Moderátoři: Jaromir, Akir, smith, ikanek

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#71 18. 8. 2015, 00:46

no way....nefunguje..

Profilový obrázek
pepahavel

Uživatel

Zaregistrován:
30. 12. 2014

#72 18. 8. 2015, 07:50

Funguje, ale ne na kliknutí. Musí se zkopírovat, mě to tady na webu dělá hodně odkazů. Jinak zajímavé čtení... 😕

Profilový obrázek
m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

#73 18. 8. 2015, 11:55

V principe vyvlastnenie,len ma prekvapuje že sa k tomu uchyluje prave Nemecko. http://ceskapozice.lidovky.cz/

mamabc1234@gmail.com

Profilový obrázek
m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

#74 18. 8. 2015, 11:57

Predošlí link už ide otvorit.odkaz je vedla "FORUM"

mamabc1234@gmail.com

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#75 18. 8. 2015, 12:22

Bohužel všechny ty odkazy co zde byly jsou buď na petici nebo jsou to rozhovory, rád bych znal přesné znění připravovaného zákona aby se daly zjistit relevantní informace které se nás mohou dotýkat.

Profilový obrázek
Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2012

#76 18. 8. 2015, 12:27
V principe vyvlastnenie,len ma prekvapuje že sa k tomu uchyluje prave Nemecko. http://ceskapozice.lidovky.cz/

Stačí málo - podívat se jaký politický "ismus" vládne Německu a celé EU...Zatím je to "pouze" návrh, nicméně pro byrokratismus zlatý důl... Výsledek bude jistě zajímavý....

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#77 18. 8. 2015, 15:19
Bohužel všechny ty odkazy co zde byly jsou buď na petici nebo jsou to rozhovory, rád bych znal přesné znění připravovaného zákona aby se daly zjistit relevantní informace které se nás mohou dotýkat.

Taky jsem nenašla ten správný link...

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Adri

Uživatel

Zaregistrován:
24. 8. 2013

#79 18. 8. 2015, 16:45

Nazor Sberatelou, Hystorikou, Umelcou atd. je vypocuty len vdaka takymto Peticiam a ich aktivnym angazovanim. Od zaciatku boli Sberatelia vyluceny. Dufam ze je kazdemu jasne ze bez tohto „Natlaku“ k novemu prepracovaniu, uvazeniu, kompromisom nedöjde.
Vsetkych Sberatelou ocakavany zakon ovlivni, niekoho viac niekoho menej...viacere uvazenia a priklady uz tu boli menovane.
A.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#80 23. 8. 2015, 12:14

Vůbec mne nepřekvapuje, že někdo chce takový zákon přijmout. Zapadá to do plíživého omezování svobod, ke kterému v EU už delší dobu dochází. Jediné, co mne překvapuje je ta rychlost, jakou to postupuje.
Když jsem tu před nějakým časem mluvil o kriminalizaci numismatiků a sběratelů, tak si ze mne někteří dělali legraci a jiní si mysleli, že přeháním. Asi si nejde dělat přehnané iluze, že v případě, kdyby byl tento zákon v Německu přijat, dojde k urychlenému přijetí podobného zákona ještě v tvrdší podobě i u nás, případně se ten zákon časem prosadí pro celou EU.
Abych byl korektní - neznamenalo by to zánik sběratelství, jednak existují i mince pod 100 EUR, jednak je zvláště na renomovaných sálových aukcích mnoho mincí s doloženými prodeji na předchozích aukcích třeba 40 let zpět. Takže by to neznamenalo úplný konec aukcí, jen zeštíhlení (a další zvýšení cen u mincí s původem) těch lepších, přesun některých horších jinam a zánik některých dalších. Burz by se to také až tolik nedotklo, jenom by padly sny některých lidí o tom, že budou prodávat dražší mince bez původu za ceny jako na aukcích.
Co je na tom všem šokující, je ale fakt, že v zemi, která o sobě tvrdí, že je demokratickou, se mávnutím kouzelného proutku udělají ze spousty slušných lidí kriminálníci a z jejich záliby zločin. Něco, co provedli naprosto legálně, bude najednou zpětně ilegální a budou mít na výběr, jestli se nechají dobrovolně okrást a půjdou mince odevzdat úřadům, rozprodají sbírku hluboko pod cenou anebo budou sbírat mince tajně, se strachem že mohou kdykoli o sbírku kvůli udání přijít a že jim hrozí vězení. Něco takového se děje v totalitních režimech...
Ono to v něčem připomíná perzekuci Židů ve stejném státě v 30. letech, ti byli také zákonem ocejchováni a nuceni prodávat umělecká díla, starožitnosti apod. za pakatel, samozřejmě sběratel dnešní doby bude mít oproti nim velkou výhodu se dobrovolně rozhodnout, že už sběratel nebude a že radši vyhodí spoustu peněz investovaných do sbírky oknem.
Jestli nechceme mít v Evropě novou totalitu, proti které byl komunistický režim jen směšným pokusem o kontrolu státu nad lidmi, jejich myšlením, majetkem, výchovou dětí apod., je potřeba se podobným represivním návrhům evropských neomarxistů postavit.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.