Ten slib auditu snad nebyl do prázdna.!

Pohlazení pro uši a duši. Snad puknou vzteky.
KSČM je přesvědčena, že nově zvolený prezident republiky bude oporou současné protilidové vlády pravicové pětikoalice, jejích asociálních kroků i válečného štvaní. Proti takovéto politice jsou komunisté v jednoznačné opozici a budou proti ní i nadále co nejrozhodněji vystupovat. A to v zájmu milionů obyvatel, kteří zůstali zcela bez voleného zastoupení v nejvyšších patrech politiky.

sigur napsal/a:
Dobrý model si vymyslel.😉
Posilam tabulku v Excelu plnenou prubeznymi vysledky (prvni 2 sloupce).
Dalsi 2 sloupce jsou prognoza - nakonec jsem udelal 2 modely:
- sloupec - trivialni linearni, ktera se ukazala velmi robustni a davala dobre vysledky uz asi od 25% sectenych obvodu
- sloupec - pokus o extrapolaci krivkou - ponekud slozitejsi model, ktery se ukazal byt velmi citlivy na vykyvy prubeznych dat, proto tam jsou vetsi odchylky. Ustalil se az od cca 45% sectenych obvodu.
Celkove me funkcnost az prekvapila, bylo to site horkou jehlou a nijak jsem algoritmus predem netestoval, pri prubeznem srovani se sofistikovanym modelem na seznamu jsem byl na velmi podobnych cislech.
Predpokladal jsem, ze Babis zpocatku povede a Pavel ho bude dotahovat - muj algoritmus ale nemel problem ani s vedenim Pavla od zacatku.
Nicmene jsem zjistil jednu chybu - uvedene sectene % se netyka hlasu, ale obvodu - proto jsou prognozy Babisova % ve stredni fazi scitani ponekud nadhodnocene, ale robustni algoritmus si i s timto poradil.
Tabulka v dalsim prispevku
numismat@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.