Moderátoři: Jaromir, Akir, smith, ikanek

Profilový obrázek
Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2012

#21 14. 8. 2015, 09:26

Myslel jsem to hlavně obecně bez ohledu na velikost sběratelů atd. My ze středovýchodu to asi moc neovlivníme, ale hlavně aby to nebyl návod pro naše "chytré" politické hlavy...

Profilový obrázek
starky3

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2014

#22 14. 8. 2015, 09:38

Nóóó ,,Ynhoj,, už si na to prišiel.U nás najprv podvŕtali hrad pre garáže (a to vraj neďaleko stojí veľké prázdne parkovisko) , praktický znemožnili prístup k nálezom a do prázdných kojii pod parlamentom si urobia tichý výkup starožitností.😁

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#23 14. 8. 2015, 11:50
No...už i Němci blbnou... svět se v (.) obrací...

jestli uz i nemci blbnou?v nemecku je hlavni vchod a centrala evropskeho blazince.....

Profilový obrázek
Adri

Uživatel

Zaregistrován:
24. 8. 2013

#24 14. 8. 2015, 16:05

Ahoj,
Starky: ,,Nakupujem starožitnosti na drobno,,(Nooo u nás je možné všetko :pozri články o buste pápeža predaného jako ,,smeť,, za drobné a v Amerike prezentovaného v milionoc dolárov"

Tymto zakonom sa snazi Pani Politicka takymto sytuaciam zabranit. Takze dovolym si poznacit ze velmy teme nerozumiete...

Pryklad: Povedzme ze som zdedila obraz. Nemam sajnu aku ma hodnotu a ponuknem to v nejakom bazare. Majitel mi da 100€ ale jeho hodnota je 150 000€ co on vie. Ja sa potesim ale on viac...Obraz namaloval znamy Slovensky maliar. Majitel Bazara to ponukne Aukcnym domom, kto viac ponukne tam pojde...napryklad do USA.
Ak bude mat Slovensko zakon: Predaj do zahranicia je zakazany lebo obraz je dedicstom Slovenskej hystorie (Kulturgut) nikto proti tomu nic nema, prave nopak! Preco by si mal Majitel Bazara napchat vrecka a Aukcny dom v USA duplom?

Problem je ale v tom ze Pani Politicka sa malych ani velkych sberatelov, znalcov hystorikov na nazor nepytala a na diskusiu nikoho nepozvala...
Vyda zakon: predmety/sbierky starsie ako 50 Rokov, tykajuce sa hystorie, tie pri ktorych majitel nevie dokazat kupu 20 Rokov dozadu, ktore prekrocia hododnotu XY- su zakazene sbierat, kupovat atd.

Takze v podstate skoro vsetko comu sa venujeme, pokial nezbierate farebne kamienky alebo velkonocne pohladnice (ale pozor len do 50 Rokov nazad)...

Konkretne rozhodnutia budu robit Bundesländer samostatne, ale opät uradnici ktory sajnu nemaju...Takze ked povie ze napryklad tvoja Minza bola razena na Slovensku - patri statu! Hotovo...dozbieral si...
Uz v krajoch budu rozdiely, takze co Jano v Bratislave zbierat möze Palov v B. Bystrici nemöze..

Zakon nie je pre velkych a malych ale pre vsetkych!!! A nedomysleny!

Peticiu napisala dalsia zena, ktora sajnu ma...
A.

Profilový obrázek
starky3

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2014

#25 14. 8. 2015, 16:55

,,Andri,, jasné že dedictvo tohoto národa chcem aj ja uchovať v tomto štáte.Trocha som sa pousmial na tom že obraz za 150 000 si práve s radosťou predal za 100E.Ťakže sa mi potvrdzuje že buď ťa chce každý na Slovensku odrb.... ,alebo sme tak predsa len trocha zaostalí po stránke starožitníctva , oproto ,,čechom,,Podstate s jadrom tvojho článku súhlasím.A ešte ma zaújma jedna téma.Tu bratia píšu - mám obraz , mám starú věc - nie je problém - behnem do Národnéj galérie ,behnem do múzea , tam zaklopem a oni mi to ohodnotia.Je to nadsadené , alebo táto ochota funguje aj na Slovensku ?

