Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o mincích » Nová kecáreň a tlachárna

Vykupminci.cz
Numisargo

Nová kecáreň a tlachárna

Moderátoři: Koniáš, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Barbar, hráš šach... 😉
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
barbar napsal
Hoax, nebo né... ;)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Hod zdroj screenshotere
_______________
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Moderátor
grofik napsal
Barbar, hráš šach... 😉

Aktuálně jen v úzkém kruhu přátel a občas nezávazně online , jako takovou přípravu znovu na mezinárodní zimní turnaje...
Moderátor
Bylo to cca měsíc zpátky,tak jsem si vzpomněl . ;)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tajene-reseni-covidu-Plne-sklady-leku-Sef-Motola-vyzradil-680248
Moderátor
barbar napsal
Bylo to cca měsíc zpátky,tak jsem si vzpomněl . ;)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tajene-reseni-covidu-Plne-sklady-leku-Sef-Motola-vyzradil-680248

Doplnim:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/tisice-davek-ucinnych-leku-na-covid-lezi-zbytecne-ve-skladech-proc-40375125
Ja tomu nerozumim, nesleduju, zajimal by me nazor jacxe.
Moderátor
Pokusím se stručně, snad i jasně
Oba výše zmíněné články jsou z poloviny října.
Přímou osobní zkušenost s aplikací těchto látek nemám, protože je to léčba pro jiný druh pacientů, než s jakými se setkávám já, ale něco o tom snad vím.
Látky zmiňované v obou článcích jsou tzv. monoklonální protilátky, které se po podání naváží na určité místo viru a měly by tím zabránit jeho průniku do buňky, kde se virus dále množí (replikuje). Je však nutné je podat co nejdříve po expozici viru / zjištění pozitivity testu na virus - tedy po předpokladu / potvrzení přítomnosti viru v těle pacienta. Pokud se virus v buňkách již významně vyskytuje a množí, pak již nemá smysl tyto léky podávat - již nepomohou. Proto jsou také indikovány jen pro nehospitalizované pacienty, bez nutnosti podávání kyslíku. Ale zároveň se musí jednat o pacenta z rizikových skupin (věk, chronické choroby,...) Ono to totiž něco stojí, tudíž do toho vstupují úvahy cost / benefit podložené Evidence-based medicine studiemi. O indikaci podání rozhoduje praktický lékař pacienta (na základě určitých indikačních kritérií). A ten k aplikaci pacienta odesílá na pracoviště, kde se aplikace ambulantně provede. A tady se dostáváme ke kamenu úrazu.
Nevím jaká byla situace v polovině října, ale myslím si, že nyní není problémem nedostatek či špatná distribuce těchto léků.
Hlavní problém je, aby to vhodný pacient dostal včas. Tedy aby pacient včas zjistil, že je pozitivní / byl exponován viru, oznámil to svému praktikovi, ten pak rozhodl o indikaci a odeslal jej k podání. Vázne to už v té nejčasnější fázi - narůstají počty testovaných, možnosti laboratoří nejsou neomezené, a tím se prodlužuje doba do oznámení výsledků. Často ani vhodný pacient neví o této možnosti léčby a praktikovi tedy neřekne, že byl pozitivně testován - cítí se ještě dobře. Praktičtí lékaři snad už nyní jsou dostatečně informování a pacienty správně indikují a objednávají k aplikaci. A zde je asi ten největší současný problém - kapacita aplikačních míst. Samotná aplikace trvá necelou hodinu, další hodinu po aplikaci pacient zůstává na pozorování a k tomu ještě nějaká úvodní i záverečná administrativa, takže aplikace jednomu pacientovi trvá +/- 2 hodiny. Musí se to dělat v nějakém zdravotnickém zařízení, někdo u toho být, dosud se to nedělalo - je tedy požadavek na nové kapacity - personální, prostorové a hlavně časové - jak je výše nastíněno nějakou dobu to trvá (ta aplikace). Kolik myslíte, že se dá v jednom aplikačním centru za den podat dávek? A kolik je každý den nových pacientů indikovaných k podání? Je zde evidentní nepoměr - bohužel v neprospěch kapacity aplikačních míst. Proto narůstá čekací doba a může se stát (resp. stává se), že se vhodná doba pro podání promešká.

