Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o mincích » Nová kecáreň a tlachárna

Vykupminci.cz
Numisargo

Nová kecáreň a tlachárna

Moderátoři: Koniáš.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Kedysi dávno v Červenom Kostelci f. Werner vyrábala aj kotle na drevo zo zásobníkom na týždenne automatické kúrenie...
Kedysi dávno v Červenom Kostelci f. Werner vyrábala aj kotle na drevo zo zásobníkom na týždenne automatické kúrenie...

Fernér stále vyrábí.
Registrovaný uživatel
Ja viem, mne 1997 projektoval kotol na spaľovanie drevného odpadu + parogenerator. Vynikajúci bol môj dojem zo zamestnancov, Pán požičal ich úctu... 👍
U něj mám akumulačku na 1000 litrů ale teplo do baráku pouštím manuálně,dle počasi. Chtělo by to předělat na automat.Možná časem
Registrovaný uživatel
....já to chtěl ještě nedávno řešit plynem to padlo,tepelko už taky nechci příští týden má přijet maník na kotle na peletky tak snad budu mít konečně jasno 8)
Registrovaný uživatel
Tak co jste si odnesli? :-)
Registrovaný uživatel
;)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
medo napsal
ferovyobchodnik napsal
Já se jen ptám, měl jsem za to, že lidi řeší dřevo aby ušetřili.
Taky rád dělám (několikrát za rok :-) se dřevem, ale nerad bych dělal abych musel...
To stejné, 23. dělá kámoš zabíjačku, taky budu makat, ale asi po třech letech, ne abych musel 2x za rok abych ušetřil...

Treba mať na to ľudí 8) mám plyn aj drevo a z drevom je to v pohode /splyňovací kotol+ akumulačné nádrže + automatika / naložím do kotla raz za 2-3 dni .
Neviem si predstaviť aby som kúril niekoľkokrát denne , prikladal a podobne na viacerých miestach . Už na chate mi prikladanie lezie na nervy + nehovorím o tom , že naši starí otcovia neboli blbý keď kotolne dali do suterénu / prach a bordel z dreva .

Inak na MCh idú české toliare neskutočne . :shock:

Jak velký máš nádrže?

2x 1000 l + splyňovací automatický kotol + plná automatika riadiaca jednotka
/ čidlá na teplotu vonkajšieho priestoru , čidlo v referenčnej miestnosti , kotly , akum. nádržiach , obojživelnom bojleri , plynovom kotly má to xy možností nastavenia / komfort plynového kúrenia , v okruhu je aj plynový kotol ale iba ako záložný , dom je zateplený komplet . V lete voda na elekriku kúrenie ma vyjde cca 50 eu mesiac v tom sú aj dobrovoľníci na pílenie a ukladanie dreva:mrgreen: ja akurát rozkúrim teraz raz za 2-3 dni keď poriadne mrzne tak aj každý deň ale žiadne prikladanie naplním kotol 1 x dohodím drevo a o nič sa viac nestarám , úplný komfort a pri veľkosti baráku úplne najlacnejšie kúrenie .
Registrovaný uživatel
medo a to je to čeho se bojim ,bojim ...malej Temelin pod prdelí :D
Registrovaný uživatel
ramires napsal
medo a to je to čeho se bojim ,bojim ...malej Temelin pod prdelí :D

Pokial je montáž kvalitné prevedená Ramires nie je čoho sa báť...
Ďalší sused má to isté ale bez RJ a tam je komfort o ničom aj vyššia spotreba .
RJ ani nebola drahá cca 600 E aj s čidlami + treba 3 cestný ventil zo servom, naťukám do RJ teplotu akú chcem v miestnosti a hotovo.
Oproti plynu doteraz úspora mesačne cca 200 E za 10 rokov 24 000 E ;) .
Registrovaný uživatel
Takže natopíš nádrže na 80 stupňů a vydrží ti ted v tomhle počasí 2-3 dny?
Jak dlouho topíš než natopíš nádrže?
Registrovaný uživatel
medo napsal
Oproti plynu doteraz úspora mesačne cca 200 E za 10 rokov 24 000 E ;) .

