Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Neuznamá reklamace čs. pošty za nedoručený dopis.

Vykupminci.cz
Numisargo

Neuznamá reklamace čs. pošty za nedoručený dopis.

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý večer, má někdo zkušenosti s reklamací čs.pošty? V polovině dubna jsem odeslal v obálce jako doporučený dopis odznak na Slovensko. Zásilka byla na dobírku a částku 1.100 + 150kč poštovné a adresátovi nedorazila. Dnes mi pošta oznámila, že mi uhradí pouze 150kč za poštovné a obsah neuhradí. Má význam řešit problém právní cestou. Děkuji za názory
Moderátor
Jak to posta zduvodnuje, ze neuhradi obsah? Souvisi to nejak s vysi dobirky? (Napr. ze melo byt poslano jako cenna zasilka?). Reklamoval jsem v minulosti nekolik ztracenych doporucenych zasilek, vzdy jsem uvedl jako obsah pisemnost a vzdy jsem obdrzel pausalni nahradu (nyni je to v ramci CR 940 Kc) + postovne. V jednom pripade se mi vratila vykradena zasilka, kterou adresat odmitl prevzit, jako obsah jsem uvedl sberatelske zetony a nahradu jsem obdrzel taky. Takze bych to urcite nevzdal a resil dal.
Moderátor
cituji z podmínek pro Slovensko:
Obsahuje-li poštovní zásilka v případě služeb Doporučená zásilka, Doporučený tiskovinový pytel, Doporučená slepecká zásilka a Standardní balík peníze, aktivované platební karty a jiné platební prostředky; poukázky na odběr zboží nebo služeb; směnky, šeky a jiné cenné papíry; předměty kulturní, umělecké nebo sběratelské hodnoty bez ohledu na jejich stáří a cenu; šperky, drahé kameny, drahé kovy a výrobky z nich, a další obdobně cenné věci, podnik za škodu vzniklou ztrátou, poškozením nebo úbytkem obsahu poštovní zásilky neodpovídá; v takovém případě ustanovení čl. 118 odst. 2, čl. 119 odst. 4, čl. 120 odst. 4 a čl. 122 odst. 4 neplatí.

https://www.ceskaposta.cz/documents/10180/282441/zahranicni-podminky.pdf/6a4befcc-0cb4-4e9b-b218-77cb5655a6c6

Takže praktické doporučení pro příště: nejde o to, co zásilka skutečně obsahovala, ale co při případné reklamaci uvedete, že měla obsahovat - je třeba být v souladu s podmínkami.
« Poslední úpravu provedl(a) jacx v 29. 9. 2020, 20:06. »
Moderátor
Ak zásielka nebola poistená, tak v prípade straty doporučeného listu Slovenská pošta vypláca náhradu max do výšky 10 násobku skutočne zaplateného poštovného.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
:mrgreen: 0ni ti bolševici v roce 1917 obsadili poštu na zcela prvním místě, věděli proč! :lol:
_______________
Registrovaný uživatel
Ukazat ludom hodnotu zasielky (suma dobierky) a potom to nepoistit nie je velmi rozumne. Malokedy posielam na dobierku a ak ano, vzdy aj s poistenim. Ak chce niekto dobierku, nech to aj zaplati a postovne dopredu na ucet.
Registrovaný uživatel
Peníze, platební prostředky, kameny, drahé kovy se posílají jako cenné psaní.
Proto je v obchodních podmínkách napsáno že neodpovídají za škodu, pokud je zásilka poslána jako doporučená.
Registrovaný uživatel
Dobrý večer, děkuji všem za příspěvky a názory. Jak napsal "jackx", má chyba byla, že jsem při reklamaci uvedl jako obsah - vojenský odznak, na tomto se točí, ale nevzdávám TO, v případě úspěšné misse se o výsledek podělím :-) Fajn dny, Mareks
Moderátor
Jen bych rád upozornil, že cenné psaní lze poslat jen do některých zemí a mnohdy je maximální cena značně omezena. Před posláním je dobré si přečíst poštovní podmínky pro jednotlivé země. Třeba do USA máte s cenným psaním utrum.
Registrovaný uživatel
Nejen do USA, ale i do Německa. Myslím, že v tomto případě je to záměr, aby pošta získala víc peněz za jiné služby.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Pokec o známkách » Neuznamá reklamace čs. pošty za nedoručený dopis.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1