Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#3731 28. 1. 2022, 17:16

No, já mám ještě v jedný restauraci funkční 386DX s jedním MB paměti a 20MB pevným diskem. Běžej na tom Windows 3.11 a starej Excel. Díky tomu, že to nemá žádnou (mimo disku) mechanickou součástku (tenkrát i zdroje byly pasivně chlazený), tak je to držák. Jednou za pár let se z něj vysype asi kilo prachu a jede se dál. Pán už je důchodce, takže nechce nic novýho.

To je ale ještě PC z dob, kdy počítače dělali odborníci, a ne výrobci žehliček. Navíc je v něm poměrně hodně mosazi, takže až doslouží, ještě se nějaký prašulky vrátěj. Na to, že ho koupil za 150 korun a za stovku tiskárnu k němu, si myslím, že to byla velice dobrá investice. 😆

Jinak sám používám už deset let starej Asus (právě kvůli tomu praskání kloubů u HP jsem si ho tenkrát vybral). Sice ložiska jsou už vymletý, takže to je pěknej rachoťák, ale drží se.

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#3732 28. 1. 2022, 18:19

no nb nepoužívám už leta, naposled na vš. ale pc tak nějak mám no. jinak mobil. tablet nechce žena. je to zvláštní kombinace😃

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
Medo

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2021

#3733 28. 1. 2022, 18:32
Lenovo asi nejlepší poměr cena výkon. Ale bývalí hodně poruchové a člověk pořád musel řešit reklamace teď už je to s nima lepší. Já bral vždy Asus, mírně dražší, používají značkový komponenty, vydrží. Měl jsem několik modelů a některý byli fakt nezničitelný a vydrželi hrozný zacházení. Určo se vyhybat aceru, vzhledem k používání netradičního hardware u PC a lowcost sestavy u notebooků nebrat ani HP. Z mých zkušeností pro běžného uživatele top Asus/Lenovo

Syn mi nové lenovo znárodnil a dal mi svoj asus😁 zabudol som, že doma ešte je jedno funčné HP ale je to už staré ale na bežné veci ešte ide, tam sú pánty ok iba jedna prasklinka ale to je veterán kupodivu spoľahlivý. V práci HP nikdy nemrzli na rozdiel od iných ale krabice, preto je HP v notebooku sklamanie takisto tlačiarne a scanery HP boli dobré.

Cui bono? , Cui prodest?

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#3734 28. 1. 2022, 18:37
No, já mám ještě v jedný restauraci funkční 386DX s jedním MB paměti a 20MB pevným diskem. Běžej na tom Windows 3.11 a starej Excel. Díky tomu, že to nemá žádnou (mimo disku) mechanickou součástku (tenkrát i zdroje byly pasivně chlazený), tak je to držák. Jednou za pár let se z něj vysype asi kilo prachu a jede se dál. Pán už je důchodce, takže nechce nic novýho. To je ale ještě PC z dob, kdy počítače dělali odborníci, a ne výrobci žehliček. Navíc je v něm poměrně hodně mosazi, takže až doslouží, ještě se nějaký prašulky vrátěj. Na to, že ho koupil za 150 korun a za stovku tiskárnu k němu, si myslím, že to byla velice dobrá investice. 😆 Jinak sám používám už deset let starej Asus (právě kvůli tomu praskání kloubů u HP jsem si ho tenkrát vybral). Sice ložiska jsou už vymletý, takže to je pěknej rachoťák, ale drží se.

to byl dobry kup, mezi cleny retro konzoly atp se tyhle stary stroje porad prodavaji a cim dal za vetsi penize. Z moji zkusenosti jsou top na vydrz IBM Tcka, lidi ktery potrebujou laptop hlavne na textaxy a jednoduchy aplikace, vylozene kancelarsky stanice to porad pouzivaji, treba T42 ma kremikovy telo, to nejde znicit. Naprd je ale ze vetsina mela procesory ktery jedou podle zatizeni takze se na to musi instalovat apka ktera ho umele vytizi aby pak frcel. Jinak online flashe jedou hrozne pomalu. Sam jsem ho doma mel a je to pecka, dokonce kdyz jsem delal u O2 nas vrchni manager to pouzival jako cestovni stroj. Delal na tom prezentace, tabulky atp.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#3735 28. 1. 2022, 18:51
Grofiku, po dvaceti letech má každý PC nárok na odchod do křemíkového nebe 😉 a co tiskárny HP? Zkušenost mám jen s Canon a Epson

:( 😕

Zrejme som nezrozumiteľné napísal, prvý notebook bol HP a vydržal cca 4 roky. Momentálne ASUS má 6 rokov mimo dvakrát výmeny klávesnice z dôvodu poliatia kavov zatiaľ ok 👍
HP tlačiarne používam preto, lebo spĺňajú moje potreby. 😊

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Medo

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2021

#3736 28. 1. 2022, 18:55

Som si spomenul na mladé časy a Comodore a Atari to sú dnes zberateľské veci, T 602, win95, prvý internet kde jednu fotku ťahalo po riadkoch aj niekoľko minút, najlepšie XP až po tieto nové blbosti.

Cui bono? , Cui prodest?

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#3737 28. 1. 2022, 19:03

Commodore C64 mě dodnes mrzí, tenkrát jsem ho prodal za 1000 Kč...

Co bych za něj dnes dal.

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#3738 28. 1. 2022, 19:19

Score, Excalibur, Level..slza v oku.

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#3739 28. 1. 2022, 19:31

Na comodore 64 jsem chodil k bratrancovi. To byli casy, tenkrat jim nekdo vozil na flopynach z nemecka hry za 20 kacek kus. Pak uz to semnou slo raz na raz, z jedny obrazovky na druhou a drzi me to do ted.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#3740 28. 1. 2022, 19:36

Jinak notebooky jsem používal strašně dlouho a Asus jak říká grofik. Já teda nikdy nepil kafe ale kolik piva, korálky a limonád se vylilo do klávesnice, kolikrát spadnul, zůstal zapomenutý venku v igelitce, má pláži v písku a pořád makal. Dokonce jsem se jednou na lan párty tak opil že jsem mu prý dál pěsti az letěl ze stolu a držel. Nakonec mi ho někdo ukradnul. Od ty doby jsem kupoval vždy Asus. Ale dnes už jako pracovní stanici mám tuhle cirkusackou mašinku. 😆

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.