Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#11 16. 8. 2015, 20:51

Vidíte tam ty skvrny po hrncích určitě, tak při trošce představivosti si představíte bývalý šicí stroj plný rozkvetlých , barevných a převislých květin. Dříve , když byla pergola malá , tak byl užíván , jako stůl a k tomu byly staré židle Thonet z hospody ,ale po rozšíření začal být používán, jako květinový stůl.... ale nebyl vyhozen !!! Tam kde stojí teď to není pergola , ale jde o jinou lokalitu to snad je vidět, že nejde o pergolu doufám 😃

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#12 16. 8. 2015, 20:55

jano7B9 napsal/a:

Kmotr ja neviem ci si slepy ale toto som odporucal aj ja. Predat sa da vsetko ale kto to chce? Takmer nikto preto sa z toho robia podobne stoliky, namiesto toho aby sa uchoval cely sici stroj. Ty si potom barbar ked ho znicis a vyrobis si stolcek?
Jednoducho neverim ze by si vyplacol 2000 aby si si spravil to co mas na foto. Ked to mas zadarmo , niekde ze sklepa, to sa ti keca , ze ?😃 ale kupit to nie ...

Ne nejsem slepý a zaznamenal jsem tvůj názor, neboj😃 No barbar je ten, který radí vyhodit do sběru a ne ten , kdo podstavu použije na něco a stroj uschová, takže se dá pak třeba zkompletovat zpět, takže ty nečteš😃 Jinak už jsem měl nabídku na ten stolek i v tomto stavu za litr ... pořád ho mám, jak vidíš😃 Tchýně by ho neprodala je to babka květinářka .

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#13 16. 8. 2015, 21:52

Kmotr má pravdu....využit třeba jako dekoraci,hlavně očistit.Mě tady štve,že tvz.sběratelé se ptají na peněžní hodnotu nějakého předmětu-jenom prachy nic víc je nezajímá a jak nejlépe pak prodat.Já osobně sbírám československé sklo a co mě hlavně zajímá,který sklář a nebo sklárna vyrobila a proč tato váza třeba vzacná atd.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#14 17. 8. 2015, 00:08

Tyhlety šicí stroje, pokud jsou funkční, mají jednu výhodu - jedou i bez elektriky. (Čili ekologické etc.)😉

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#15 17. 8. 2015, 07:41
Tyhlety šicí stroje, pokud jsou funkční, mají jednu výhodu - jedou i bez elektriky. (Čili ekologické etc.)😉

No a Pavle vzpomínám na dobu cca před 8 mi lety, kdy tyto staré stroje vykupovali italové ve velkém a vyváželi do Itálie. Údajně , ale to nevím přesně, že jsou to po renovaci velice výkonné stroje a prošijí cokoliv i kůži. Taloši to kupovali za cenu 1000 - 2000 Kč. Teď nedávno se mne známý ptal po starých š.strojích a nabízel 1000 Kč protože prý zase taloši shání tyto stroje , tak nevím. No a když on dává 1000 Kč, tak jim to určitě neprodává za 800 Kč to dá rozum😃

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#16 17. 8. 2015, 07:45
Kmotr má pravdu....využit třeba jako dekoraci,hlavně očistit.Mě tady štve,že tvz.sběratelé se ptají na peněžní hodnotu nějakého předmětu-jenom prachy nic víc je nezajímá a jak nejlépe pak prodat.Já osobně sbírám československé sklo a co mě hlavně zajímá,který sklář a nebo sklárna vyrobila a proč tato váza třeba vzacná atd.

Davide máš pravdu, ale já bych zas ty , co věci prodávají nezatracoval. Je to lepší, než by to prskli do sběrny a věc by zmizela ze Světa nenávratně. Tak jsou spokojeny obě strany, ten který k tomu nemá vztah má peníze a věc je zachována sběratelem, který tomu dá nový život a hlavně není zničena nenávratně.

Profilový obrázek
Jaroslav05

Uživatel

Zaregistrován:
6. 6. 2014

#17 17. 8. 2015, 13:37

Pokud je funkční, mohla by ho chtít nějaká švadlena. Některé umějí stehy, které nové nemají. V Británii, je jeden řetězec s oblečením, který má obrovské výlohy vyskládané starými šicími stroji, takže určitě je shánějí. Stejně tak malá krejčovství nebo místa, kde spravují oděvy mohou mít zájem o dekoraci.
Na zahraničních aukcích jsem si všiml, že v dobrém stavu se prodávají i okolo 5000 Kč (ale nevím, zda tam nejde o nějaký spešl model. Narazil jsem na to při hledání svého singeru). Vyhazovat nesmysl. Očistit a zkusit prodat.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#18 20. 8. 2015, 21:56

Toto je ale nádherný sběratelský kousek, který se hned tak nevidí .co říkáte ? Myslím, že do sběru by ho vyhodil jen blázen😃 http://aukro.cz/zdobeny-stroj-singer-vystavni-kus-ponorka-i5618190271.html

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#19 21. 8. 2015, 00:25

Jaroslav05 napsal/a:

... V Británii, je jeden řetězec s oblečením, který má obrovské výlohy vyskládané starými šicími stroji, takže určitě je shánějí...

...Na ZAHRANICNICH aukcích jsem si všiml, že v dobrém stavu se prodávají i okolo 5000 Kč...

vazeny kolega, tieto rady su tak trochu nepouzitelne.

cisto teoreticky, ak by som bol zberatel zo zahranicia,
tak ak by som aj kupil stroj v cechach za korunu,
za dopravu zaplatim viac ako je jeho hodnota.
predsa len, je to cca 50-kilove hebedo.

aby som to zhrnul -
v domacom zberatelskom prostredi nabidka prevysuje poptavku.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
tomi

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2010

#20 21. 8. 2015, 08:52

Ja mam tiez jeden...plne funkcny...nahradne diely..ani za 30€ nik nechce

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

joeolahfamily@azet.sk

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.