Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#14451 21. 1. 2023, 22:51
...no a mám zasejc bod navíc,krásnej to život

Celý volby jsou neuvěřitelně mediálně manipulovány...

Profilový obrázek
ramires

Uživatel

Zaregistrován:
27. 9. 2015

#14452 21. 1. 2023, 22:52

...barbare já jsem rád ,že to nevyhraje...jsem ostrej ale po volbách se to otupí

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#14453 21. 1. 2023, 22:56
Souhlas 👍 Babiš to bude mít těžký, zřejmě to ale nevyhraje , všechny média,televize,tisk, internet, rozhlas jdou více nebo méně proti němu, naopak Pavla vyzdvihují..

Kdy se už ty dostaneš do reality...

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#14454 21. 1. 2023, 22:56
...barbare já jsem rád ,že to nevyhraje...jsem ostrej ale po volbách se to otupí

Mě je to vcelku jedno, ale je to škoda potenciál určitě má v politice i ekonomice, nemá konkurenci, zasloužil by si post prezidenta

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#14455 21. 1. 2023, 22:58
TEĎ KOUKAM NA ART-HRAJÍ TAM BLACK SABBATH A ZJIŠTUJI ŽE PROTI TOMU CO DOKÁZLI ZA 50LET OZZY ,TOMI,BILL A GEEZER JSOU NAŠI POLITICI TOTÁLNÍ HOVNA PROTOŽE TITO HUDEBNÍCI VEŠLI DO DĚJIN ŽE NĚCO DOKÁZALI..........ALE TYTO POLITICKÁ HOVNA JSOU DNO VŠECH LIDÍ NA TÉTO ZEMI..........OPOVRHUJI JIMI ::😆Vzpominám kdysi v televizi byl rozhovor s tím šaškem Havlem a bubeníkem MIKEM RUTHEFORDEM............A TRUBKA HAVEL SE JEJ PTAL CO DĚLÁ O ON ŘEKL JASNĚ------HRAJI S GENESIS !!! A to mělo větší váhu než život a činnost zločince HAVLA😁

V čem byl zločinec?

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#14456 21. 1. 2023, 23:00
Jaxc, ohľadne Nitrianskeho velkokniezactva postačuje pozrieť historickú mapu a to napovie všetko...

:mrgreen: typická grofikova reakce = vyhýbavá odpověď - neodpověď

1/ pojem Nitranské velkoknížectví (Nitrianske velkoniežatsvo) neznám.

Znám jen Nitranské knížectví (Nitrianske kniežatsvo), někteří slovenští autoři ne zrovna správně používají též Slovenské knížectví (Slovenské kniežatstvo) či pro pozdní předvelkomoravskou fázi Pribinovo kniežatstvo a lze se setkat též s krátkým názvem Nitriansko. Pro postvelkomoravskou fázi se pak používá též název Nitrianske údelné vojvodstvo (Nitrianske vojvodstvo, Nitrianske údelné kniežatstvo).
Jak napovídá název mocenského útvaru - knížectví (a i kdyby velko...) - tak jeho vládcem byl kníže (a třebas i velko...) a nikoliv král. Prvním doloženým knížetem byl Pribina. Ano některá zdejší knížata se později stala králem, např.: Svatopluk - králem Velkomoravské říše, Béla I. - uherským králem 1060-1063 (předtím kníže Nitranského knížectví 1048-1060, Ladislav I. (svatý) - uherským králem 1077-1095 (předtím kníže Nitranského knížectví 1074-1077).

Sídlem Svatopluka, coby vládce Velké Moravy, byl Veligrad. Jmenovaní uherští králové sídlili a byli korunováni (stejně jako první uherský král Štěpán I. (svatý)) ve Stoličném Bělehradě.

Velká Morava vznikla (cca 833) sloučením území jemuž vládl moravský kníže Mojmír I. s Nitranským knížectvím v době, kdy mu vládl Pribina, kterého Mojmír vyhnal. Po Mojmírovi I. vládl Velké Moravě (synovec) Rostislav a jako jeho leník vládl Nitranskému knížetví (opět synovec) Svatopluk. Roku 867 potvrdil Rostislav Nitranské knížectví jako lenní území Velké Moravy. Později Svatopluk násilně přemohl Rostislava a vládl celé Velké Moravě (včetně Nitranského knížectví) sám, hlavním sídlem však nebyla Nitra. Svatopluk zemřel r. 894 (kde a jak není známo). K jeho smrti a potomkům se váže legenda o třech synech a třech prutech. Doloženi jsou jen dva - Mojmír II., který pak vládl Velké Moravě a Svatopluk II. - vládce Nitranského knížectví.

Tolik fakta.

Na grofikovo přání tedy kouknu na mapu. A co?

1. cca území jímž vládli Mojmír I. a Pribina

Obrázek vložený uživatelem

1. cca území Velké Moravy za jejího největšího rozmachu za vlády Svatopluka

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#14457 21. 1. 2023, 23:03
Souhlas 👍 Babiš to bude mít těžký, zřejmě to ale nevyhraje , všechny média,televize,tisk, internet, rozhlas jdou více nebo méně proti němu, naopak Pavla vyzdvihují..

Babiš ovládá 30 procent soukromých médií..
Včetně IDnes atd...

Napojení premiéra na česká média je první problematikou, kterou se zpráva Evropské novinářské federace zabývá. Babiš podle zjištění federace "de facto vlastní 30 procent soukromých médií v zemi" a tato média o premiérovi informují příznivě i poté, co je převedl do svěřenského fondu.

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#14458 21. 1. 2023, 23:07

Média a Babiš - to jsme tu již také řešili.

Ano je to tak, jak píše Paul.

https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/kecarna-tlacharna_post_-543305#post543305

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#14459 21. 1. 2023, 23:10

jacx chtěl jsem zkopírovat co všechno mafra má za media...ale byl to tak dlouuhej seznam, že by to byl spam a odsunul bych ti tu mapu. I když na ní odpověď nedostaneš, grofík má svojí ústní verzi historie (protože odkaz na zdroj zásadně nikdy nemá), kde Nitra defacto vládla světu.

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#14460 21. 1. 2023, 23:14

https://www.forum24.cz/andrej-babis-je-genius-vyhral-v-kvizu-ktery-usporadaly-jeho-vlastni-noviny/

Tohle už sem někdo dával ,ale je to klasickej nešvar, když politik vlastní media. Otázky samozřejmě věděl dopředu a vyšel z toho jako genius...Ta dnešná zpráva o "náboji" na hlavní straně Idnes byla 5 hodin!! O anonymu Nerudové jen zmína "vlevo dole".

Jeho časáky a noviny chrlej rozhovory s ním nebo Monike...

Šéfredaktor Mf DNES Jaroslav Plesl na facebooku hájí Babiše a šíří dezinformace

To všechno samozřejmě víme, jen je překvapující, že i po diskuzi co se tady vedla před pár lety tu je zase názor, že všechny media útočej na Bureše.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.