Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
Prihrejem si polievočku  liver to napísal ,ale v maďarkom jazyku.  "Isten kegyelmébol". facctory napsal aj keď pán nepoďakoval ja ešte pre zaujímavosť pokúsim doplniť trošku zrozumiteľnejší preklad FERENCZ JÓZSEF I.K.A.CS. ÉS M.H.S.D.O.AP.KIR. = Ferencz József Isten kegyelméből ausztriai császár és Magyar-, Horvát-, Slavon-, Dalmátországok apostoli királya František Jozef božský, milostivý rakúsky cisár a Maďarský, Chorvátsky, Slavónsky Dalmácky apoštolský kráľ
|
|
|
Moderátor
|
grofik: samozrejme prvý preklad skratiek do maďarčiny dal Oliver, ja som chcel iba iba tak trošku doplniť preklad do reči nám trošku bližšej... inak slovíčko kegyelmébol som v mne dostupnom slovníku nejak nenašiel... 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Maďarčina je skoro zrozumitelná reč.  Trochu zámena písmenka no no dvoch ,ale inak dobré. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
no jo diky....
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
je to hruza stimyto mincemi..............když je to tam po madarsky.....nerozumi im ani svatej
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
mati07:asi takkkkk. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ocuj grofik,pokud ti múžu tikat, nevis co múže mat hodnotu 1 denar ferdinanda I z roku1536 v docela pěknem stavu asi-1/0 a neni to novorazba reku kamarad mi povidal ze ma 140 sk ????,za odpoved vopred dekuji!!
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
v katalogu se mene vyskituji......
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
 to mati07:denár Féďu I.pokiaľ je zachovalý tak určite má min.takú cenu. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
grofik:no bol celkom pekny ale ked som pozrel nan cez lupu tak som videl na tom striebre take male hnede flaky........
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
mati07:každý zberateľ má iný názor na nečistoty.Niekto to nehá ako je,ja osobne mám rád pekné lesklé strieborniačky.Čiže záverom ulož si do zbierky ako tebe vyhovuje. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
grofik:no sak ja mam taky isty nazor.....len mna zaujima ze ci je to normalné u tychto minci.....
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Hodne záleží kde si našiel mincu,alebo ten kdo ju dal,predal Tebe.  Každý je rád pokiaľ jeho mincičky majú keď už nie priam ražobný lesk tak čo nejmenšie opotrebenie obehom mince,ja zasa hovorím Pán Boh zaplať za každú mincu najlepšie darovanú.  Pokiaľ máš problém uložiť si do vlastnej zbierky,verím že kolektív na tomto diskusnom fóre ju neodmietne,samozrejme vrátane mňa. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
grofik:jakoze neodmietne,ja ju uz nemam pretoze som ju vymenil.....
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
grofik  cuj este mam mincu karola VI habsburskeho 3 krjciar celkom pekny, vsetko sa da na nom citat len ten portret je taky cudny co ja vim brada mu tam neni absolutne videt a je z roku1728......a este mam mam mednacik marie terezie len ho zas neviem urcit co to je, no na predu je madona a na zadu je znak uhorska ale chyba tam nominal.......nevies mi poradit???
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jáj preto sa pýtaš na Florint to,ale máš Uhorskú razbu tak pardón. Omýlil som sa s Florinom.DDD. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
nevadi ale nevies mi poradit s tym mednacikom...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ten florint je F.J.I 1878....K.B a na aukru ma hodnotu okolo 500sk.......
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Napíš priemer mince,celkom dobre to môže byť halier,štvť krajciar,denár.Škoda veštiarem v Tébach nemám. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak vlastne čo máš?  forint,florin? 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
forint....2,9cm
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
aje to 1 forint......1878 K.B
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zrejme Forint Uhorská razba mincovňa K.B.-čiže Kremnica??? 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to mati07:musíš pomalšie ja som už starší človek. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
kristepane kolko mas rokov.... ?
|