omytí a případně při nutnosti zakonzervování více nečistit...

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » Nero sesterccie RIC 439

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1