Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
stepe

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2016

#21 10. 1. 2018, 20:34

Kolemjdoucí, je nový rok, tak nepokračujte v té arogantní nafoukanosti. Vy byste snad dokázala poradit jít za restaurátorem i s (přeháním) protrženým toaletním papírem. Schválně také napište, konkrétně za kolik Kč jste vy schopná takový obraz opravit, ať si uděláme jasno o zásadní věci. Stačí předběžné vyčíslení a třeba ta cena zaujme tazatelku natolik, že neodolá. Já se nedomnívám, že by zrovna tento obraz (o jiných řeč nebyla) potřeboval restaurátora - čímž rozumějte drahou opravu.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#22 10. 1. 2018, 20:46

Kolemjdouci napsal/a:

. S podobně žalostnými laickými produkty se každý restaurátor setkává častěji, než je příjemné, protože sebevědomí laici se pouštějí do oprav (s vědomím, že "to přece nic není") hlava nehlava..

Mohu potvrdit, mnoho let jsem se živil restaurováním starožitného nábytku a největším škůdcem není červotoč ale kutil domácí 😉

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#23 10. 1. 2018, 21:09
Kolemjdoucí, je nový rok, tak nepokračujte v té arogantní nafoukanosti. Vy byste snad dokázala poradit jít za restaurátorem i s (přeháním) protrženým toaletním papírem. Schválně také napište, konkrétně za kolik Kč jste vy schopná takový obraz opravit, ať si uděláme jasno o zásadní věci. Stačí předběžné vyčíslení a třeba ta cena zaujme tazatelku natolik, že neodolá. Já se nedomnívám, že by zrovna tento obraz (o jiných řeč nebyla) potřeboval restaurátora - čímž rozumějte drahou opravu.

Milý stepe, to není arogantní nafoukanost. To je vědomí, že radíte hlouposti, pramenící z toho, že o smyslu a zásadách restaurování vůbec nic nevíte... pardon, zaznamenala jsem někde (pokud si nepletu osobou, kdo to psal), že jste si přečetl Slánského- nepamatuju si, který díl. Gratuluju. Jenže evidentně to na vás nezanechalo žádnou stopu...
Nebudu vám tady psát, za kolik bych ten obraz opravila. Nevím, kam dřív skočit a tady si práci nehledám. Mám to tu jako relax.
Reaguju ale na vaše amatérské rady, které tady vyslovujete s přesvědčivým sebevědomím, což vůči tazatelům není fér. Ještě by vás někdo mohl vzít vážně (a třeba i s jiným, třeba podstatně cennějším obrazem).
Majitel obrazu chtěl kontakt na nějakého restaurátora - a vy mu radíte domácího kutila. To jsou dvě různé kategorie, byť vy je třeba nerozlišujete.

Profilový obrázek
stepe

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2016

#24 10. 1. 2018, 21:16

Turtleoverheade, při vší úctě a slušnosti - každý si myslí, že je odborníkem na to, čím se živí, nebo na co má papír. Syn si nechal nedávno zrestaurovat odborníkem starožitnou skříň a výsledek byl žalostný a skončilo to u soudu. Znalec se vyjádřil v posudku, že "pojmem restaurování se předmětná činnost nedá nazvat, v tomto případě jde o nevratnou škodu na předmětu". --- A kolik škod tento a jiní odborníci asi způsobili. A platí, že když jeden odborník něco nedodělá a nastoupí druhý, většinou říká: "Pane, který pitomec to přede mnou dělal? Takhle se to nedělá". Ješitnost je všude. V případě vaší odbornosti by to ve vztahu k předmětu věci bylo asi tak, jako byste doporučoval bezcennou stoličku k dojení krávy opravit jen restaurátorem - nábytkářem. Cena služby a cena předmětu je ve výrazném nepoměru a to je ta myšlenka.

