<výkřik>
Proč já jsem si kupovala tu kabelku z krokodýlí kůže, osmdesát let starou. Buď mi ji znárodní zelení fanatici (ti ji zničí) nebo úředníci chránící kulturní památky (znárodní).
</výkřik>
Česká legislativa naštěstí obsahuje poměrně přesné rozdělení kulturních památek atd. Akorát se nesmí ten německý nesmysl dostat na evropskou úroveň.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Diwous,
mna ten pojem Kulturgut velmi hneva...napriklad Korespondenciu ktoru zbieram som nasla aj v Archive, 35 Rokov polozenu na regaly...za tych 35 Rokov urcitu cast presiel len jeden Historik...
Zujimave ze?
Odkedy sa tomu venujem oslovujeme ma paar ludi, napriklad mi jeden majitel Akcioveho domu poslal paar listov – "listy vam posielam k studiu, vsetky mözete lubovolne zverejnit a snimi narabat casovo tak dlho ako chcete".
Toho pana osobne nepoznam a ani som u neho nic nekupila...cita moje Prispevky a velmi sa mu paci ako a co zbieram.
Pre mna znamena Kulturgut podavat informacie dalej, a nie nieco tlacit do regalov...
Gorila,
ten vtip je o mne? Haha😁
Co mam k tvojej vypovodi „Akorát se nesmí ten německý nesmysl dostat na evropskou úroveň.“ dodat? Hmm? Ktore krajiny diriguju EU? Asi tolko...
S peknym pozdravom A.

O mě...
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Ešte, že sa tie špinavé peniaze perú, aspoň má politická elita odôvodnenie a pádny argument ako získať kontrolu nad pohybom peňazí... V tomto prípade by som chcel osloviť všetkých kriminálnikov, ktorí perú špinavé peniaze, aby som im ponúkol možnosť vhodnej investície do vydania PČS 1919... Našim obchodníkom by to výrazne pomohlo...
Len na margo... skúste v USA zaplatiť vyššiu sumu v hotovosti... Hneď ste podozriví a dobre, že z Vás neurobia kriminálnikov...
Jój páni bratia chorý je tento svet veľmo chorý...

Len ked spravia tento zákon tam je vela otázok nezodpovedaných! krádnút sa kradlo aj sa kradnút bude a vo tom to je.... Tím pádom padnú zberatelské burzy aj aukčné siene,domy,atd. Káždy obchodník,zberatel bude podla tochto zákona zlodej lebo nebude zberatelstvo oficialne! Podla mna ten zákon neprejde ale nemci su velmi šikovní národ. Aj tá najlacnejšia známka bude mat hodnotu lebo bude čierna a nie ružová.Noo čaká nás pekna budúcnost štát bude zase dedit a zadarmo!!§

Dobry vecer,
nejde len o penaznu hodnotu...nielen ze si v buducnosti nic nekupite a nepredate ale aj nepozriete...
Napisala som vam prihodu o listoch ktore som si mohla pozriet v archive, 2 osoby za 35 rokov! Taketo veci nie su pre verejnost otvorene. Takze si to pozru mozno nasi vnuci v nejakom muzeu, ked vöbec...
S akou literaturou pracujete? Predpokladam ze prevazne zahranicnou. Podla akych katalogou sa orientujete? Predpokladam ze tiez prevazne zahranicnou...
Vsetky ktore boly vydane v Nemecku uz v buducnosti nikto vydavat nebude, o tom ta peticia tiez je...Komu? Naco?
Dalsi priklad s mojej strany: Podla rozhovorov s kolegami ktory sbieraju listy s predznamkoveho obdobia - Cechy a Slovensko ziadnu aktualnu Literaturu nema! Ak neviete co mate ako si to ocenite? Ako tomu porozumiete? Ma niekto sajnu kolko Literatury ma Nemecko k obdobu stareho Rakuska? Stovky...
Tomos: "Podla mna ten zákon neprejde ale nemci su velmi šikovní národ."
Nemecko zatvara Philatelisticke Kniznice ktore boli dotovane statom - sikovny? Alebo sporia?
Teraz nasleduje Zakon - Kulturgut...ale Kniznice sa zatvaraju...
Ynhoj, prepac ale preco si ten Text s Peticie neprelozis cez Googel a az potom sa zapojis do diskusie?
A.

Adri, Ich verstehe auch Deutsch ;-). Přečetl jsem si, k tomu patří ten druhý příspěvek, protože o ničem jiném to není... V tom návrh v jakém je to těžko proleze jejich Bundestagem, alespoň to tak předpokládám...To nic nemění na tom, že to je komisch a unglaublich. myslím, že zvláště nemecká svěratelská komunita je dostatečně silná na to, aby to bylo pozměněno na přijatelnou úroveň. Schönen Tag :-)

No neviem ,,Ynhoj,, či máš pravdu. Aj v Nemecku sú zberatelia ,,malí ,, čo to berú ako koníček a ,,profíci ,, (aukčné siete ,predajcovia) .Určite si to zariadia tak , aby v tom zákone boli (pre ních) ušité na mieru určité paragrafi.A to si predstav - to veľké zbavovanie naších zbierak od nás - to bude pre ních žatva.Aspon na Slovensku , pri obrovskéj korupcii v tomto štáte (ak to pravda prejda v Nemecku)si to niaký lobbista u slovenského politika určite pretlačí a ten momente založí schránkovú s.r.o. ,,Nakupujem starožitnosti na drobno,,(Nooo u nás je možné všetko :pozri články o buste pápeža predaného jako ,,smeť,, za drobné a v Amerike prezentovaného v milionoch dolárov 😞 😞 )
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.