Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Literatura a katalogy numizmatika » Numismatické listy

Vykupminci.cz
Numisargo

Numismatické listy

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Tak se mi dnes dostaly do ruky nejake mirne starsi Numismaticke listy a rekl jsem si, ze bych si mohl trosku zkompletovat co pujde...

Jestli ma nekdo nejake navic nebo nepotrebne pred rokem 1998 a byl by ochotny mi je venovat (nebo za nejakou vazne rozumnou cenu), budu rad...

Pro doplneni shanim:
rocnik LIII (1998 ) cisla 1, 2, 3
rocnik LV (2000) cisla 2, 3
rocnik LVIII (2003) cisla 3, 4, 6
rocnik LIX (2004) cislo 1
rocnik LX (2005) cislo 1
rocnik LXI (2006) cislo 1
(plus jak uz jsem zminil rocniky od LII nize - vcetne)

Naopak vymenou nabizim:
cislo 5/6 rocnik LIV (1999)
cislo 4 a dvojcislo 5/6 rocnik LV (2000)
a kompletni rocnik LVI (2001), tj. ctyri cisla a jedno dvojcislo
Moderátor
Mám navíc pár čísel 1960 a 1962. Nad 2002 jsem teď prodal na Aukru, ale kupující ještě nezaplatil. Chvilku počkám, a pokud se neozve, tak by nějaký čísla mohly bejt volný. Čísla 2000/3 a 2003/3 se ti budou shánět hůř. Sháním je už několik měsíců a zatím jsem na ně nenarazil.

Pokud by je někdo měl navíc. Připojuju se k žádosti ( pak ještě ročníky 1966,1968 a 1970 ) :oops: Jo, a samozřejmě pokud někdo má Sběratelské zprávy Hradce Králové číslo 1, koupím i kopii. :lol:

Jinak ještě můžu nabídnout Drobnou plastiku ročníky 78-89.
Registrovaný uživatel
pavelgregor napsal
Jo, a samozřejmě pokud někdo má Sběratelské zprávy Hradce Králové číslo 1, koupím i kopii. :lol:

Já mám sb. zprávy číslo jedna a kopii pošlu zdarma ;)
Registrovaný uživatel
Jediné co mohu nabídnout jsou NL 1981 a 1982, oba ročníky komplet.
2 oliver: Mám zájem o ten ročník 2001, písni mail nebo přes icq co za něj chceš.
Registrovaný uživatel
Podařilo se mi nedávno vydražit kompletní Numismatické listy 1991-2009.
Až mi dojdou, tak mohu některá čísla naskenovat.
Registrovaný uživatel
pavelgregor napsal
Nad 2002 jsem teď prodal na Aukru, ale kupující ještě nezaplatil. Chvilku počkám, a pokud se neozve, tak by nějaký čísla mohly bejt volný.

Zdravím. Z dovodu pobytu v zahraničí som platbu uskutočnil až v pondelok. Dnes by mali byť peniaze na Vašom účte.
S pozdravom Macko
Moderátor
Macko : už přišly. Vše vpořádku. Nic se neděje. Sám s tím mám problémy, když to nemůžu poslat přímo z účtu. :oops:

Takže Oli bohužel už nemám. :(
Registrovaný uživatel
Možná dotaz trochu mimo, ale neexistuje elektronická verze NL? Fulltext je fulltext:) Už kolikrát jsem prolistovával skoro všechno mnohokráte dokola, než jsem našel, co jsem hledal. Tak mne napadlo, že bych si udělal vlastní (asi PDF) verzi, ale pokud už něco je, tak bych se s tím nemusel zbytečně dělat.
Registrovaný uživatel
Pokud vím tak jsem ještě na žádnou verzi v pdf nenarazil.
Co se týká vyhledávání nějakého článku z NL, tak gregy zpracovával kompletní databázi, ale nevím v jakém je to stádiu. Určitě se nám k tomu vyjádří i on sám ;) .
O databázi článků jsem něco četl, ale to není přesně to, co jsem měl na mysli - někdy nevím, jak se článek jmenuje, ale přibližně vím, o čem se v něm píše (například jsem si zapamatoval rok ražby). Teď bych chtěl hledat jenom rok:) Možná komplikované (nebo alespoň můj popis), ale na (moje) hledání asi nejrychlejší.
Registrovaný uživatel
Mno, tak mně to nedalo a zkusil jsem udělat menší ukázku toho, jak jsem to myslel. Omlouvám se za velikost (4,7 MB), ale nechtělo se mi hrát si s obrázky. Je to nekontrolovaný text, co vylezl z OCR, prvních 7 stránek prvního čísla druhého ročníku časopisu Numismatik z února 1996:

