Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Literatura a katalogy numizmatika » NUMIZMATICKA LITERATURA

Vykupminci.cz
Numisargo

NUMIZMATICKA LITERATURA

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
:?
pavelgregor napsal
Redukuju trošku knihovnu, takže pouštím tyhle knížky:

Eduard Fiala, České denáry, výborně zachovalá včetně původní ochranné kazety - 4.000,-Kč

Emil Novák, Korunovace a korunovační ražby Habsburské monarchie v letech 1526-1918. I. až V. díl. měkká vazba - 4.000,-Kč
, nebo jednotlivě díl za 1000,-Kč. Přednost bych dal zájemci o všech pět dílů.

Militký, Sylloge Nummorum Graecorum Czech Republic vol I part 3 - Macedonia and Paeonia - 250,-Kč

Militký, Mašek, Sylloge Nummorum Graecorum Czech Republic vol I part 10 - Bactria and India - 250,-Kč

Petr Haimann, Slovník autorů a zhotovitelů mincí, medailí, plaket, vyznamenání a odznaků .... - 1000,-Kč

Gerhard Schön, Deutscher Münzkatalog 18. Jahrhundert - Deutschland, Österreich, Schweiz - 3 vydání (2002), vazba se začíná uvolňovat - 800,-Kč

Rainer Albert, Die Münzen der Römischen Republik - 2. vydání 2011 - 500,-Kč

Vladimír Filip, 1759-1918 Papírové peníze Od Marie Terezie po Karla I. - 600,-Kč

Český časopis historický (téměř všechny ročníky od roku 1895 (I. ročník) až do roku 1939. Obsahuje velmi zajímavé články z naší i evropské historie.

Ročníky 1895-1898,1900,03,05,07,10,12,1926 - vázané v polokožených deskách zdobených zlacením - 400,-Kč za ročník

Ročníky 1906,08,11,13,14,15,16,19,21,22,23,24,25,27,29,32,33,34,35 (poškozená vazba),36,37,39 vázané v plátěné vazbě - 200-Kč za ročník
Některé ročníky volně ve třech sešitech (obvykle mírně poškozené vazby) - 100,-Kč za ročník

V případě odběru všech ročníků cena 6.500,-Kč a domluvili bychom se na přepravě (bude to několik desítek kilo, takže bych to asi někam dovezl). U většího množství odebraných ročníků bude sleva. :lol:

Poštovné 70,-Kč v případě odběru korunovačních ražeb v celku, nebo většího množství 100,-Kč.

Dobrý den,
Měl bych zájem o český časopis historický
Prosím o kontakt
Gross1300@seznam.cz
Děkuji pěkně
Registrovaný uživatel
Ahoj, napsal jsem mail (mail.greggy@tiscali.cz).
Dík Petr
Dobry den, mel bych zajem o Ceske denary (E. Fiala). Pisi mail.
Moderátor
Prodány České denáry a Korunovační ražby.
Moderátor
z prebytkov literatúry ponúkam:
Pavel Radoměrský - Nález mincí z 15. století v Králově Dvoře u Berouna cena 100czk
Numizmatický časopis Denárius č. 7 cena 50czk.
Možnosť platby na český účet, poštovné podľa cenníka pošty.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Radomerskeho vezmem.
Moderátor
tocomabyt napsal
Radomerskeho vezmem.

Beriem na vedomie.
Moderátor
vzal bych ten denarius
Moderátor
jacx napsal
vzal bych ten denarius

OK, prosím o kontakt na mail - jankopetzavinacgmail.com
Moderátor
Ak by mal niekto záujem z prebytkov literatúry ponukam:
Numismatické listy č.5/2005 - cena 1€
Numizmatika č.14 z roku 1996, nepoškodená - cena 5€

Možnosť platby aj na český účet.

Obrázky:

Moderátor
Teď se na aukru objevila docela nedostatková numismatická kniha. Není to moje aukce,jen jsem si vzpomněl,že je tady po ní docela poptávka😏
https://cdn.aukro.cz/images/sk1644770652880/730x548/j-smolik-prazske-grose-a-jejich-dily-117940564.jpeg

Josef II. - 50Kč
Ferdinand I. - 100Kč
Císař FJ zcela privátně - 50Kč
Pod habsburským orlem - 250Kč
Velcí panovníci rodu Habsburského - 50Kč
Habsburkové bez trůnu - 50Kč

Všechno dohromady za 500Kč

Možné předání v Praze. Kontakt: michalovsky@email.cz

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Hľadám numizmatický katalóg z aukcie Adolph Hess, aukcia 32 zo dňa 5.decembra 1888
Google niektoré staré aukčné katalógy digitalizoval, ale tento sa mi nepodarilo dohľadať. Nevlastníte ho alebo neviete poradiť, kde by bolo možné do neho nahliadnuť? Ďakujem.
Registrovaný uživatel
Našel by se zde někdo, kdo by byl ochoten mě vysvětlit, jaká literatura je dostupná pro feniky Přemysla Otakara II.

