Profilový obrázek
Filatelista23

Uživatel

Zaregistrován:
8. 4. 2007

#1 8. 4. 2007, 15:30

Dobrý den,

potřeboval bych poradit ohledně několika známek (cena, kolik jich asi je...)

Jde o známky:

Miroslav Tyrš 1932 (známka je oražená nápisem všesokolský sle t 1932)
další známka je s Hitlerem, která má razítko přes jeho oči-někde jsem slyšel že je to dost ceněno-známka je černá, hodnotu neznám-není moje

Díky

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#2 9. 4. 2007, 21:40

Dobry den

Znamek s portretem M. Tyrse bylo v roce 1932 vydano celkem 5 typu: 50h,1Kc,2Kc,3Kc. + v r. 1933 = 60h.
Zadna z nich ovsem (aspon co ja vim) nenese zadny OFICIALNI (postou schvaleny) pretisk Vsesokolskeho sletu (tak jak je to napr. u znamek TGM z r.1926).
V tomto pripade asi pujde o nejaky ciste soukromy (tim padem uplne bezcenny) suvenyrovy pretisk.
PS: A nejde pouze o prilezitostne postovni razitko vydane k 100 vyroci jeho narozeni????

Ad znamka s AH = Velice malo informaci.. O jakou znamku presne jde? Gross/deutsches Reich, Protektoratni (Böhmen und Mähren), General Gouvernement?? Jde o pretisk nebo pouhe razitko?

Pokud jde o pretisk, tak se bude s nejvetsi pravdepodobnosti jednat o nektery z tzv. Revolucnich pretisku 1945 . Techto pretisku - vetsinou ciste soukromeho charakteru - se kolem r. 1945 (pri/po osvobozeni) objevilo ohromne mnozstvi - na uzemi Ceskoslovenska je jich znamo snad 1000 ruznych typu. Posta je nikdy oficialne nevydala a proto jsou vetsinou bezcenne (pouze cena zaliby) a katalogy je neuvadi. .
Muze se samozr. jednat i o nejaky hledany/cenny pretisk te doby - napr. z uzemi Rakouska (napis Österreich + zacerneny portret AH), anebo tusim ze i nektere typy pretisku vznikle na uzemi Ukrajiny jsou celkem dost cenene, ale to byste musel dodat bud presny popis anebo fotografii (navic existuje i spousta fals techto vzacnejsich pretisku).

S pozdravem elle

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Profilový obrázek
Kuba-Ondrak

Uživatel

Zaregistrován:
17. 4. 2007

#3 17. 4. 2007, 21:10

Mám známku " United states pustage " za tři centy 1801-1809, je tam vyobrazen Thomas Jefferson. Známek ve sbírce - sděděné mám víc.

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#4 17. 4. 2007, 23:53

Pokud je to tato, tak jde o beznou vyplatni znamku vychazejici v letech 1938-1954. Tato znamka ma cenu jen par haleru..

Obrázek vložený uživatelem

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.