http://rapidshare.com/files/333897090/num1.pdf

Přepis sice nesedí přesně (velikost písma, množství textu na stránce,...), ale v dokumentu je možné vyhledávat.
Moderátor
Mám takovéhle nějaké udělátko :
Hledat se dá podle autora, názvu, knihy, názvu článku a klíčových slov. Takže úspěšnost pro vyhledávání je závislá spíš na vhodnosti a podrobnosti klíčových slov ( zde jsou např.zobrazeny num.listy, které obsahují informace o slově peníz ). S jejich správným použitím je to největší fuška. Fulltext zatím nedělám.
Zelené články si je možné zobrazit.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Zajímavé a smekám, do něčeho podobného bych se asi nepustil. Já mám jen 12 ročníků NL, takže pro mne bude asi nejjednodušší, když si je naskenuji a převedu na text.
Registrovaný uživatel
Môžete mi prosím napísať, koľko približne strán majú Numismatické listy? Je možné, že by mali 70 strán?
Registrovaný uživatel
rok 2009 kolem 50 stran..
Registrovaný uživatel
Záleží na čísle a ročníku, ročník má 192 stran pokud se nepletu.

Když vycházelo 6 čísel za rok, mělo jedno číslo 32 stran, dvojčíslo 64;
novější ročníky, kde jsou jenom 4 čísla za rok, mají počet stránek 48 (+-). Neprocházel jsem všechny ročníky, tak snad nepíšu bludy.
Registrovaný uživatel
DOKUMENT: Numismatické listy. -- ISSN 0029-6074. -- Roč. 55, č. 3 (2000) Tam by mal byt clánok na stranách 68-72.

Ja si jenom nejsem jistej jestli jsou to strany z císla nebo z celého ročníku. Co myslíte?
Registrovaný uživatel
Tak je to asi z celeho rocníku. potťeboval bych vědet strany z toho konkrétního čísla. Neporadili by ste mi jestli se to cislo u vas nepovaluje nekde v šuplíku?
Registrovaný uživatel
Číslování v rámci ročníku "navazuje", takže číslo 3/2000 začíná stranou 65. Na 68-72 je Lýsippův Hermés zavazující si sandál na ražbách krétské Sybrity? od Lenky Vacinové.
Registrovaný uživatel
Kdyby tenhle ročník měl po 32 stran tak by to mohly být stránky 4-8. Nejspíš
Registrovaný uživatel
Jo přesne ten článek dik khhhh.
Registrovaný uživatel
Dnešní úlovek, viz sken.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Bohous_K : jo, jo. první ročník se blbě shání. Sehnal jsem ho taky teprve nedávno. :P
Moderátor
sakra, ma vubec nekdo cislo 2/1995? co to je za prokletej platek? ja ho nemuzu sehnat :'(

jinak zitra budu prochazet balik NL od cca roku 1970 do soucasnosti. tyto (pokud tam budou) jsou jiz zamluvene:

2/1984
1-6/1992
1-4/1993
5-6/1994
2-4/1995
1-4/1996
1-4/1997
1-3/1999
2-3/2000
1/2002
3-4/2003
1/2004
1/2006, 5-6/2006
5-6/2007
vse 2008
vse 2009
vse 2010

pokud byste nekdo chtel neco jineho, reknete si. Cena 10 Kc / kus (plus pak samozrejme posta)... a naka ulitba bohu jmenem oliver :lol: :lol: :lol:

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Sběratel.com » Literatura a katalogy numizmatika » Numismatické listy

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1