Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#41 12. 1. 2018, 06:38
ještě jsem nedostal předběžné vyjádření,poslal jsem pouze snímky do GHMP,čekám na odpověd.Zjištoval jsem pouze na netu,cena restaurovaní,samozřejmě záleží na poškození obrazu,nejsem odborník,takže nemohu posoudit rozsah škody.radši budu připraven aby mě cena nezaskočila.jinak jsem koupil ještě jednu podobiznu od E.Čiháka,který byl v nabídce galerie Vltava,nebyl drahý ale ten je v pořádku.

Jak jsem zde již psala, pokud chcete opravit obraz u restaurátora, nehledejte informace u žádné galerie, ale přímo u jednotlivců.
Seznam restaurátorů najdete na stránkách Ministerstva kultury, spolu se specifikací jejich licencí.
http://monumnet.npu.cz/restauratori/hledani.php

Další možností je portál Pro památky- tam se zformoval seznam "restaurátorů s povolením". Seznam je to sice neoficiální, ale uživatelsky příjemnější. http://www.propamatky.info/cs/katalog-sluzeb/cela-cr/restauratori-s-povolenim/material/malirske-platno/datum_upravy/

Schopní restaurátoři nejsou zaměstnaní v žádné organizaci (třeba je GHMP), ale pracují (a vždy pracovali i za předchozího režimu) jako OSVČ.

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#42 12. 1. 2018, 13:54

Můj selský rozum říká,pokuď mám obraz a je to téměř jistě pouze kopie,viz.výše uvedený obraz, tak přece nebudu vyhazovat peníze na jeho restaurování.V tom má stepe pravdu.Čistě můj názor.Ale pokuď je tazatel za vodou a má k němu určitý vztah...Více bych pochopil koupi hrobečku na Olšanech pro pejska.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#43 12. 1. 2018, 17:34

Pokud je to kopie, tak z ní podpis udělal falzum. (To jenom na okraj 😉 )
V každém případě je spíš na majiteli, ne na nás diskutujících, zda má obraz nějakou hodnotu- třeba zrovna jenom tu citovou. To, co je pro jednoho cenné, pro druhého není. Pro mě to je ve smršti příspěvků zdejších překupníků osvěžující.
Dotaz v diskuzi zněl v tomto smyslu zcela jednoznačně. Pak to zadavatel ještě upřesnil. Já ho chápu, a to přesto, že pokud bych to tady na sběrateli brala podle mých nároků, pak by neobstálo (na opravu či nákup) 99% zdejší "produkce z půdy".
Tvrdím, že pokud má obraz hodnotu citovou (o níž my ostatní nevíme lautr nic), tak si zaslouží tu nejlepší péči, už jenom proto, aby se zachoval tomu, kdo ho má rád. A pokud rodině zůstane zachován i v dalších generacích, tak je to úplně supr. Jak říkám, osvěžující...

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#44 12. 1. 2018, 21:53

Můj selský rozum říká, že tazateli nešlo tolik o restaurování toho obrazu, ale o "odhalení", že autorem je Jan Hála. Ve svém druhém příspěvku přitakává: "... ano, je to Jan Hála, ...". Proč ne Jakub, Jaroslav, Jiří, Josef?

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#45 12. 1. 2018, 21:54

Jj,vždyť jsem psal...pokuď má tazatel k obrazu nějaký vztah a přebytečné peníze...

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#46 12. 1. 2018, 21:57
Můj selský rozum říká, že tazateli nešlo tolik o restaurování toho obrazu, ale o "odhalení", že autorem je Jan Hála. Ve svém druhém příspěvku přitakává: "... ano, je to Jan Hála, ...". Proč ne Jakub, Jaroslav, Jiří, Josef?

Má pravdu předsedo,má pravdu...

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#47 13. 1. 2018, 06:44

jazzdr,ver alebo never,presne ten istý pocit som mal..😉
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.