Mám doma
Becsi Filler
nekvalitní kopii Corpus nummorum austriacorum 1

to je zatím vše.

v některých aukcích jsou feniky popisovány katalogem ,,Luschin,,
a v jiných i ,,Koch,,

Předem moc děkuji za popis těch dvou posledních.
Moderátor
To CNA I. je asi nejlepší.

Druhej Koch je pravděpodobně Der Wiener Pfennig, který vyšel v Numismatische Zeitschrift 97 (1983). Je to vlastně zredukovaný CNA. Takže, kdo nechce vyhazovat tisíce za CNA, může si tenhle časák sehnat. Dá se na něj občas narazit za pár stovek. Fotky jsou v něm srovnatelné kvality s CNA. Akorát některá čísla se mohou lišit.

Luschina mám jen část. Nepoužívám ho.

Alfred Szego: The Coinage of Medieval Austria 115-1521. I když má jen pérovky, jsou zřetelné. Takže často zobrazují motiv na feniku podstatně líp, než v CNA.

Na Štýrsko pak Susanne Sauer: Der klassische Grazer Pfennig des 13. und 14. Jahrhunderts. Velmi pěkná kniha a dá se snadno sehnat za pár desítek Euro.
Registrovaný uživatel
Děkuji moc za objasnění.
V knihovně mám ještě volné místo, tak ho určitě doplním.
Registrovaný uživatel
Dobrý den přátelé,
rád bych sehnal Správy SNS Košice ročníky 1974 a 1975. Uměl by někdo nabídnout ??

Díky

radkuv@seznam.cz
Registrovaný uživatel
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně Becsi Filler - Wiener Pfennig, na Aukru je v zrovna v nabídce, mám investovat, když zatím jen začínám sbírat nebo rovnou shánět něco dražší? Nikde jsem nenašel recenzi na tu knihu. Děkuji.
Registrovaný uživatel
Ještě jednou děkuji za seznam.
Do knihovny jsem k CNA1a Becsi Filler doplnil Kocha a Alfred Szego
Susanne Sauer se zatím nepodařilo sehnat.

Lusina se podařilo sehnat toto:

pavelgregor napsal
To CNA I. je asi nejlepší.

Druhej Koch je pravděpodobně Der Wiener Pfennig, který vyšel v Numismatische Zeitschrift 97 (1983). Je to vlastně zredukovaný CNA. Takže, kdo nechce vyhazovat tisíce za CNA, může si tenhle časák sehnat. Dá se na něj občas narazit za pár stovek. Fotky jsou v něm srovnatelné kvality s CNA. Akorát některá čísla se mohou lišit.

Luschina mám jen část. Nepoužívám ho.

Alfred Szego: The Coinage of Medieval Austria 115-1521. I když má jen pérovky, jsou zřetelné. Takže často zobrazují motiv na feniku podstatně líp, než v CNA.

Na Štýrsko pak Susanne Sauer: Der klassische Grazer Pfennig des 13. und 14. Jahrhunderts. Velmi pěkná kniha a dá se snadno sehnat za pár desítek Euro.
Registrovaný uživatel
.

Obrázky:

Moderátor
Právě ho dali na MA-Shops:
https://www.ma-shops.com/sauer/item.php?id=299&lang=en&ref=favMA3
Registrovaný uživatel
Jo Pavle hrozně rád bych ho měl ,prokousal jsem se k platbě ...a skončil,kdyby to uměl někdo tady a vzal to na sebe a potom mi to pustil ...kurva to bych byl štastnej kluk...tuhle cizinu fakt neumim ;) :D
Registrovaný uživatel
Ano děkuji, to už je další kousek, v pátek ráno jsem od nich jeden koupil a už je na cestě do mé knihovny. :)

pavelgregor napsal
Právě ho dali na MA-Shops:
https://www.ma-shops.com/sauer/item.php?id=299&lang=en&ref=favMA3

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 > »

Sběratel.com » Literatura a katalogy numizmatika » NUMIZMATICKA LITERATURA

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1