Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
Obracím se s dotazem mimo svůj obor, sháním níže uvedené knihy pro zahraničního kolegu pro případnou výměnu za materiál, který zajímá mě. Rád bych se dozvěděl, zda lze yto knihy sehnat, případně kde, v jakých cenových relacích nebo lze-li něco z těchto informací získat též elektronicky na internetu. Díky za každý podnět. 1. Rudolf Richter: Notgold östereich 1918- (vydáno 1993) 2. Bohumil Vlček: Nouzová papírová platidla na území ČSSR v letech 1914-1918 (vydáno Praha 198  3. Bela Ambrus: Magyarorszay papirszüksegpenzei 1914-1918 (vydáno Budapešť 1986)
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
3. Mám, Ambrusa aj 1914-18 a aj 1723 až 1914.Nie na predaj, ale ak by si potreboval, tak ti viem prefotiť konkrétne strany, ak odtiaľ potrebuješ len niečo.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravim ve spolek
mam dotaz , jelikoz neznam vsechna jak nemecka tak rakouska mesta , tak muzete mi nekdo poradit jak rozpoznat jestli je to nemecka anebo rakouska nouzovka ? Kolikrat je problem to z te nouzovky vycist ., je nejaka jina moznost to rozpoznat , nee podle mesta ? Dekuji
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A podle nominálu to jako nepoznáš či co?!? Zapni mozek... 
|
|
|
Moderátor
|
Pfennig/Mark - Nemecko Heller/Kronen - Rakusko
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ja to zkousel , ale psalo mi to jak pfennig tak i heller nemecko Dracku nikdo neni dokonaly a nouzovky nejsou muj obor jinak Numpszi diky a jinak psal jsem ti emaily ohledne nakupu bankovky
|
|
|
Moderátor
|
"heller" nemoze byt Nemecko. Z niektorych miest je x kusov, aj v Rakusku, aj v Nemecku, napr. Neustadt: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/11/Neustadt_in_Europa.png
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Poradí někdo jaký katalog s nouzovkama je tak asi nejlepší a nejpřehlednější.
Děkuji
|
|
|
Moderátor
|
73JR napsal Poradí někdo jaký katalog s nouzovkama je tak asi nejlepší a nejpřehlednější.
Děkuji
na které nouzovky, české, německé... ?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Na české,rakouské i německé prostě jakékoli.
|
|
|
Moderátor
|
Na české je nejlepší Daněk - Holna: Československá nouzová a táborová papírová platidla 1914 - 1945. Na revoluční je pak dobrý Ryant Nouzové peněžní poukázky v českých zemích v letech 1848 - 1850. Na německé je více katalogů, nejrozsáhlejší je asi Grabowského Deutsches Notgeld. Je ale na více dílů, takže se celkem prodraží. A na rakouské by pak měl stačit Čapek: Nouzová papírová platidla Rakouska 1918 - 1921
|
|
|
Moderátor
|
Na rakuske existuje uplne novy katalog: https://www.internumis.at/product_info.php/cPath/440/products_id/4243extra otazka: Existuje katalog (alebo nejaka publikacia) na legionarske platidla?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
V 2009r. v Rusku bola vydana publikacia (katalog) legionarske a taborove platidla.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A samozrejme su este dve stare (vydala pobocka PP CNS Praha) z rokov 1983 a 1984.
|
|
|
Moderátor
|
Katalog Sagin z 2009 mam, ale stare od PP CNS nie. Vie mi niekto naskenovat?
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Presne tak. Tieto dve publikacie.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Publikacia pobocky PP CNS Praha z 1984 r. od p.Bohumila Vlceka ma iny smer - taborove platidla na uzemi I.CR
|
|
|
Moderátor
|
U Vlčka snad legionářská nejsou vůbec. Co si vybavuju, měla by to být starší obdoba katalogu od Daňka
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
V 2002r. Chabarovsky museum vydal katalog "Platidla Dal.Vychodu". « Poslední úpravu provedl(a) Ivozilberman v 10. 6. 2017, 22:11. »
|
|
|
Moderátor
|
po rusky ako je?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Боны Дальнего Востока. 1917-1922 гг. Каталог с иллюстрациями.
P.S. Zda ze katalog p.Sagina aj ked je nenapadny zatial jediny konkretny po "legionarskej teme".
O novu publikaciu urcite bude zaujem !
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|