Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poptávka a nabídka mincí » numismatické krámky

Vykupminci.cz
Numisargo

numismatické krámky

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 8 9 10 11 12 13 14 > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Choď pozrieť na Lazaretskú, je tam taký malý krámek, bol som tam cca pred dvoma rokmi a boli tam zaujímavé veci. No alebo na Dunajskú Machovi a Chlapovičovi. Tam som však ešte nebol, ale keď už si v Blave, vyskúšaj.
Registrovaný uživatel
oliver napsal
kdyz sem tam byl na konferenci ja, dopad sem jak totalni hubkar. skoro mi prislo, ze bratislavaci jsou stejne rypaky jako prazaci (sorry, vy co to ctete k nim snad nepatrite) a kdyz videli cehuna zasrateho, tak ho neochotne posilali od certa k dablu (ale hlavne ne tam, kde by neco bylo)... typicka odpoved na dotaz mate nejake mince? NE (a za vylohou plato s R-U). pokud nemluvis slovensky, dej si radsi nekde v klidu kavicku a v tom teple se nehuntuj... :mrgreen:


Klídek, my Záhoráci sme v Blave na tem podobne...jak já otevrem nekde hubu, hnedkaj šeci vjedzá, že nejsem Paštekár, ale len nejaký sedlák :mrgreen:
Registrovaný uživatel
Btw. na Lazaretskej mi ponúkali bežný denár Ľudovíta II za nekresťanskú cenu, niekde som to v tomto vlákne písal... u MaCh v obchode som videl celkom peknú ponuku antických mincí (ale tomuto sa nerozumiem), tuším aj nejaké R-U.
Ešte býval taký malý krámek pri Michalskej bráne, ale tam som bol naposledy pred 10 rokmi.
Registrovaný uživatel
oliver, to je ta povestna slovenska pohostinnost :D
Aj ja som bol v tom obchodiku na Lazaretskej, ale ako kazdy obchodik mi pripadal drahy, aj ked chapem, ze maju naklady...mozno, ked sa clovek spozna s majitelom, kto vie, mozno aj pristup sa zlepsi. Kazdopadne, tam urcite este zajdem pozriet, lebo vtedy sa mi zdali zaneprazdneni.
Odporucam ist aj na Dunajskú k Machovi a Chlapovičovi - je to nedaleko a pristup k zakaznikovi je velmi ustretovy a profesionalny.
Registrovaný uživatel
Nevíte někdo, jestli je nějaký obchod s numismatikou v Jihlavě?
Registrovaný uživatel
Zdravím páni,
Neviete či sa nachádza nejaký numizmatický obchod v okoli mesta Cheb?
Za každé rady budem vďačný.
Moderátor
Kolik km jest ještě "okolí"? :)
Registrovaný uživatel
dajme tomu 30-50 km
Registrovaný uživatel
Kto máte skúsenosť, odporučte mi nejaký dobrý krámek v Budapešti, kde sa dorozumiem aj po anglicky. Vďaka :)
Registrovaný uživatel
Ja som tam bol v sobotu a jeden obchod čo som našiel bol zatvorený, ale asi to bol obchod Pannonia Terra a v ten deň mali aukciu.
Moderátor
ja byl nekde kousek od reky, ale je to dlouho a tak uz netusim, kde :D