A teď si navíc dovolím malou odbočku - i když až tak moc odbočka to není - pro odmítače očkování. A takové, co tvrdí, že očkování je genocida.
Tyto protilátky podávané nitrožilně pacientům v první fázi onemocnění, když průběh je ještě jen lehký, jsou synteticky vytvořené protilátky proti části viru zvané S-protein (spike protein). To je bílkovina umožňující viru proniknout do buňky, což virus potřebuje pro své množení.
Člověk když onemocní a ví, že něco takového existuje, tak to chce - dejte mi, pokud možno hned, ten lék, "co všechny zachrání a vyléčí COVID".
A co je očkování proti COVID19? Oba používané typy vakcín - mRNA i vektorová - dopraví do těla informaci, na základě které tělo začne přechodně tvořit tu část viru, jež se jmenuje S-protein. A protože je to cizorodá bílkovina, začne se tělo bránit a tvořit protilátky a pamětové buňky na obranu proti S-proteinu. Tělo se v horizontu několika dnů jak vytvořené cizorodé bílkoviny (S-proteinu), tak informace na základě které byla ten S-protein vytvořen (mRNA), případně vektoru (oslabeného jiného neškodného viru, kterým byla do těla informace přinesena) zbaví - imunitní systém ji zlikviduje. Ale vytvořené protilátky proti S-proteinu a také paměťové buňky zodpovědné za jejich tvorbu zůstanou (byť jak se ukazuje jen po určitou dobu, proto potřeba přeočkování).
Tudiž tělo si po očkování samo vyrobí ty protilátky, které - ale synteticky vytvořené (pomocí určitých buněčných klonů vystavených antigenu) - jsou nitrožilně podávány, jako "zázračné léky na COVID", o kterých se v těch článcích píše - ty ale účinkují jenom když se podají včas. Zatímco po očkování ty protilátky v těle již jsou a účinkují hned, jak se virus do těla dostane.

Ještě další srovnání:
cena očkovací látky řádově stokoruny / cena nitrožilně podávaných protilátek cca 25 tis (oboje za 1 dávku)
Doba, kterou zabere očkování - výkon vteřiny a administrativa + čekání minuty (až cca 30 minut s doporučeným setrváním na místě po očkování)
Doba, nutná pro aplikaci nitrožilních protilátek - viz výše cca 2 hodiny.
Kolik je tedy možné za určitý čas naočkovat lidí a kolik to stojí? A kolik stojí času a peněz aplikace těch monoklonálních protilátek?
Ano očkování proti COVID19 má svá rizika - nežádoucí účinky - sice raritní, teď už se toho o nich ví více.
A myslíte si, že aplikace uměle vytvořené protilátky do těla nežádoucí účinky (byť opět vzácné)mít nemůže?

Jaký je tedy rozdíl mezi očkováním a aplikací těch monoklonálních protilátek?
Ano je tam rozdíl - cena, rychlost aplikace a tudíž možnost léčit více lidí a hlavně rychlost účinku v případě onemocnění - vše ve prospěch očkování.

Stručné to nebylo, omlouvám se. Srozumitelné snad ano - všem.
Pro zájemce (i s obrázky :) ):
https://vaccination-info.eu/cs/fakta-o-ockovani/jak-vakciny-ucinkuji
« Poslední úpravu provedl(a) jacx v 26. 11. 2021, 16:26. »
Moderátor
Přidám ještě aktuální přehlednou statistiku z bojiště (myslím, že se to tak dá místy již nazvat)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Zdroj: dnešní Novinky.cz - jak u obrázku uvedeno dle dat z UZIS
Registrovaný uživatel
jacx zahrál šach mat :D
Registrovaný uživatel
já se obávám, že určité osoby si au neřeknou nikdy... takže zbytečnééééé :D
Registrovaný uživatel
ale jinak díky, hlavně za tu práci co odvádíte, smekám.
Moderátor
Jacx klobouk dolů.. Díky za vysvětlí.. 👍
Moderátor
jacx
jsem očkovaný již 2x a i díky Vám půjdu na další!
_______________
Moderátor
jacx: Diky moc za jasne a srozumitelne vysvetleni. Pokud by aspon nektere mistni odmítače očkování přimělo k přemýšlení a zmene nazoru, bylo by to skvele. Ja jako matematik sleduju pouze cisla, statistiky a grafy, ale dokonale to do sebe vse zapada.
Registrovaný uživatel
Proč se každý den v hlavních zprávách I v čase reklamních spotů neobjeví 3min. informační vlog s tímhle sdělením, myslím že by to v podstatě dost snížilo procento neočkovaných.
_______________
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Registrovaný uživatel
Ještě dodám k těm monoklonálním látkám že člověk který nemá auto tam nesmí jet veřejnou dopravou a musí čekat na covidovou snitku :roll:
Registrovaný uživatel
Kua už sa bojím otvoriť aj ľadničku nech odtiaľ nevyskočí C-19...
Ešte šťastie zajtra síce idem do nemocnice, ale len na preventívnu kardio kontrolu a zasa pol roka pokoj. ;)
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
Pán Gróf, veď ty máš plnú pivnicu najlepšieho lieku na srdce, francúzky paradox . Absolútne už kašlem na správy veď to nie je normálne všade srší covid, kde je rakovina, HIV, C, obezita, drogy, alkohol, adrenalínové športy a čo ja viem ešte?
Čakám na najnovšie opatrenie aby sa museli všetci HIV poz. preukazovať a paralelne ako my musíme nosiť rúška tak si musia nasadiť pásy cudnosti ! :P
« Poslední úpravu provedl(a) Medo v 26. 11. 2021, 22:16. »
Registrovaný uživatel
HIV se přenáší kapénkama? :shock: HIV pacienti blokujou špitály? :shock:
Registrovaný uživatel
Áno aj , áno aj len nie tak skoro , takisto žltačka C rozdiel je v inkubačnej dobe .
Registrovaný uživatel
Představa, že se kvůli TÉHLE nemoci bude celá populace včetně dětí už napořád každého třičtvrtě roku očkovat, je absurdní. To není prevence, to je zotročení.