Profilový obrázek
stepe

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2016

#25 10. 1. 2018, 21:32

Kolemjdoucí, uveďte váš odhad ceny a nestyďte se, dělat to nemusíte. Snad jen stále nechcete pochopit, že poškozený relativně bezcenný obraz se nenosí k restaurátorovi, ale má jen tři možnosti: ponechat ve stávajícím stavu, opravit (nějak), nebo kontejner. Nevšiml jsem si, že bych radil něco ve smyslu zásad restaurování. Uvedl jsem NÁZOR na jednoduchou levnou opravu TOHOTO OBRAZU a váš výsměch je jen ona již nezakrývaná ješitnost.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#26 10. 1. 2018, 22:41
Turtleoverheade, při vší úctě a slušnosti - každý si myslí, že je odborníkem na to, čím se živí, nebo na co má papír. Syn si nechal nedávno zrestaurovat odborníkem starožitnou skříň a výsledek byl žalostný a skončilo to u soudu. Znalec se vyjádřil v posudku, že "pojmem restaurování se předmětná činnost nedá nazvat, v tomto případě jde o nevratnou škodu na předmětu". --- A kolik škod tento a jiní odborníci asi způsobili. A platí, že když jeden odborník něco nedodělá a nastoupí druhý, většinou říká: "Pane, který pitomec to přede mnou dělal? Takhle se to nedělá". Ješitnost je všude. V případě vaší odbornosti by to ve vztahu k předmětu věci bylo asi tak, jako byste doporučoval bezcennou stoličku k dojení krávy opravit jen restaurátorem - nábytkářem. Cena služby a cena předmětu je ve výrazném nepoměru a to je ta myšlenka.

Všechno není jen o penězích. Jestli na té stoličce dojily tři generace předků, má i takzvanou sentimentální hodnotu která tu finanční vysoko převyšuje. 😉

Profilový obrázek
packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

#27 10. 1. 2018, 22:43
Kolemjdoucí, uveďte váš odhad ceny a nestyďte se, dělat to nemusíte. Snad jen stále nechcete pochopit, že poškozený relativně bezcenný obraz se nenosí k restaurátorovi, ale má jen tři možnosti: ponechat ve stávajícím stavu, opravit (nějak), nebo kontejner. Nevšiml jsem si, že bych radil něco ve smyslu zásad restaurování. Uvedl jsem NÁZOR na jednoduchou levnou opravu TOHOTO OBRAZU a váš výsměch je jen ona již nezakrývaná ješitnost.

Stepe, přečetl jste si první příspěvek?

"... obracím se na vás s prosbou o kontakt na nějakého restaurátora..."

Profilový obrázek
stepe

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2016

#28 10. 1. 2018, 23:23

Packo přečetl a velmi dobře. Kontakt byl dán a vyslovil jsem pak svůj názor ohledně levné opravy, za což jsem následně diskutován (zesměšňován) Kolemjdoucí. Podívejte se na to znovu a zjistíte, že ani snad ta červená barva nemusela být.

Profilový obrázek
Losa05

Uživatel

Zaregistrován:
8. 1. 2018

#29 11. 1. 2018, 07:51

... děkuji všem za čas, ochotu a snahu pomoci, víte, když se nám při stěhování stala ta lapálie s obrazem, "vyskočil" mi, po zadání příslušného hesla do googlu, mimo jiné i odkaz na toto forum, jmenovitě na téma obrazu, který pán myl až ho umyl, diskuse mi přišla jako věcná a seriozní, proto jsem se rozhodl, i když o úrovni "příspěvků" na podobných fórech mám své mínění, přijít s dotazem i sem, repliky místních milovníků pohádek a temných příběhů mě nejen pobavily, ale i v mém mínění utvrdily, na závěr, abych nezdržoval, s hodnotou (nehodnotou) tohoto obrazu se to má tak, jako se zmíněnou stoličkou, minimálně 40 let (co si pamatuji) visel u tchána na chalupě a proto teď, po jeho smrti... KL

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#30 11. 1. 2018, 11:57

bobinek 21 napsal/a:

Takový obraz je nejlepší zahodit. Škoda práce s restaurováním!!!!

No na tohodle připitomělého falešného Bobínka jsme ještě čekali🙄

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.