200 eur mesačne za plyn? To je nejak moc. Ja platím 3-krát menej a to na tom lupola aj varí. A teda varí často.
Registrovaný uživatel
já platím za elektřinu cca 24-28tis ale je pravda, že tady na jihu je teplo :D
Registrovaný uživatel
kato
Nádrže na 85 C , vydrží - 2-3 dni teplota dnu 22,5 c ale zateplený barák aj strecha všade okná 3 sklo , ešte je v tom aj teplá voda obojživelník dražice 160 alebo 180 l neviem už presne , teplá voda vydrží aj dlhšie.
Nahádžem plnú pec zapálim po 3-5 hodinách ešte raz doplním drevo a je to úplne nabité na 85 C .
Sused vravel ze platia okolo 250 E možno je v tom aj el. hádať sa nebudem ale bývajú tam aj so svokrou
3 poschodia každé po cca 100m2 plochy .
Registrovaný uživatel
Sleduji jak kdo topí. Automatika je OK, ale má to jednu závadu. Funguje, ale jen pokud jde elektrika. přijde blackaut a jste v pr...i. To se už u nás stalo. 2 - 3 dny v zimě nešla elektrika a sousedi s podobným komfortem vibrovali v jedné místnosti zimou. Já topím jaro a podzim plynem, taky s automatikou, ale mám v rezervě výše zmińovaný zplynovací Viadrus 5. třída, ale na samotíž, jen 4.cestný ventil na regujaci. Tím topím v zimě, pálím dřevo. Za plyn platím 10 - 11.000 ročně, dřeva spálím 10 - 12 metrů při ceně cca 600 Kč/metr. Takže cenově v pohodě. Takže mě žádný blacaut nemůže překvapit.
Registrovaný uživatel
To je frajer, https://www.idnes.cz/cestovani/po-cesku/kamenny-hradek-spacirstejn-stavba-tip-na-vylet-zricenina-olomoucky-kraj-duchodce.A211013_143832_po-cesku_hig?galerie
Registrovaný uživatel
medo napsal
kato
Nádrže na 85 C , vydrží - 2-3 dni teplota dnu 22,5 c ale zateplený barák aj strecha všade okná 3 sklo , ešte je v tom aj teplá voda obojživelník dražice 160 alebo 180 l neviem už presne , teplá voda vydrží aj dlhšie.
Nahádžem plnú pec zapálim po 3-5 hodinách ešte raz doplním drevo a je to úplne nabité na 85 C .
Sused vravel ze platia okolo 250 E možno je v tom aj el. hádať sa nebudem ale bývajú tam aj so svokrou
3 poschodia každé po cca 100m2 plochy .

Tak to je paráda. Já natápím 5 hodin a vydrží mi voda do druhýho dne do dopoledne.Topím měkkým dřevem a štěpkou v 21 kw kotli
Mám jen 30tku zeď a 5 cm polystyrén. Pod střechou desítku vatu.Je to málo tak mám velký úniky tepla no
Registrovaný uživatel
Ruhestandler napsal
Sleduji jak kdo topí. Automatika je OK, ale má to jednu závadu. Funguje, ale jen pokud jde elektrika. přijde blackaut a jste v pr...i. To se už u nás stalo. 2 - 3 dny v zimě nešla elektrika a sousedi s podobným komfortem vibrovali v jedné místnosti zimou. Já topím jaro a podzim plynem, taky s automatikou, ale mám v rezervě výše zmińovaný zplynovací Viadrus 5. třída, ale na samotíž, jen 4.cestný ventil na regujaci. Tím topím v zimě, pálím dřevo. Za plyn platím 10 - 11.000 ročně, dřeva spálím 10 - 12 metrů při ceně cca 600 Kč/metr. Takže cenově v pohodě. Takže mě žádný blacaut nemůže překvapit.

Viadrus je super kotel
Registrovaný uživatel
Práve preto som nechal v letnej kuchyni sporák na ktorom sa dá aj variť a keď sa nahreje teleso komína tak to temperuje ešte aj 2 poschodia nad tým . Pre prípad úplnej núdze chata na kraji lesa to istí .
Rozmýšľam ešte aj o záložnom zdroji mám úplne novú 95 Ah baterku na čln a na autách sú pomerne staré baterky ale ešte držia, vymením ich tam by som mal ešte 3x95 Ah takže spolu 4x95 Ah len k tomu nejaké dobíjanie a menič napätia , prípadne centrálu .
K únikom tepla pozeral som cez termokameru tak zateplené domy úniky najviac okolo okien ale nezateplené svietia ako vianočný stromček - obrovské úniky tepla .
Moderátor
Topení,
ve velkých městech jsme odkázáná na dálkové či jinaké topení. Jsem rád, že trochu funguje (za velký peníz).
To bych mohl vyzkoušet,tu kameru
Moderátor
Zateplený baráky mívají problém s ventilací a s plísněma.
Registrovaný uživatel
Pretože nie je to poriadne zateplené - rosný bod musí byť mimo muriva .
Taktiež musia byť kvalitné okná , dvojsko sa väčšinou rosí dnu , kvalitné 3 sklo nikdy - vždy sa sa zarosí vonku , dokonca je na ňom námraza ale dnu ani kvapka kondenzu. Samozrejme treba občas vyvetrať .

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... > »

Sběratel.com » Pokec o mincích » Nová kecáreň a tlachárna

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1