Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poptávka a nabídka známek » Ortspostmarken - soutisk

Vykupminci.cz
Numisargo

Ortspostmarken - soutisk

Moderátoři: dejvy, ikanek, regula_jan, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Moderátor
Nabízím zde vyobrazenou krajovou dvoupásku Ortspostmarken 4 centy, soutisk měst Latisana + Auronzo (obě patří mezi ty lepší). Kvalita je, překvapivě (*), protože tyto známky lep nikdy neměly. V prodeji či na aukcích podobné věci moc často vidět nejsou (Aukro nesleduju) V nabídkách bývají jednotlivé známky, dvoupásky a větší bloky prakticky nikdy. A jak by napsal Burda - chybí i ve velkých sbírkách. Cena 2000 Kč + poštovné, pokud se nedohodneme na osobním předání. E-mail - svehla.pavel"kyselá ryba"volny.cz .
Pro ty co neznají - Ortspostmarken patří do rakousko-uherské feldpošty.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Pokud má někdo problém s možností existence soutisků, tak mi ujo Google nabídl tuto stránku: http://www.accademiadiposta.it/it/dizionario-postale-e-filatelico-italiano/lettera-o.html kde je vyobrazen další soutisk. Zajímavá je zmínka, že známky byly i přes zákaz použity v Udine (to chci!! :twisted: ), to jsem nevěděl. Nevím, že by to katalogy uváděly, neuvádí ani existenci soutisků - a proto o jejich existenci spousta sběratelů vůbec netuší. Jednou byl v aukci (Öphila?) celý arch těchto známek a nevím jak (a proč) to dělali, ale bylo na něm asi 5 různých měst. Cena se vyšplhala do neskutečné výše.
Moderátor
Čili - pokud tomu dobře rozumím z popisu - filatelistická hříčka, která nikdy a nikde neplatila, pošta nejen netolerovala, ale přímo zakazovala použití?
Moderátor
Řekl bych, že ne. Připravovaná záležitost zakázaná v den (nebo den před tím) kdy se měla spustit. Důvody zákazu by mohl vědět Ferchenbauer. Filatelistická hříčka je od roku 1890 (nebo od kdy) kde co. Včetně Hradčan s přetiskem VZOREC a to se kupuje jak na běžícím páse.
Moderátor
Jinak teda, v rakouské polní poště jsou mraky nevydaných známek a v Bosně zoubkování pro filatelisty (+ "zkusmé tisky" aj.) a nikdo se na to netváří škaredě.
Moderátor
Stále by tu ta možnost byla.
Moderátor
Pokud si to někdo rozmyslel, má smůlu, už je prodáno.
Registrovaný uživatel
Ortspostmarken Feldpost KuK, kde jsou katalogizovany?
Diky, pistuch
Moderátor
V Rakousku mezi Feldpost na konci oddílu Feldpost für Italien. Maďarsky složitěji Osztrák-magyar katonai posta Olaszországban. V každým katalogu Rakouska, ale soutisky tam nezmiňují, nanejvýš dvojitý přetisk. Ferchenbauer to má myslím podrobněji, ale toho nemám, taťka už to nějak nepořídil a já mám jiný starosti.
Moderátor
Ale teď jsem se díval, že slavný maďarský "černý" katalog existenci soutisků uvádí. Sice bez bližších podrobností, ale oceňuje 2, 3, 4 až 5 soutisků různých měst. Ovšem vzhledem k ceně za celou sérii to celkem podceňuje (celá série 1500 bodů, pět měst 300 bodů - celou sérii člověk sežene výrazně, ale skutečně výrazně jednodušeji; mně to trvalo asi 5 let, varianta "koupím sérii najednou" nepřipadala v úvahu, stojí moc peněz a vyskytuje se poměrně málo). Toho jsem si doteď nevšiml. No, zřejmě to bude tím, že feldpostu jsme katalogizovali vždycky podle Netto katalogu a maďarština je přece jen pro našince náročnější jazyk.
Moderátor
Soutisky ve dvoupáskách, navíc silně posunutý přetisk. Už je to dávno fuč. Jeden nedokáže sledovat (a kupovat) všechno. Ale tak pro informaci (na rubu obtisk hodnoty 4 c, aspoň to tak vypadá):

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Dobrý deň. Nemáte náhodou na predaj jednotlivé známky tejto emisie?
Registrovaný uživatel
Máte skrytý email
Moderátor
Mail je uvedený v prvním příspěvku tohoto vlákna ;).
Moderátor
Kdysi jsem míval nějaké navíc, ale myslím, že už jsem všechny prodal nebo vyměnil.
Registrovaný uživatel
Ok. Ďakujem za odpoveď.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Poptávka a nabídka známek » Ortspostmarken - soutisk

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1