tak sem to nasel v evidenci: Patinás Galéria BT, Szabadsajtó Ut. 3, Györ

mozna si nekdo vzpomenete na tu moji story, jak me ten prodejce vydrzel podsouvat pod nos platicka denaru, nejdriv naprosto zoufalejch az po ty pekny... tak to je vono :D
Registrovaný uživatel
A v Lisabonu?
_______________
Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!
Registrovaný uživatel
V Lisabonu jsem byl před 10 lety a navštívil jsem asi 6-7 obchodů s mincemi a býbornou burzu, tuším v sobotu jen mince. Portugalci jsou vyřízení s penězi a dají se tam te'd koupit věci co dříve byly jen v aukcích a za poloviční cenu co dříve. Včetně kolonií. Problém je, co jsem koupil loni za 100 e, je letos za 75. Takže uvážlivě
Moderátor
Pokud chcete znát mé zkušenosti s krámky v Itálii, tak jedním slovem katastrofa. Podotýkám, že jsem neměl čas na vyhledávání veškerých obchodů s mincemi, takže je možná zkreslený :)
Florencie - narazil jsem v centru (které je mimochodem hodně rozsáhlé a docela jsem ho prochodil) na 2 krámky, v jednom prodávali jen modernu a zlaté mince (navíc jen cca od 18. století, takže v reáliích Itálie vlastně taky moderna), v druhém, které bylo spíš klasické starožitnictví, sice měli hromady antických mincí, ale konvoluty špatných stavů z 4. století (takové co se na eBayi prodávají nečištěné za 2 dolary za kus) byly prodávany kusově za 19.90 EUR s velkorysými slevami při koupi více mincí (no neberte to) a označeny jako mince republikového Říma z 3. století př. n. l.! Z nemnohých mincí císařství polovina padělků a očividných kopií za nehorázné ceny, určení často také úplně mimo nebo pro jistotu chybělo. Ten podvodník v obleku co to tam vedl se tvářil jako ctihodný obchodník...
Bologna - celkem pěkný krámek čistě s mincemi na okraji centra, nabídka i kvalita vypadaly dobře (i když se tam zřejmě více soustředili na středověk a novověk), bohužel nevím za jaké ceny - měli pranzo (3hodinová přestávka na oběd).
Venezia/Mestre - tady jsem kupodivu na nic nenarazil (asi už se víc vyplatí prodávat turistům různé moderní nesmysly, než jim cpát nějaké padělky mincí, které nikoho nezajímají :) ), ale ani nebyl čas se dívat po obchodech, času bylo málo a památek hodně.
« Poslední úpravu provedl(a) tenzor v 13. 10. 2012, 11:35. »
Registrovaný uživatel
Chtel jsem se zeptat jestli v okoli Jicina (cca 50km) jsou nejake numismaticke kramky?
Dekuji
Moderátor
co ja vim, tak nic moc. kdysi se dalo neco koupit po bazarech primo v Jicine, ale loni v lete uz to byla dost bida (stredovek vubec, max. tak v jednom starozitnictvi RU a prvni republika). nemam zmaknuty uplne vse kolem, ale ono je to tak, ze s rozmachem aukra se moznost nakoupit neco rozumneho v kamennych obchodech dost snizuje...

max. tak nekde v antiku maji plechovou krabicku s mincemi z celeho sveta - napr. ve Dvore Kralove, tusim i v Nove Pace

co pamatuju, davno bylo cosi v Jaromeri a v Hradci Kralove, ale co vim, tak tam, kde ty obchody byly uz dlouho nejsou.

pred dvouma rokama sem sel kolem nakyho obchodu v Pardubicich (nebylo to daleko od nadru), ale nejsem si jist, jestli uz to neni taky zruseny... ale byl jsem loni v jednom antiku v Pardubkach a pan se netvaril jako by obcas nejakej ten gros nemel...

nicmene rad se dozvim neco noveho...
Moderátor
Kdyztak se stav v UNIQA pojistovne v Jicine :D :D.
_______________
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Registrovaný uživatel
dekuji,
tak nejak jsem si to predstavoval,
stejne si ale myslim, ze i kdyz nabidku minci nemaji, tak jim obcas nejakou sbirku minci a treba i vzacnych prinesou, vetsinou ale zrejme mince putuji do ruznych aukci..
Moderátor
nekteri reknou: jo to ste mel prijit pred 2 mesicema, mel sem tu pekny...

casto ale clovek slysi (a to dost podrazdene !): mince neberem!

jinak pri pohledu do mapy mi dosla jedna vec: pokud by nevadilo o 20 km vic, tak do akcniho radiu spada Kutna Hora...
Registrovaný uživatel
Dobrý den, mám dotaz na moderátory...
Mohu sem dát odkaz na nový numismatický kamenný obchod?
Nebo to nelze protože to odporuje pravidlům tohoto fóra?
Děkuji za odpověď.
Registrovaný uživatel
myslím, že od toho tu toto téma je. pokud zde ten krámek ještě není, tak není problém sem dát adresu, případně reference, jak je obchod zásobený ....
Registrovaný uživatel
Obchod je otevřený necelý měsíc asi pět minut od centra Českých Budějovic. Adresa je Lidická 13. Dle mého názoru docela zajímavý materiál od antiky po současnost za rozumné ceny. Stránky obchodu kde je více informací a k vidění i větší část materiálu je na adrese numismatikacb.cz
Registrovaný uživatel
Omlouvám se... zadal jsem špatně odkaz.
www.numismatikacb.cz
Registrovaný uživatel
Zajímavý, díky.
Registrovaný uživatel
Vedel by mi, prosím, niekto poradiť nejaký dobrý krámek v Salzburgu? Vďaka

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 8 9 10 11 12 13 14 > »

Sběratel.com » Poptávka a nabídka mincí » numismatické krámky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1