Obrázky:

Moderátoři: numpszi.
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 3. 2. 2014, 11:46
|
|
Registrovaný uživatel | |
#2 3. 2. 2014, 13:14
|
|
Moderátor |
mně se nelíbí, na můj vkus moc přeplácaná
|
#3 3. 2. 2014, 13:27
|
|
Registrovaný uživatel |
Z mého pohledu je to něco, co plní účel bankovky: papír vydaný centrální bankou, který je obtížně padělatelný a napodobitelný. Tento účel zcela jistě plní naprosto perfektně. Hezké to ale není.
|
#4 3. 2. 2014, 14:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Jeste ta strana NELSON ujde, ale celkove opravdu takove preplacane.
|
#5 3. 2. 2014, 15:18
|
|
Registrovaný uživatel |
To bude asi len vymyslene, v decembri bolo oznamene vydanie plastovej 5 librovky s Churchillom na rok 2016 a plastovej 10 librovky so spisovatelkou Jane Austen na rok 2017 ale nikde ani slovom nebolo zmienene rozhodnutie vydat 100 librovku. Ani nie je dovod, v Anglicku sa pouzivaju z vyssich nominalov castejsie dvacky ako patdesiatky. Mimochodom pri tych 5 a 10 librovkach boli ukazane len portrety na zadnych stranach a nie hotove bankovky s pretlacou SPECIMEN ako tu. Moj nazor je, ze sa niekto pohral s Photoshopom.
|
#6 3. 2. 2014, 18:20
|
|
Registrovaný uživatel |
Asi Maťův konkurent...
![]() |
#7 3. 2. 2014, 23:04
|
|
Registrovaný uživatel |
Kukám, že mi niekto lezie do kapusty. Ja ale nekopírujem. Ale montáž je pekne zvládnutá, farby trošku divoké a lícna strana by chcela domyslieť. Len neviem, či briti potrebujú stolibrovku... to je na nich asi moc.
|
#8 3. 2. 2014, 23:06
|
|
Registrovaný uživatel |
už som si spomenul z čoho je ten Nelson - reklamná bankovka Thoma de la rue...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/05/Rue2.jpg/756px-Rue2.jpg |
#9 4. 2. 2014, 8:24
|
|
Registrovaný uživatel |
bankovku jsem dělal já a snažil jsem se co nejvíc držet vzoru 50 librové bankovky. Je pravdou že na lícní straně pořád pracuji takže se bude ještě měnit. Toto je asi 4 podoba
|
#10 4. 2. 2014, 9:47
|
|
Moderátor |
Určitě bych zjednodušil i rub. Nelson, Victory, Britannica, kotva, 6x nominál... je toho prostě moc
|
#11 4. 2. 2014, 11:10
|
|
Registrovaný uživatel |
Jestli mohu pár laických poznámek:
Když už by tam měly být ty technické vychytávky (šrafování sem a tam v různých barvách), udělal bych to zhruba tak, aby královna byla zarámovaná v obrazu (= byla v tom čtverci vycentrovaná, otázka je, co vlastně jsou strany čtverce / obdélníka teď). Budova by mohla portrét částečně prolínat - úplně vpravo, co jsou ty 100. Ta tmavá "křídla" či co to je u textu "Bank of England" bych dal pryč - ruší. Vlastně celý ten vzor nad budovou bych výrazně potlačil (ve Photoshopu bych řekl průhlednost cca 10-20%). Nerozumím tomu "pokračování postavy" dole. Na rubu jsou ty opakující se 100 dole zbytečné |
#12 4. 2. 2014, 11:48
|
|
Moderátor |
Taky bych doporučil text Bank of England na rubu zcela vynechat. Bývá dobrým zvykem uvádět emitenta jen na líci
![]() |
#13 14. 4. 2019, 1:15
|
|
Registrovaný uživatel |
Po 5 rokoch dalsi navrh anglickej 100 librovky, tentokrat od skupinky s nazvom Independent currencies. Nazor nech si urobi kazdy sam. Prikladam este odkaz na par zaujimavych dokumentov v anglictine na ich strankach. Zatial funguje len sekcia Bank of England:
https://www.independentcurrencies.com/library/ P.S. Zaujimave ako sa obidva navrhy zhodli na zelenej farbe, kedze ziadna farebna anglicka stolibrovka nikdy neexistovala, iba cierne natlacky nazyvane tzv. White notes pred ich stiahnutim z obehu tusim v roku 1943. Odtien zelenej na druhom navrhu mi trochu pripomina stovku s Gottwaldom, tam bol tiez trochu ujety odtien, ale tmavy ![]() Obrázky: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
#14 28. 12. 2022, 19:19
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Jenže ve Spojeném králoství se málokdy, velmi řídce platí v hotovosti takové částky, aby se muselo používat £100 bankovky. Skoro každý používá bankovní karty a ti, kdo bankovní kartu nemají, protože nemají bankovní účet, ti jsou tak chudí, že £100 je pro ně v oblasti snů a stěží se k ní dostanou.
|
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1