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#26 14. 8. 2015, 17:19

Adri napsal/a:

Vyda zakon: predmety/sbierky starsie ako 50 Rokov, tykajuce sa hystorie, tie pri ktorych majitel nevie dokazat kupu 20 Rokov dozadu, ktore prekrocia hododnotu XY- su zakazene sbierat, kupovat atd.

Takze v podstate skoro vsetko comu sa venujeme, pokial nezbierate farebne kamienky alebo velkonocne pohladnice (ale pozor len do 50 Rokov nazad)...
A.

Chtělo by to uvést přesné informace čeho konkrétně se připravovaný zákon v Německu bude týkat. Výše uvedené informace si částečně odporují, uvedu jeden hypotetický příklad:
Jako německý občan budu vlastnit sbírku mincí starších více jak 50let, v celkové hodnotě například 50.000€. U cca 90% těchto mincí budu moci prokázat koupi dokladem aukčních domů. Na zbylých 10% doklady o koupi nebudou. Bude se mne v něčem týkat tento připravovaný zákon u zmiňovaných 90% mincí u kterých budu moci prokázat původ nabytí?

Profilový obrázek
Adri

Uživatel

Zaregistrován:
24. 8. 2013

#27 14. 8. 2015, 18:10

Starky,
kazdodenna realita...

Na tvoju otazku odpovedat neviem, porovnat Slovensko a Cechy nemözem. Osobne som sa este s tym nestretla ze Muzeum alebo Archyv sukromnym osobam taketo informacie podava, a este k tomu hodnotu veci???
A.

Profilový obrázek
tomos

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2011

#28 14. 8. 2015, 18:14

To sa týka všetkých, ktorí sa špecializuje na tradičné zbierkach ako sú knihy, pečiatky, nábytok, keramika, mince, autá klasiky alebo obrázky. Tie sú spätne ukladané povinnosti starostlivosti v novom zákone, ktoré si nemôžu dovoliť aj tie svedomitej kolektora, najviac svedomitý kolektora. Tým je uvedené v práve dôkazného bremena musí byť v budúcnosti v spore prípade vlastník preukáže kultúrny majetok v hodnote cez € 2,500, kde diskutabilné kus bol za posledných 20 rokov; pre "archeologické" kultúrne objekty je už prípad s hodnotou nad 100 euro.
Kolektory sa po stáročia uložený kultúrne statky v čase. Súkromná zbierka doplňuje vládne úsilie a zaručuje rozmanitosť tradície, ako by to mohlo byť nikdy vykonaná múzeami. Zberateľstvo je nehmotného kultúrneho majetku, ktorá je ohrozená súčasnými návrhmi nových kultúrnych práv.

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#29 14. 8. 2015, 18:23

tomos---at to ctu od predu do zadu-vubec tomu tvemu prispevku nerozumim...
I`m so sorry...opravdu...

Profilový obrázek
Adri

Uživatel

Zaregistrován:
24. 8. 2013

#30 14. 8. 2015, 18:32

Kucera,
tvoja otazka je opodstanena...ale mözem ti len napisat len möj nazor: ANO
Ak vyde zakon ze Minza hodnotnejsia ako 100€ musi mat spravne papiere - ty dokazes kupu od Akcioveho Domu napriklad rok dozadu ale Akciovy Dom nie...
a ak ano, kto ponukol Mincu Akciovemu Domu? Hocikto - Sberatel, Zlodej, Dedic..
Köly tym 10% ti mözu zaklopat na dvere, zvysok budu riesit urady a sudy.

Upozornujem ze ja politicky zalozena nie som, to co zbieram robym srdcom a s velkym zaujmom. V podstate vsetko co sa naucim, vicitam podavam len otvorene cez forumy a bezplatne dalej...
Nemam nic proti zakonom ktrore maju hlavu a pätu, ale ak tvoj zbierka skonci zapadnuta prachom v nejakom regaly...o tom podla man Kulturgut nie je.
A.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.