Představte si covida třeba v roce 1946. Rok po válce, bez televize a internetu? To by si ho lidstvo ani nevšimlo.
Registrovaný uživatel
jj asi jako španělský chřipky...
Ve špitálech si vůbec nikdo nevšiml, že jim tam kapou lidi jak u Stalingradu.
Registrovaný uživatel
:(
medo napsal
Pán Gróf, veď ty máš plnú pivnicu najlepšieho lieku na srdce, francúzky paradox . Absolútne už kašlem na správy veď to nie je normálne všade srší covid, kde je rakovina, HIV, C, obezita, drogy, alkohol, adrenalínové športy a čo ja viem ešte?
Čakám na najnovšie opatrenie aby sa museli všetci HIV poz. preukazovať a paralelne ako my musíme nosiť rúška tak si musia nasadiť pásy cudnosti ! :P


Mám to je pravda, žiaľ v 2016 som mal obojstranný zápal pľúc a výkonnosť srdcovej činnosti klesla na 23% čiže druhé narodeniny oslavujem 9.12...✌️😊
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
Ľudia umierali ako pri Verdune alebo na Pijave, následne po vakcinácii, potom po lobotómii, následne po podávaní liekov na AHD hyperaktivitu u detí kde poškodili zdravie mnohým deťom a museli platiť obrovské odškodné. Sesternicina dcéra po očkovaní ostala autistická vtedy sťahovali nejakú šaržu vakcíny ...
Registrovaný uživatel
grofik napsal
:(
medo napsal
Pán Gróf, veď ty máš plnú pivnicu najlepšieho lieku na srdce, francúzky paradox . Absolútne už kašlem na správy veď to nie je normálne všade srší covid, kde je rakovina, HIV, C, obezita, drogy, alkohol, adrenalínové športy a čo ja viem ešte?
Čakám na najnovšie opatrenie aby sa museli všetci HIV poz. preukazovať a paralelne ako my musíme nosiť rúška tak si musia nasadiť pásy cudnosti ! :P


Mám to je pravda, žiaľ v 2016 som mal obojstranný zápal pľúc a výkonnosť srdcovej činnosti klesla na 23% čiže druhé narodeniny oslavujem 9.12...✌️😊


Neboj sa bude dobre, zregenerovalo sa to už, presne tak ako píšeš nepripúšťajme si pod kožu strach a paniku, pozitívne myslenie je základ a nedať sa manipulovať či už z jednej alebo druhej strany.
Registrovaný uživatel
Som v pohode, len dlho trvalo pokiaľ určili správnu diagnózu, cca 7mesiacov ma liečili na chlamýdie, zápal pľúc bol skrytý 6 krát rengen nič neodhalil až lekárka čo pri optickom pohľade na ňu by nikto nedal päť centov došla na správny problém mimo liekov z špitala mi doručili živé peptidy na srdce a imunitu, veľké kmeňové bunky sa kultivuju 28 dní, ale podanie je možné v Nemecku, Kuala Lumpur, Hon Kongu, to ide do miechy.

Hmmm to bude tu pozdvizenie... 😊
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... > »

Sběratel.com » Pokec o mincích » Nová kecáreň a tlachárna

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1